Himos 2011!!

Nu är man hemma igen. Vi kom egentligen hem på freda kväll, men internet krånglade lite igår, men nu funkar det ;).

Vi for som sagt på söndag iväg. Vi var via Hesa efter Mari och på kvällen var vi framme. På måndag och tisdag var vi i Backorna i 6 timmar. Vi åt ju förstås imellan, men vitsit det var fint väder. På måndagen sken solen och det var såå fiint. Ja ni kan få se själva..





Sen förstås bilresan till Himos ;)


Och foton på våran mysiga stuga. Av alla stugor vi haft så hade den här största bastun ;) och den var mycket trevligt inrädd.

Vardags rummet



Jag, Mari och pappa sovd uppe på loftet och mamma nere i ett rum. Loftet var mycket mysigt, men lite för varmt i min smak.


Spotify ofcourse ;)




Blev också lite kreativ på resan ;)

Vi hade också en "mellan" dag, där vi int var till backorna och åka. Vi prövade på att köra och åka snöskotrar. Det var super roligt. Fanns många guppor på vägen och man hoppa lite upp och ner hela tiden, ´men super roligt sen när man kunde gasa fullt på isen. Jag åkte med Mari och mamma åkte med pappa. Jag har int körkort än så fick inte köra, fast pappa lät mig i slutet köra en bit. SUPER ROLIGT!!!



I slutet av vägen kom man till ett utsikts torn. Vi gick upp och fotade utsikten. Såååå super fiin utsikt!!





Han som gav oss snöskotrarna och utrustningen sade att man kan från tornet se Himos backorna. Vi glömd förstås att titta efter, fast allting längre bårt var ganska suddigt.

På torsdag var det ytterligare en super fiin dag och våran sista dag som vi var i backorna. Så det passa ganska bra. Tog på morgonen en bild från fönstret på loftet.



Var jätte nöjd med hela veckan. Vädret var det bästa och allt vi gjorde eller prövade på var roligt. Vi var också på pizza till Mono pizzeria på onsdagen. Jag åt en pizza som hette Äijä. Den innehöll bolognese sås, pepperoni, skinka och ananas. Super goood!!'

På fredagen var det packning och städning av stugan. 


Damsugarn redo!!

På hemvägen måsta man ha lite kul med sin syster, innan vi for skillda vägar ;)





En super resa <3

 


 

 


Im in Himos, actually have been already three days ;)

Vi kom fram på sönda kväll. Har haft det super kul hittills. Idag körde vi snöskoter och for ti ett utsikts ställe.
De andra dagarna åkte vi i backorna.

Har mycket att berätta, men de är enklare med bilder. Så ni får vänta tills jag kommer hem så ska jag visa bilder och berätta. Ha ett skönt sportlov tills det ;)


Day before the big trip!

Jaah, måst sej att man var lite slö med packandes idag. Alla kläder som vi ska ha med är tvättade, all mat vi behöver med finns och har färdigt tänkt vad ja ska ha med, men inget är satt i en väska än. Och vi ska starta imorron klo: 12.00. Nog hinner man ännu ikväll, men benena är spagetti och ögona börja kännas lite tunga. Nog hinne vi, men man sku int allti behöv lag allt i sista minuten. Neej, de blir nog ba att dra en i nackskarven och börja göra nåt.

Under de dagar vi är i Himos skall jag försöka hinna blogga. Kan bra hända att jag glömmer bårt eller int orkar, när man endå har varit hela dan i backen. Men ska försöka. Massa bilder blir det nog efteråt, det är garanterat.

Här är bilder från idag iallafall ;) :







Tomorrow of to Himos with some road music, sov gott <3

God morning..god morning..hey, a sun is shining trough ;)

Nu har man sovit en lång och god nattsömn. Ätit morgonmål o.s.v..
Idag blir det mest att backa färdigt för morgondan och plocka saker som ska med.
Men skall endå snart fa på länk, sen lite powercyckling och lite muskelträning. Ska bli sååå skönt och roligt att få åka slalom igen och vara i en mysig stuga. Cant wait <3


Friday...its a birthday ;)

Tusen grattis till min super vän som fyller 17 idag. Hoppas hon får en bra födis dag idag.
Till mig blir det ännu ungefär en månad tills jag också fyller 17. 17 är faktiskt en bra ålder. Man är mitt emellan vuxen och barn. Man är inte myndig än, men då behöv man int heller fundera på någo räkningar eller annat än. Man kan ännu göra nästan vad man vill, utan att behöva stå för det. Man hör ju ännu till mamma och pappa. Men jag säger int för det att man ska bete sig som en galning, bara helt enkelt njuta av tiden och njuta av ungdomen.
Och framför allt av presenter XD.


Film musik

Hade på kvällen piano och efteråt volleybolls träning. Gick inte så bra i början, men bara man fick värmen upp gick det bättre. I pianon började jag med en ny låt. Den heter Do you know where youre going to? från en film Mahogany. Lät fin när min lärare spelade den, men den är ganska lång. Kan ändå bli helt bra. Vad tycker ni?

(Jag tycks int få överfört från you tube, men ni kan skriva Richard Clayderman Do you know. Ni borde få rätt då)

Nati nati <3


Dancing in the moonlight

Sången har snurrat i mitt huvud efter gårdagens film. Men den är bra, glad och pigg låt. Och romantisk förstås <3
Fast det är kallt ute och man nästan fryser näsan av sig finns det alltid bra saker man kan göra inomhus. Som t.ex att lyssna på bra musik och vara kreativ. Musiken är bara och spelar i mig just nu, kanske det är vädret som gör det, solen kanske? Vem vet ;)

Ett par låtar som jag vet och tycker är bra:


Top of the world - Carpenters
Dancing in the moonlight - Toploader
Another day in paradise - Phill Collins
All for love - The three musketeers
Say you, say me - Lionel Richie
Dare you to move - Switchfoot
Clocks - Coldplay

Där har ni ett par att lyssna på ;)


Vändag <3 En fin dag <3

Har just haft en super vändag med min goda vän Ida. Vi var till Actiwell och träna som galningar. Hemma hos Idas såg vi på en film, A Walk To Remember, och vi gjorde smootie, åt goda smörgåsar och hade bara helt enkelt roligt. Såna här dagar gör vardagen till så mycket mer, att ha roligt med en vän utan att fundera på tid och plats, bara vara spontan. Kan det bli bättre?

 En vän är den som hälsar lika glatt varje dag när man kommer till skolan
 En vän är den som lånar ett konseptpapper om du glömt din egen hemma
 En vän är också den du känner dej säker med, kan tala med och kan ge en kram när trösten behövs
 Den allra viktigaste egodelen i en vän är att den accepterar dej som du är,
 skrattar åt ens tokiga vitser, förlåter en för ens dumhet och tycker om de 
 goda sidor man har.
                      
       Glad Vändag <3


Later on Sunday....



<3<3 sunny day ;)


Söndag...Måndag..Tisdag..Onsdag...Torsdag...

Fredag...Lördag...Söndag...Ååhh SPORTLOOOOOVV!!!!!
Jaah som det skrivna ordet säger är det sportlov snart. Vi skall fara till Himos och slalomskida och kanske pröva köra snöskoter och annat kul. Lite synd tillika när vi inte igen kunde gå något längre bårt, men Himos är endå helt kiva. + Min syster kommer också med, brorsan kan int för nån måste bli hemma och elda i husen.
Passar utmärkt att ha en vecka ledigt från skolan imellan. Jag har en känsla av att de blir det enda ordentliga lovet fören sommarlovet kommer, är så mycket som skall hinnas med före det. Ta vara på sportlovet!

Idag blir det att göra läxor och njuta av dan. Salut, bonne Dimanche <3




Hangöööööö!!

Snart bär det av till Hangö för mig och pappa. Pappa skall lasta lite ved, vi för alltid till min faster, och jag kanske far ut en kort promenad. Blir endå ganska länge att sitta i bilen.
Chaplin sitter med i min famn, lilla gullisen. Han följde med naturprogrammet här klockan 8 en hel timma.

Skriver mer idag när vi kommer hem. Ha en super lördag ;).

Monumentet i Hangö (bilden är tagen för ungefä 1 1/2 år sen)


Kunnon puuro ja maha on onnekas <3

Håller som bäst på att laga havregröt till mig. I know Im a porrige person ;). Sen skall jag njuta av min gröt medan jag ser på nån rolig film, allti filmkväll på fredag, om int man gör nåt annat förstås.
Har förresten varit sjukt fint väder idag, har int hunnit ta några bilder tyvärr, men hoppas att ni har varit eller far ut och njuta av vädret. Låt inte kölden hindra ;).


Taxi..France...

Kolla på Taci 2 igår och idag på Taxi 3. Jag vet ser på filmer hela tin, men oroa er inte. Har faktiskt varit riktigt aktiv annors. Igår var det 1 1/2 timma volleyboll, vi var fyra per plan så blev rikit kiva spel. (Had totalt glömt att blogga igår + vi har haft lite internet problem här hemma på sistånde, men det skall fixas, i hope).
Och idag var jag till Actiwell. Sprang på mattan en 30 min och träna arm-, mag- och benmusklerna (där var samtidigt en mamma med sitt barn. Flickan sprang där omkring, var jätte gullig.
På lördan bär det av till Hangö för mig och pappa. Vi ska till frissan, träffa på min faster och fara o äta nåt gott till Nadin. Rekomenderar stort att fara till Nadin och äta, om ni nångong åker till Hangö. Så god mat där. Resten av veckoslutet är ännu öppet, men snart blir det sportlov och det kommer och vara sååå skönt.


Punkd!!

Ser just nu på Punkd på TV5. Jag brukar int se på det men råka se att det kommer, ganska roligt program. Ni som int vet vad det går ut på, det är Achton Kutcher som drar det och han hittar på saker som int är sanna som de sen berättar åt olika kändisar för att se om de går med på det och får dem arga eller förvirrade.

Annors har det varit en låååång dag idag. Full dag i skolan, inga håltimmar och efter skolan var det Actiwell och sedan Bibban. Både mamma, pappa o brorsan har varit bårta hela dan och endast pappa kom hem här sent på kvällen. Så fick vänta på honom till en 15 över 6 tills man slapp hem. Fast jag måst sej att tiden int blev lång, tack vare Actiwell o Bibban. Annors sku de ha varit ganska trist.

Tog bilden för att den var fin och gullig på samma gång, spontant ;)


Tjoff!..Poff!...Boom!!...Bang!!

Tänk om det sku stå så i varje acton film när de slåss, precis som i de första acton filmerna. Ha kommit i tv:n nu av de första Bond filmerna och alla ljudeffecter är alltid överdrivna, speciellt när nån slår en annan. Mamma berätta att den första Batman filmen var så att det kom i bubblor ord som Tjoff o Poff, när de slogs. Sku va ganska humor och se nåt sånt på skoj. Ser sombäst på en Jackie Chan film på TV viisi, heter The Jackie Chans first. Verkar helt okej hittills, har int sett så mycket än.


Whats right and whats wrong?, tell me because im going crazy!!!

Jah så mycket för en kiva söndag. Okej vädret har varit allt annat skit, solen har skinit hela dan. Endå kan man int ha en bra dag.
Ni undrar säkert vad jag talar om, men det är nog bara såna där tonårsproblem. Fast jag sku int säg att jag har någo vanliga sådana, hu sku man de när man själv e helt koko. Så känns det iallafall. Däffö kan jag int sej vad det är eftersom de är så galet, tycker jag själv redan är galen så....

Visar lite foton imellan från idag:





Om man nångon skadar sig illa och får ett redigt sår så jo det tar sjukt och kan ta en tid innan det läker, men när tiden går så blir det tisist bara ett minne. Man brukar sej att tiden läker, men jag tror int att det allti gör det. Jag menar isåfall sånt som sårar en inombords. Man kan ju allti försöka vara som folk och försöka vara normal och vara som om allt var bra, men hu länge kan man ljuga för en själv. Jag är lite galen, ele de kan låta så, hoppas ba man nångon får svar på vad som sku va rätt och vad fel!

Sov gott iallafall, är endå skoldag imorron, för mej iallafall ;)


Numa numa jej, numa numa numa jej......!!

Den låten lyssna vi på, + många andra, på vägen hem igår från Salo. Blev en riktigt lyckad dag.
Mitt nästa projekt är att förbereda för både finska och enka bok presentation imorron. Bli lite fakta om författaren, berätta om boken, men inte slutet förstås, och lite egna åsikter.
I finska läste jag en bok som heter Hopea Hevonen av Lene Kaaberbol och i enkan Breaking Dawn av Stephenie Meyer, fast de vista ni redan.
En helt random Söndag, äntligen utan provläsning.

Från torsdagen, läsning på franska. I bakrunden kan man se på ett papper små bilder av olika grönsaker.

Det var de enda som jag inte läst på så noga och vi hade en hel uppgift om det, nice i know, men jag kunde faktiskt något, t.ex des carottes, du celeri och nåt annat. Tumana upp på tisdag, då får vi ut provet.


Godmorgon, Lördag och det är runebergsdagen idag!!!

Om en 15 min kommer kaverina hit så ska vi sen sticka iväg till Salo. Mamma är kusk, hennes eget val så ja har inte tvingat henne XD. Ska bli så kiva att få vara en hel dag med kaverina och int behöva fundera på prov.
BEST FIIILLIS EVEEER!!!!

Såg förresten igår kväll på filmen Killers, super rolig, rekomenderar!!

Nu Salo, Salut <3


Im freeeeee maaaan, supeeeeerr!!! :D

Uuuh, äntligen kan jag sätta mig ner o ba chilla. Läst HELA dan igår, ele den tid ja int var i skolan, på franska provet och nu är det skrivet. Vad jag kommer att få kan jag absolut int säga, men just nu är det chill som e på menun.
Imorron blir det en super dag med kaverina till Salo att bowla och shoppa och kanske film. Kan det bli bättre???
Tala idag vid maten i skolan om att hur det känns som om man skulle vara lättare efter att ha skrivit ett prov, är såå relaxed nu. Had satt på ladning en film igår, Killers, och nu är den färdig laddad så kan int va bättre timeat än det.

Ska sååå pröva att köra vatten skoter, hoppas denna sommar ;) 


Goodbye exam, hello to another...

...finska gjort och nu ska jag läsa på franska, Bonjour, Salut om det bara var såna enkla ord. Int med min otur.
Men hakan upp för att på veckoslutet skall vi kanske fa med kaverina och bowla o shoppa. För det är de värt att pina sig ännu i två dar.
När veckoslutet börjar betyder det FREEDOOOOM!!!!!!! <3<3


Salut!

Sitter som bäst med kaverina på rast, snart börjar franska timman. Hade som läxa att skriva uppsats i franskan, kan int ens tala själva språket än så få se hu de gick.
Kort dag idag så kommer tidigt hem, happy day ;)


RSS 2.0