Movies on a hot day

Jag har inte skrivit på en tid men det senaste dagarna har jag bara sola, sima och försökt vara aktiv fast det funka int så bra när det var 30 grader varje dag. Idag är det riktigt skönt tycker jag. För tillfälle är det 24 grader ute här hos oss men tidigare var det 27. För mig är 27 grader den bästa temperaturen för en skön sommar. Det är varmt men inte så varmt att man inte orkar göra någonting överhuvudtaget.
Mamma och pappa var på två dagars båtresa med deras vänner till Jurmo, Kasnäs och Helsingholmen. Jag stannade hemma med min syster, det var under de två hetaste dagarna hittills. Så vi såg på ganska många filmer med Mari. Alla vi såg fick man skratta åt. Vi såg på Kick Ass, How To Train A Dragon?, en ny serie: Cougar Town med Corteney Cox och när vi inte såg på film var vi för det mesta i vårant ljuvliga träsk och simma. Roligt hade vi också med kattungarna, som min brors katt, Mirre, är mamma till.
Tillika som jag surffa på nätet och läste om olika saker på wikipedia sökte jag på Taylor Lautner. Jag såg igenom filmer han spelat i när han var mindre. En av filmerna var Cheaper by the dozen 2, där han spelar Eliot Murtaugh. Jag har sett den filmen när jag var mindre men det var nog en tid sedan. Nu när man har sett alla Twilight filmerna och sett Taylor som stor, måsta jag ladda ner filmen och se hur han var när han var mindre. Det var ganska roligt att se.  

Båtresan

Igår på lördan for vi iväg hemifrån med båten ut på havet. Det tog lite tid innan vi kom iväg för att vi alla hade haft lite sovmåron och sen skulle vi packa allt vi skulle ha med oss, och fast vi var nere vi bryggan fick vi en kiva överraskning där också. Jag gick först fram till båten, först trodde jag att jag så prickar men vet ni vad de var troligen ett par fåglar med bär i munnen som hade flugit över båten och om fåglarna lite bet i bären så spricker de och då kommer förstås saften ut och det var prickarna som jag såg på båten. Bra början till resa va!!! När vi hade kommit igång körde vi till Hangö. Där hälsa vi på min faster och andra bekanta och sedan var vi också på glass ti monumente och senare på kvällen på pizza...mmm. Det var Hangö regattan denna veckoslut så det fanns bra med folk vid stränderna där också.
Natten spendera vi hos våra bekantas sommarstuga. Det hände inget desto intresantare där än att natten blev ganska livlig tackvare åskvädret. Jaah tänk, mitt i sommarn kommer de åska o allt. De va ja int rikit beredd på. Vi hade takluckan öppen i båten så som en reflex hoppa jag upp o stängd den. Min hjärna kom en stund efter släpande.
Idag körde vi hemåt tillbaka en 12 tiden och jag har nog helt enkelt bara legat och känt mig som ett stekt bacon resten av dan. På kvällen ha jag nog både baka, vari och cykla och förstås och sima.

Nåt viktigt

Det är lite sent just nu för tillfälle, har just blivit följande dag fast de är ännu natt ;D. Jag tänkte bara skriva om en sak innan jag börjar gå till sängs. Det här är inte något jag gjort idag eller nån annan dag, utan någonting jag märkt och som man själv också borde tänka på. Jag tror att jag skriver detta som en story med namn som ingen jag känner har, bara för att jag inte vill nämna någon person.
Mia hade länge följt med ett par som tyckte mycket om varandra när dom var yngre. Men med åren när de hade gift sig och fått och barnen blev större och äldre och började gå i skolor och sedan börja skaffa jobb började det också uppstå gräl mellan paret. Kvinnan klagade om att mannen inte upskattade henne tillräckligt och att allt hon gjorde var alltid fel. Mannen var inte arg men sade endå sinbörjade  åsikt om saken och grälen blev bara värre. När Mia började höra på grälen och vad som var orsaken var de ofta ganska löjliga. Ibland kunde grälen uppstå från att mannen hade flyttat ett föremål som kvinnan just plaserat på en plats. Ganska löjligt, men saken var bara det att ibland tror jag att när folk börjar gräla med varandra eller att allt verkar fel ser man bara negativt i allt. Vad än en säger för att försöka få den andra att förstå ens åsikt blir det bara värre. Om man sedan har såna gräl nästan varje dag så syns det i vardagen. Personligheten kan ändras och man blir lättare sur av allting.
Därför tänkt jag bara säga att det jag tänker tänka på och komma ihåg är att alltid hitta någonting positivt i allting för om du hittar det och sprider den bra känslan vidare till andra kan man göra en vanlig dag till en bättre dag för andra med.


RSS 2.0