Lucka 16 <3

Alla jultraditioner som vi har: julmaten, dekorationer, julgranen, julsånger m.m tar man oftast förgivet och tänker inte något desto mer på varifrån traditionen egentligen kom. Därför får denna lucka handla om varifrån julgranen fick sin början.

Legenden säger att traditionen att dekorera granar började i Riga för 500 år sedan. En grupp av män som donerade pengar åt kyrkan och staden hade som tradition att bränna en stor brasa. De bestämde för att gå till skogen och hitta det största trädet de kunde hitta. Det hitta ett stort träd, men de konstaterade att den var för stor för att brännas så de höll ett möte om det. De hade lämnat granen ute på gatan och barnen kom dit och såg granen tyckte de att den var speciell och började dekorera den med vad än de hittade. Granen lades i stadens centrum och så började traditionen av julgranen.

Hittade också ett videoclip som ni gärna får se igenom:

 



Man tänker inte alltid på det, men när man får veta lite mer uppskattar man också saker på ett helt annat sätt. Tack vare denna "misstag" så har vi traditionen kvar att få varje jul klä en gran i hemmet <3

 

 



Våran christmas tree förra året <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0