När nåt händer så händer allt på en gång!

Först så hände den hårda jordbävningen och tsunamin i Japan, för ett par dar sen. Idag berättade de också i nyheterna att ena kärnkraftverks fabriken had explodera, men som tur var följderna av explosionen inte någo hemska.
Sedan här i Finland, Kimito på ena våran Kemi timma skulle vi göra olika experiment i olika grupper. Min grupp, vi skulle göra en Wasserstoff rakete, med vätgas och syrgas i en tub. Så en grupp höll på att mixa ihop en massa, som skulle bli en rökbomb, och värmde massan med en gasbrännare. Mitt i allt själpte burken, med massan, från ställningen ovanpå brännaren, på bordet och gasbrännarn fortfarande på. Sedan steg en bred och stor lila flamma upp, såg ut som om bordet skulle ha brunnit och efter det var hela klassrummet full med rök. Vi måsta förstås gå ut och kunde int ha lektion mera, men ingen blev skada som tur.
Och nu ikväll ringde mamma till mig, när de var på väg hem från begravningen att de kört på en hjort. Ingen av dem blev skadade, som tur, men hjorten vet de int hur de gick med. De måsta bli och vänta där för de ringde till polisen när de hände, och polisen skulle ringa tillbaka sen o sej om de fick komma hem eller om de skulle vänta där tills polisen kom. Så de har int ännu kommit hem, men ¨så länge som inget hänt dom så är det okej.

Jaah skulle man int kuna sej att det varit en ganska händelserik vecka, både i ens hemmaby och ute i världen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0