I just wanna dance..dance..dance!!!

Ujeeeh, har just dansat i salen med full vola på. Kuna int dansa nåt länge då eftersom måste fortsätta på provläsning. Japp känns oendligt och det är förresten min orsak för att jag int rikit har uppdaterat så hemskt flitigt nu, har haft förutom prov också läxor, men lovar att det blir bättre när denna skolvecka är över.

Lite bilder från igår, glömde och visa dem igår:

Solen sken så fint på eftermiddan <3

 




Vände bilden upp o ner, ser nästan ut som man skulle va ovanför molnen och se ner på havet.


When youve started, why stop!!!

Åååh, sköna helg, speciellt när man har fysik provet undan, så känns det som frihet. Åtminståne för en tid tills nästa prov kommer.
Började dagen med att koka havregröt åt mig, fast det händ lite acident på vägen, men resultatet blev bra. Fortsatte sedan och läsa på min bok. Ha börja läsa på New Moon nu, jag vet läser dem i helt fel ordning, men hade breaking dawn som enka bok till kursen så...
Resten av dagen blir väl att fara på länk, känner mig ganska lazy nu när man har bara läst på proven, har int rikit hunni så mycket extra, så träning är på dagens program. Sedan blir det väl läsning på följande prov och ja, resten blir ett mysterium.

Bonjour!

Chaplin låg bredvid mig medan jag läste, såg ibland när han knyckte till i sömnen, sötnosen.

Och Måsse ovanför mig, på soffans rygg.

Not known facts about our cats, Måsse and Chaplin:

Chaplin brukar varje morgon bokstavligen titta på naturprogram som kommer på morgonen, ibland också andra program. Han stiger upp på bakbenen och sätter framtassarna tå tv:n så att han kan följa med ännu bättre.

Måsse har lärt sig att ta upp tambursdörren, precis som våran förra katt, Lotta kunde göra.


Heavy head, cant even keep it straight ;/

Har int rikit uppdatera så hemskt bra här på sistånde men hela, ele mest av, min fritid har gått till låsning av prov och läxor. Har just slutat läsa på fysik provet som vi har i fredag, ho ho ska nog bli skönt när det är skrivet.
Förutom prov blir det väl endå annat program. Skall börja med barnjumppan på fredan igen + så skall vi kanske fa med pappa och skida till Kila en kväll, så får man lite koppla av.

Taget för en vecka sen. Skulle kunna stanna vid vårant träsk och int gå i skola, utan bekymmer och besvär.


Plättaaar..mmmmmmm<3<3

Aaah, har haft en skjön söndag, förutom att läsa på enka prov då, men annars bra. Var på vinterbad på förmiddaan, skönt som alltid. Sen blev pienet torkut på soffan, fören man sen börja läsa på enka provet. Nu har jag lite paus och laga just plättsmet, så det få bli mitt kvällsmål idag, inte illa.
Igår var sväng o hoj i Vård Kasen. Vi gymnasie ettorna årdnade fest där. Jag tycker själv att det blev helt lyckat fast de händ lite onödiga saker, men mycket schack var det så de är alltid ett bra tecken.
Dans lamporna var bäst ;).




Bibbidi bobiddi boo....

Godmorgon! Hoppas ni har haft en bra natt inatt, jag har sovit som en stock (eller har åtminståne drömt föfullt.
Skall nog till skolan idag, har bara en skön sovmorron.
Följde med ett program, medan jag åt frukost, som heter god chef, bad chef. Det kom int så mycket intressant på tv så blev och se på den. De laga i slutet av programmet goooda plättar, två olika recept. Ena laga, förutom plättar, stekta äppelbitar med nån sorts sås och kinuskiglass till, såg helt sjukt gott ut. Den andra laga till plättarna en hasselnöts sås och stoppa färska jordgubbar in i plättarna, såg också helt sjukt gott ut. Man fick nästan sommar filis av det, speciellt av jordgubbarna.
Man har alltid vissa maträtter som man tycker att hör till vintern och andra till sommaren. För mig till sommaren är det jordgubbar, plättar, glass, alla goda drickor som är kalla och svalkande...och massor med annat. Vad är era faviss sommarrätter??


Reading...reading...could not stop if i wanted to

Skall nu ta och göra min sista läxa, i musik. Skall lyssna på musik av en Johan Helmich Roman??? Aldrig hört, så det blir en första gång. Efter det bli det Frendit och så skall jag fortsätta läsa på Breaking Dawn. Jag har ägentligen läst alla Twilight böcker ren en gång, men jag börja läsa dem pånytt. Fast Breaking Dawn läser jag nu också som en enka bok vi skall läsa till kursen. Jag vet jag läser den på engelska, och har läst de andra med. När jag skulle läsa första boken visste jag att jag vilja läsa den på engelska, när det var originala språket + att jag had redan sett 1:an och 2:ans film på engelska, så de sku ha varit för weird på svenska. Men det är bara min åsikt.


Happy Birthday!

Idag är det min älskade brors födelsedag. Vi firade honom med mammas och pappas hemlagade kaka, som alltid(som också var super god).
Förutom det har det varit en ganska ordinary weekend, fast endå en skön och lungn helg. Idag var det igen vinterbad med pappa, skönt som alltid. Igår hade varit en riktigt aktiv dag, men det var så fint väder så man kan int missa det. Hade varit ut med Nemo och stavgå, efter maten var jag ut o fota det fina vädret. Sen var ja med pappa och åka ti mastbacken, fast det var så kallt så plastet for itu av när isbollarna var ivägen, blev int så mycket av åkandet, och på kvällen ännu dancing i salen.
Snart och sova, men har som tur sovmorron imorron så de skönt.

Godnatt <3

Bilder från igår:


Vårant kära träsk



Från idag:


The delicious cake!


...and some Coke to, ofcourse.

Friday..lovely friday <3

Hade skön sovmoron idag. Vi hade också gröt i skolan + god saftsoppa och semlor till. Har också varit mycket aktiv idag. Var med Ida till Actiwell idag och sedan på kvällen var jag med pappa till Kila, en by här nära oss, och skida. Fast jag int har varit på en tid och skida, kändes det inte så konstigt, men man förlorar väl aldrig sina skills när de en gång är intränade ;). Inte är jag någon fan av skidning, men det är roligt att göra det när man har den fina naturen omkring sig.



Can happen to anyone XD


Let the road show you the way.....it will bring you more joy when its unexpected...but will turn out to be nice

Snart är en till vecka slut, men det har varit en bra vecka. Nästan varje dag som kommit och gått har blivit helt omvänd och annorlunda, men på ett bra sätt. Som igår hade jag trott att jag hade kort dag och skulle komma hem tidigt, fa ut med Nemo och sen på kvällen sku de bli Volleyboll med Ida. Iställdre var det skolvolley efter skolan och sen vinterbad med pappa och Markus på kvällen, och det var skönt. Jag vet int om ni brukar alltid planera dagarna på förhand eller planera efter hand som dagen går, jag tror att det variera för mig, men just, som igår t.ex, så blir det just så att allt blir omvänt och annorlunda än man tänkt och blev kanske en bättre dag än man trott. När det blir såna stunder tycker jag att det känns skönt och att man nästan guidas på en "väg", du behöv int göra valen utan nån annan har gjort dem för dig, och du bara åker med. Kanske det låter dumt? Men om resultatet blev bättre än man trott, borde det väl vara en bra sak.


Im in the clouds.....dreaming.....

Känner mig sååååå relaxed just nu. Har just varit och vinterbada och sedan druckit varm, god te. Påriktigt, jag säger er att ni måste pröva på vinterbad, ens en gång. Det är det bästa. Int bara att det är skönt att gå i bastun och sen att doppa sig i vattnet utan det är också bra för kroppen och blodcirkulationen. Om du ofta har kalla händer(t.ex jag har så) så hjälper vinterbadet, eftersom det sätter igång blodcirkulationen. Men en sak till, som kanske är det bästa, är att för stunden som du badar och har badat är alla dina bekymmer bårta och du bara helt enkelt kan njuta av stunden. Man skulle nästan kunna kalla det som ett botnings medel. Om man har haft en skit dag eller är sur på nåt, alltid när man kommer hem från vinterbadet har man glömt bårt att man ens hade en dålig dag. Du gör din egen terapi ;D. Rekomenderar stort !



Har tyvärr endå en läxa att göra tills imorron, men har sovmorron så its cool ;).


Lazzzyyy!!

Hoh, än en lång dag förbi i skolan, speciellt lång idag när man hade pianolektion efteråt. Har fullt med ord tills imorron (som jag personligen int skulle orka med) som måste läsas på. Som tur så var min bror snäll och lägger på bastun hos sig tills ikväll, så får man ha det skönt i bastun sen och bara chilla.

Här är någon som är lazy, you cant look any lazier than that:

Presenting Chaplin!!!


Söndags morgon, and im feeling good!

Snart skall jag äta morgonmål och se på glee episoder.
Här kommer bilder från min shopping resa igår.

Huppari från top-sport

Vit toppi och rutig skjorta från JC.

College från Vero Moda


Farkun och skjorta från Vero Moda


Sunday...what a fun day!!

Har varit till Salo och shoppa idag. Hittade mycket och billigt. Räkna ihop och jag hade spenderat lite över 100 e. Okej det är mycket, men jag fick ett par farkun,en college, två blusar, en toppi och en umbro huppari för det priset så jag tycker att det var ganska billigt endå. Vad tykcer ni?
Skulle kanske vara mest logiskt att visa bilder på det jag köpte nu, men har int hunnit fota dem än så jag visar iställdre bilder från Hesa nu, som jag lova, så får ni se kläderna imorron.


Vi fjantade oss i bussen, på vägen hem till lägenheten.




Våran skrinning trip, för Mari gick det bra, men jag föll ett par gånger, kände mig lite som Bambi på hal is imellan.

(Fast på de här fotona står jag upprätt och Mari ligger XD)


Back home again!!

Kom hem igår sent på kvällen, två super kiva dagar med min syster, happy feeling.
Idag var det vanlig skoldag, fast det var en lite onödig skoldag. Okej, förmiddan var bra, hade franska och var ut på en promenad med kompisarna. Sen skulle vi få se 2:ornas teater, handla om kalevala. Hade väntat mig en lång teater uppvisning, men den räckte kanske en 15-20 min, det var lite weird + att på musik timmarna såg vi bara på film. Nåja man är hemma nu iallafall. Har haft rikit slapp out idag, sovd säkert i 2 timmar på soffan efter skolan, vet int ägentligen varför man var så trött.
Jag skall visa bilder från Hesa, men det får bli tills imorron. Godnatt i förväg och ha en bra fredags kväll.

Såg på olika glee uppträdanden, hitta den här, de har mixat ihop med "Umbrella" och "Singing in the rain" sångena.


Skaeting time!!

Godmorron! Hade en super dag igår, vi var ut och stavgå i fina naturen, sen chilla vi, åt god mat och såg på film. På kvällen var det shopping time.
Idag skall vi fara och skrinna, vet int vad vi skall göra mer, men måst vid något skede åka tillbaks hem, har skoldag i
imorron, uuuussshh säger jag!!!


Hesa...here i come!!

Som sagt, skall imorron tidigt iväg till Hesa. Jag skall ta med skrindskor och gångstavar, Mari sade att vi skulle fara o skrinna nånstans, skall bli ljuvligt och skrinna, speciellt när vi har sån winter wonderland just nu. Det blir också bio och shopping och annat skojigt, blir ett bra slut på jullovet, har jag på känn.
Skall försöka blogga nåt om jag hinner, om int så ha en skön onsdag och en skön trettondag <3

Bilder tagna idag:





Disen kom mittiallt, man såg inget som fanns längre bårt.


Läs här....är säker på att du känner igen dig....jag gör det nog!!

Pappa läste salon seudun sanomat och hitta denna annons:



Hade köpt ett par egna uggs, mina första uggs, i Åbo från Click butiken. Hade haft dem kanske ett par veckor och så började bottnet lossna på ena skon. Det var som tur inte nåt hemskt dyra, men det stämmer nog, när det kommer till skor, spara inte på pengar för annors måste du köpa nya skor varje år, i värsta fall under 6 månaders mellanrum.
Köp ordentliga skor, det är viktigt för fötterna att de mår bra, om de int sku vara i skick sku man knappast kuna gå nåt långt.

Har lyssnat och hummat på låten accidentally in love:

http://open.spotify.com/track/73fO0exYhXQoJsGQ6bt6ge

Cake of the day!

Nu har jag min kaka färdig, blev helt bra. Fast har int smakat än.
Nu ska jag dra iväg ut på en promenad med Nemo.

Salut!

Apelsintårta


Godmorning!! 2011

Nu har man sovit och ätit frukost. Skall kanske ta och baka en kaka, på skoj, sen får jag se vad man skall hitta på att göra. På onsda eller torsdag blir det av att fara och hälsa på min syster till Hesa, skall bli kiva, vi far säkert och shoppa eftersom det är rea + kanske man skulle hinna träffa hennes pojkvän, kan hända att han är bussy med jobbet, men man vet aldrig ;).

Ha en skön måndag!
(Mera bilder från nyårsafton)

Deras söta hund, Max.

(Försökt få fler bilder, men igen tycks det int lyckas att ladda ner så får se, det blir int fler bilder att vis från nyårsafton då)


Gott Nytt År (i efterskott ;D)

Hade en super nyårsafton igår hos våra goda vänner, Hollstens. De har en sommarstuga här i Finland, bor annors i Norge. De har byggt till nytt på deras sommarstuga, det är mycket större nu.
Vi skjöt raketer 12 tiden, många raketer var det också. Vi åt god mat, de hade lagat kyckling och potatis, och också pinnekött (liknar revbens spjäll). Till efterrätt var det supergod chockladkaka, med salta nötter på och glass,mmmm.
Som sagt, hade ett super slut på det förra året och en bra början på det nya. GOTT NYTT ÅR!!

Sofie hade i sitt rum en super snygg lampa, från IKEA!

Till vänster är den delen som är nybyggd.

(skulle visa några foton till, men internet tyks stärva lite just nu, får väl visa lite mer sen senare)


RSS 2.0