Everybody makes mistakes!!

Och jag gjorde min idag när jag skulle laga pannkaka. Färgen blev bra och den smakade super, men till min otur råkade jag laga den på smörpapper och alla vet vad som händer då....jo bakverket sitter fast som lim. Nog fick man en bit åt sig men störande när det händer, såndärnt onödigt.

Hade bara fyra timmar idag + pianolektion sedan var jag ledig. Fast vädret har varit lite ostabilt idag, solen har skinit, det har regnat, solen har skinit igen och det har regnat igen. Man vet aldrig vad som kommer. Tog också en liten tupplur efter att man kom hem, var inte dödstrött men skönt att vila. Ibland tror jag att det är viktigt att man verkligen lyssnar på vad kroppen har att säga. Om man inte orkar just så för stunden gå ut och göra något fysiskt utan man iställdre känner sig för en tupplur skall man inte tvinga en till det som man inte vill. Ens egen kropp brukar oftast veta best, problemet är att hjärnan inte alltid vill lyssna utan den hittar på eget iställdre. Lite komiskt att man ibland hamnar i krig med sig själv, "the war of the brain and the body" XD (från en humoristisk synvinkel ;)



Sökte olika bilder på den mänskliga själen, kom lite läskiga bilder men försökte ta några av de bättre. Vi har nu på första perioden filosofi 1 så därför tog jag upp detta. Vi har faktiskt ganska nyligen talat om mänskliga själen, men saken är den att tror man på att man eller människan har en själ? Bilden med ljuset och lågan i form av vatten kom faktiskt upp när jag sökte på detta, jag undrar bara vad det skall representera??....är det någonting att fast elden har slåknat i lågan slutar inte lågan att sväva vidare?? lite som människan att när man dör så fortsätter ens själ att leva vidare. Eller så har jag bara tagit en dum bild!!!

Jag bara fick en filosofisk känsla mitt i allt. Det hjälper inte så mycket heller när jag läser en bok i engelskan som heter " Just in Case" och den är ganska filosofisk av sig, allt möjligt sådant som man inte med vetenskapen kan bevisa.

Jag själv tror på att människan har en själ. Om vi bara vore en hjärna, ett hjärta och en kropp tycker man att man skulle känna sig ganska tom. Om vi har en själ så finns det alltid en del av oss som blir kvar när man lämnar ens kropp, man kan på något vis existera ännu men kanske i något annat universum.....Okej nu måste jag sluta, tror jag blir lite freaked out här själv.

Ha en super skön onsdag kväll, låt inte mina tankar störa er ;)




Im apologizing again!!!

3 dagar har gått sen senaste inlägget, men faktum är att jag inte bara hinner alltid, med skolan kommer läxor och arbeten som man måste jobba på. Krånglandet med nätet här hemma hjälper inte så mycket till bloggningen heller. Jag försöker iallafall, ibland kan det också hända att inget extra hänt på senaste tiden och man inte har något inressant att berätta.

Veckoslutet blev lite mera spontant än man väntat sig. Hangö resan gick bra och vi fick äta en sista glass vid monumentet innan de stängde för sommaren. När vi kom hem fick pappa iden att fara med båten när vädret var så fint så vi stack till kalkholmen, men fortsatte ännu därifrån till högsåra. Vi skulle egentligen till Kasnäs men det var blekmörkt så vi tog det som var närmast. Det firades också forneldarnas natt då så ni kan tänka er hur mysigt det var att få se flera stora brasor brinna vid olika stränder från havet.

(lite suddig men man ser vad det är ;)

 

Också morgonsolen på hösåra var inte så dum

För tillfället har jag inget extra planerat för veckoslutet, men veckan är inte slut än ;)


Hangö is calling again!!

Har haft lite fullt upp med allt möjligt denna vecka. Inget sress, som har varit sjönt, men alla möjliga funderingar om framtiden, roliga saker man gjort med syrran när hon varit hemma m.m. Imorron blir det av att åka till Hangö, skall bli klippning, träffa faster och kanske något spontant ännu till ;)

Veckan har nog bara strömmat förbi, om alla veckor är så snabba hur snabbt kommer då andra året i gymnasiet att gå?? jag tror alltför snabbt...tänk man hänger inte äns med med sin egen tid.

Makasiini, Classic Pizza mm. Supergoda matställen vid hamnen ;)


Waiting for desert!!

Sitter här och väntar på efterrätt som systern lagar ;) bär och vaniljsås, mmmmmmm <3<3
Får se vad programmet blir resten av dagen, har varit hela förmiddagen i skolan och jobbat flitigt ;) efter det hade jag piano lektion, spelade den älskade låten "cant take my eyes off you". Jag tror att jag gillar den mera när jag själv får spela den, så kan man också välja lite hur hårt eller sakta man spelar vissa delar. Det tycker jag mest med musik och att spela ett instrument, man kan alltid göra en melodi på eget vis ;)

Skall också försöka sälja lite WC-papper idag, blir för klassresan sen på trean. Hoppas man får någonting sålt, håll tummarna uppe ;D

Förresten så bestämde jag mig för att gå geografi kurs 4, hela kursen går ut på ett stort projekt om ett land man tycker om. Man skall undersöka landet från alla geografiska synvinklar som möjligt. Jag valde........Egypten!! Har alltid varit intresserad av landet och nu får jag äntligen fördjupa mig lite mer ;)



Den livsviktiga Nilen


Im at home ;)

Hade två timmar engelska på morgonen och sedan var min skoldag slut. Kan det bli kortare, tror inte det. Skulle annors ha haft gymnastik nu på eftermiddan, men vi har gympa bara varannan vecka så... Har hunnit träna och äta och snart skall jag laga läxorna tills imorron undan och lite andra saker. Bra med sådana dagar emellan så hinner man göra lite flera saker undan för olika ämnen. Finns inget värre än att alla läxor och saker kassar sig i en enda hög och sedan glömmer man bårt dem tills sista minuten kommer.

Min syster är också hemma nu så kanske man hittar på något att göra med henne så länge som hon är hemma, we will see ;)

Morgonen var så fiin idag, körde med mopon till skolan och kunde ha kört hela morgonen. Så fiin morgonsol och allting. Det är en av de bästa sidorna med att gå i gymnasiet, man får ofta uppleva fina mornar ;)

Ha en skön tisdag <3


Weekend full of adventures!!

Veckoslutet börjar närma sig sitt slut och imorron blir det dags för skola, fast just nu har jag ganska kivoga ämnen så det är ganska nice att vara i skolan endå ;) man måste hålla sig positiv ;D

Har faktiskt haft lite egna äventyr denna veckoslut. Inget har varit planerat, körde och träffade en kompis igår, som man inte sett sen sommaren. Vi bakade och pratade och hade en lugn men skön lördag. Idag har man njutit av vädret, har varit två gånger och simmat, fast det är lite svalare nu än tidigare, jag lyckades också skaffa åt mig ett par skrapsår så nu är benena riktigt fina, long story xD. Vädret har också varit mycket finare än vad de har stått på internet, på lördag och söndag skulle det komma regn, men hela gårdagen och idag har varit soliga från moron till kväll så det var en rolig överraskning.

Fick höra just att systern är på väg hit imorron så man får träffa henne igen ;) synd bara att hon kommer hit på en vardag när jag är i skolan mest av dagen, men veckosluten kan inte alltid gå heller.



Skulle inte vara så dumt att vara i denna segelbåt eller kanot just nu, ganska fina vyer i mina ögon <3


"Cant take my eyes off you".......

...by Heath Ledger



Såg på filmen och blev så glad när han började sjunga, brilliant ;) Fick mig också att lyssna på en av de bästa kärleks sånger som finns. Melodin, texten, rytmen i sången är så bra, I like it. Här kommer orginalet:



Till min lycka så råkade min piano lärare just ha skaffa nya piano häften och ba mig välja ett stycke, gissa vad jag hitta???....jo "Cant take my eyes off you" ;D Den låter inte alls något dumt på pianot heller ;)

Skolan har kommit årdentligt igång, märker det på läxorna ;), men jag känner säkrare nu än jag gjort på en tid. Kanske jag snart har någon ide om vad jag vill bli, men tänker inte säga något än, det är för färskt ännu ;)

Ha ett super skönt veckoslut <3

Tomatoes..tomatoes...

Har faktiskt börjat äta mycket tomater på sistånde, vet icke varför. På smörgås, har lagat tomatsoppa ett par gånger, i sallad (som alltid) mm. Det är inte kanske den intressantaste nyheten, men kanske bättre än någo skolsaker ;) + man kan använda tomat till ganska mycket siståslutligen.



Eftersom skolan endå är aktuell nu så borde jag väl säga nåt om det. Man har så småningom börjat komma in i skolrutinerna redan, men första dagen var nog någonting helt annat. Tror inte att jag någonsin fick tillräckligt med tid för att förbereda mentalt att skolan faktiskt skulle börja. Nu har det sakta börja gå igen ;)

" Stora val för en individ i hela stora världen" japp så är det för mig nu. Man är en liten del av världen och man borde hitta sin plats där nånstans, men var??

The rain just keep falling...

Kom nån värsta skur när vi var i skolan på skolstarten, bara hälde ner. För tillfället håller det uppe, hoppas det gör det för en tid framåt för jag måste ännu köra upp med mopon och skulle helst inte vilja bli blöt ;/ åtminståne inte nerdrängd (om det nu skrivs så)

Imorron blir det då första dagen i skolan, men jag har bara två timmar allt som allt imorron så det blir nästan en ledig dag ;)


Sista lediga dagen!!

Sista dagen fören skolan börjar, huuu int är man riktigt van ännu vid tanken att sommarlovet verkligen kommer till ett slut, har varit ett superlov, men det har bara gått för snabbt. Nästan läskigt hur tiden känns som om den bara flyger förbi desto äldre man blir. När man var liten kändes sommarlovet som ett helt år, den var oändlig.

Vad är det månne som ändrar i en när man blir äldre? Inte går tiden snabbare än vanligt, men ändå känns den kortare. Gör man mera saker eller bekymrar man sej för mycket? Känns ibland som om man gjorde mera saker hela tiden när man var liten, man var ju igång 24/7.

Försöker som bäst planera dagen, kan hända att det blir regn här på förmiddan så då blir det knappast att vara ute under den tiden. Tänkte att man skulle hitta på nåt extra, när det en gång är sista dagen ;) Man får väl vara lite spontan ;D

Det bästa med livet tycker jag är att man kan alltid ha något att se fram emot ;) När sommaren börjar ta slut har man vinterns ljuvliga snö och julfirandets traditioner att se fram emot och så ruller det på. Också små saker i livet som att hitta på någonting roligt för idag kan vara något att se fram emot. Saker som gör en glad hjälper en alltid framåt i livet och ger en styrka och glädje till vardagen. Fast jag själv ofta har alla sorters problem och funderingar finns det alltid mina vänner och familj som påminner mig om att livet är såå mycket mer än bara bekymmer och det tackar jag er varje dag för, förstås inte alltid högt så ni hör det ;D


Summertime is soon over, but the memories will last forever <3

Jaah, nog har det varit ett toppen sommarlov. Fick ett super kiva sommarjobb och fick tjänat lite egna pengar, Åkte med båten i tre dagar och brände näsan ;/ XD Har cyklat, sprungit, simmat och cyklat, sprungit och simmat igen ;D Har träffat vänner, vänner som man annors ser varje dag och vänner som man inte träffat på länge, ätit mumsiga saker och njutit av solens värme. Har varit på läger och lärt mej känna nya trevliga människor, har varit till borgbacken och åkt och fått adrenalinkick ;D Mycket som man ännu tänkt göra och skulle vilja göra, men verkligheten kan man inte springa ifrån, skolan börjar endå nångång.

Så jag tackar alla mina vänner och bekanta som gjort denna sommar en super upplevelse och gettmig massor av nya minnen som jag absolut kommer att komma ihåg 4ever <3





Summertime <3


Wonders of life <3

Såg att mitt senaste inlägg var för en vecka sedan och jag har inte varit nånstans bårta heller. Internet har krånglat lite igen, men inte så mycket att de skulle hindra mig från att höra av mej på bloggen. Jag har lite sådana funderingar att när jag får saker och ting fixade med denna data så skulle jag ta och laga om min blogg också. Fundera vid ett skede om jag skulle sluta med bloggandet, men det är endå ganska roligt att ha det plus jag känner inte för att sluta med det än så därför skulle det väl vara dags att snygga upp sidan lite också ;)

Jag har några video clip från en film Rio som jag tänkte att ni skulle borda se, allways put a smile on my face ;)





Blir kanske att fara med båten ikväll till kvällstorget i Salo, om det inte kommer för mycket regn ;/ ;D
Imorron så skall jag sticka iväg med två kaverin ti borgbacken, it will be GREAAAT!!!!! XD

Shopping time!

Har haft en lite lepo päivä idag. Imorse så kände jag mig lite trött i musklerna och på förmiddan va det lite som om man smått svettades, sådär som man brukar när man är flunsig så jag tänkte att det var bäst att ta det lungt.
Det som är så konstigt är att jag har aptit, jag orkar äta och vara igång, men att göra något mera fysiskt känns lite motvilligt för musklerna, kanske det hjälpt när man hade en vilodag emellan. Hoppas för att imorron hade jag tänkt att fara och shoppa, kanske salo eller åbo om jag får mamma med. Skulle verkligen behövas lite shopping för min del.

Skall sticka till sängs nu, sov gott och dröm sött <3

Okej, man lyssna på detta när man var baby, men ni kan ju pröva om den en funkar att få ögonlockena stängda ;D


Merlin Fever!

Japp det är korrekt för min del, jag har merlin fever. Har inte sett en bra serie sen f.r.i.e.n.d.s och nu har jag äntligen hittat en. Jag vet inte hur många ser eller har hört om serien, men det är en fantasy serie. I början trodde jag inte att den var bra men desto mera jag börjat se på den desto mera tycker jag om den och nu tror jag att jag har fastnat för den totalt.

Lite vad skådisarna gör på fritiden ;D



Internet har krånglat lite igen, orsak till min låga uppdatering + så är jag fortfarande lite flunnsig så har inte gjort något extra, tagit det lungt bara.

RSS 2.0