White christmas!!!

Har mitt huvud fullt med julsånger som bara snurrar, låt efter låt. Int nåt underligt när man just var och spela lite på pianon. Man måste ju träna lite färdigt till julen så att det flyter smidigt och bra sen på julen.
Igår var det en lite extra dag på våran musikskola. Jag hade ingen vanlig lektion denna vecka utan vi var igår på olika workshops och sedan på konser. I workshoppen fick vi lyssna på några låtar (klassiska, int rikit min smak direkt men...) och också lite om teknik i pianospelning och vad som är viktigt. Konsären var intressant men annorlunda. Man fann int rikit nån direkt melodi i det som spelades, det var live elektronik alltså hur man miksar med olika ljud från pianon och också med rösten. Det var något slags program som man kan ha på läppärin och sen mini mikrofoner i pianot och någo volymknappar och sånt. Mycket info på en gång så fatta int rikit hur man kan göra för att få ljudena och det men det var endå intressant.
Det här inlågget blir nog lite myky om musik men det är ju en av mina intressen och när man har huvet fullt med sånger, vad kan man göra!!!
Jag tänkte hastigt berätta om våra jultraditioner här hemma, nu när man endå har kommit igång med vinter och snart jul. Vi brukar alltid ta in julgranen på kvällen före julafton, så brukar sen oftast jag och Mari klä den fint med glitter, julbollar och annat. Varje julaftons morron äter vi risgrynsgröt, och det är såååå gott ;). Sen förstås är det alltid den traditionella julmaten med olika lådor och skinka. Vi har också nästan varje jul alltid bakat egna pepparkakor, kanske två jular har vi köpt färdiga. Degen är bäst. Sedan har vi alltid på 1:ans kanal på julaftons morron, kommer int ihåg vad det heter, men det är alltid en gobba som är julgubben och så tar han emot samtal från 8 åringar neråt. Tillika visar dom olika ritade filmer som snömannen och annat. På juldag och jul annan dag tar vi det mest lungt och bara njuter av julen och snön. Till kyrkan försöker man också fa, ger nog en julfilis det också. På julaftons kvällen kommer det också alltid varje jul på trean samusirkan joulutervehdys, som vi ser på efter att vi har öppnat våra julklappar. Kan int säg nåt mer, får sån julfilis annors, måst ta och vänta har endå en provvecka kvar än, ush. Man har nåt att se fram emot iallafall ;).

Några bra jullåtar: White christmas av Bing Crosby, Driving home for christmas by Chris Rea, Walking in the air, let it snow let it snow let it snow och massor av andra.



Kommentarer
Postat av: Ida

Ja veet säkert den bästa jo! (; O snart är det hjul! Int nå länge kvar! :D

2010-11-19 @ 22:42:07
URL: http://theidaho.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0