Empty in my head....

Har ägentligen finska nu men de går igenom provet så behöv inte vara med på timma, skönt. Är lite tom i huvudet just nu, har fått ut två prov och vet int om man ska vara happy eller sad över resultaten, vet int rikit vad man ska eller hur man ska känna sej just nu, men julen är på väg så man har nåt att se fram emot.

Försökt att få en bild hit men skolans data vill int samarbeta med mej så det blir lite tomt den här gången.

Candels...christmas in the air...!!!

Första advent. Idag när jag vakna på morgonen såg jag hur morgonsolen sken in i huset. Steg upp derekt och gick ut för att fota den fina morgonen. Första advents ljuset tände jag också på och satte ut lite julprydnader för att laga hemmet lite juligare. Fast det hemma börjar vara mer julit så ha int julfilisen ännu heller kommit till mej. Lite frustrerande men nog kommer det i någo skede.
Vi laga risgrynsgröt till mat idag, var mycket gott, mmm. Och sen baka jag också julstjärnor.
Har nog varit en super helg det här veckoslutet, har int nåt att klaga för.

Sitter vid datan och försöker hitta tips till olika julklappar till i år. Sökte på cd holder och den här kom upp, ganska komisk ;D.


Perfect day <3

Idag steg man upp tidigt på morron, klo 7. Vi åkte med Ida till Åbo idag. Hade en super bra dag. Vi gick på morron sidan och äta god smörögabulla och efter det gick vi till Caribia och simmade och satt i en varm bastu och bara chilla. Kunde inte ha varit en bättre start på dan. Sedan for vi och äta till en kinesisk restaurant och jag fick pröva på kinamat ;) (och äta med pinnar, det gick int så smidigt men första gången är alltid första. Innan vi började shoppa pröva vi på ett dansspel. De hade satt ut i hansa kvarteret för folk att pröva på ett spel, som behövs x-box till (kome int ihåg vad det hette). Vi hade dansbattle med Ida och jag vann alla tre gånger ;D. 
Jag hittade ett par vinterskor, ugs liknande. Också en sjorta hitta jag.
Ida sku på kvällen fa och lyssna till domkyrkan på julkör så jag stack hemåt en 4 tiden. En lyckad resa minnsann.
Imorron är det redan första advent, nog går tiden fort. Måste komma ihåg att tända ljuset.



Ni undrar säkert varför jag aldrig har någo egna bilder, min egen kamera har inte funkát årdentligt sen jag fick den och pappas kamera har akkun slut så....men jag har önskat till julen en ny så hoppas den önskan fylls.

Freedom..freedom...freedom..oooooh..freedom!!!!!!

Nuu e alla prov över för denna period. Såå skönt, känns som man sku sväva. Imorron skall jag fa med min goda vän Ida till Åbo och shoppa och ha det lite kul. Koppla av från allt är precis det man behöv just nu.
Det var andakt i kyrkan idag på morron. De spelade julsånger och vi sjöng några psalmer och så talades det om första advent och väntan på julen. Fast det är snart redan första advent och marken är fylld med vit och skinande snö så måste jag ärligt talat säga att det fortfarande känns som höst. Förstås är det vitt ute, jag är inte blind, men andra perioden har nästan flugit förbi så man int alls har hängt med. Det är nog ganska scary hur tiden flyger utan att man äns märker det fören det är för sent. Fast man ibland tycker att man är redo att göra egna beslut och börja med det vuxnare livet och sånt så är jag nog endå int än redo för allt det. Man märker det mest när tiden bara flyger förbi, som om man int sku ha så länge sen vari den lilla bebisen och nu är man redan i gymnasiet och ska snart börja med att studera till ett yrke och göra allt annat vuxet. Vart tog alla åren vägen???


Halloween fest, många år tibaks

Lilla jul!!

Nu ska man ta och läsa på finska provet då, men det är bara mest ord så de e int så farligt. Sen har man bara kvar kemi provet och så är allt över. Man kan knappt tro att det är så nära tills allt är över och att julen närmar sig mer och mer. Lilla julen firas redan detta veckoslut. Många brukar säkert ha någon liten fest eller nåt liknande men jag skall fira lilla julen med Ida. Vi ska fa o shoppa ti Åbo elle Salo, vet int än. Sen kanske vi ännu far och sima ti simmhall och äter nåt gott efteråt. Det skall bli en kiva lilla jul ;)


Jazz!!!!

Nu ska man ta och läsa på prov då. Ush sku int alls villa slänga bårt min söndag till sånt, men som tröst har jag det att det är det sista veckoslutet, sen börjar friheten och den lepoga perioden. Och bäst av allt JULLOVEEEE!!!!!! ;)
Lyssnar på jazz musik via spotify, brukar int annors lyssna på jazz nå ofta men tänkt att jag sku söka upp det. Det är faktiskt en kiva och rolig musik stil, sku gärna kuna spela sånt på pianon i musikskolan, ibland har jag haft såna stycken ockå men sen när det ska övas till 1/3 ele 2/3 så är det bara klassiskt, kanske nån egen låt.
Julen är snart här och då får man börja med allt det roliga, snön har också redan kommi, bara lite mer till på marken så är det tres bonne (mycket bra).


Saturday night!!!

Idag fick man en årdentlig nattsömn. Steg upp först 10, så vara rikit ordentligt utvilad. Var ut med Nemo på förmiddan på länk. Blåste ganska bra vid vissa ställen men naturen var vit med snö så det var fint att se.
Annors har jag jobbat på finska projektet och på kvällen läst på hissa provet, känner en rikit aktiv (nästan ;) )
Laddade också ner spotify. Jag vet, ja e lite efter, men nu fick man det gjort och har lyssnat på allt möjligt via spotify idag. Just nu lyssnar jag på Michael Buble låtar. Han har faktiskt kiva röst och hans låtar har bra rytmer. Me like.
Har just bakat pannkaka, skall snart njuta av den med pappas hemlagade jordgubssylt, mmmmmm!!!! ;)


White christmas!!!

Har mitt huvud fullt med julsånger som bara snurrar, låt efter låt. Int nåt underligt när man just var och spela lite på pianon. Man måste ju träna lite färdigt till julen så att det flyter smidigt och bra sen på julen.
Igår var det en lite extra dag på våran musikskola. Jag hade ingen vanlig lektion denna vecka utan vi var igår på olika workshops och sedan på konser. I workshoppen fick vi lyssna på några låtar (klassiska, int rikit min smak direkt men...) och också lite om teknik i pianospelning och vad som är viktigt. Konsären var intressant men annorlunda. Man fann int rikit nån direkt melodi i det som spelades, det var live elektronik alltså hur man miksar med olika ljud från pianon och också med rösten. Det var något slags program som man kan ha på läppärin och sen mini mikrofoner i pianot och någo volymknappar och sånt. Mycket info på en gång så fatta int rikit hur man kan göra för att få ljudena och det men det var endå intressant.
Det här inlågget blir nog lite myky om musik men det är ju en av mina intressen och när man har huvet fullt med sånger, vad kan man göra!!!
Jag tänkte hastigt berätta om våra jultraditioner här hemma, nu när man endå har kommit igång med vinter och snart jul. Vi brukar alltid ta in julgranen på kvällen före julafton, så brukar sen oftast jag och Mari klä den fint med glitter, julbollar och annat. Varje julaftons morron äter vi risgrynsgröt, och det är såååå gott ;). Sen förstås är det alltid den traditionella julmaten med olika lådor och skinka. Vi har också nästan varje jul alltid bakat egna pepparkakor, kanske två jular har vi köpt färdiga. Degen är bäst. Sedan har vi alltid på 1:ans kanal på julaftons morron, kommer int ihåg vad det heter, men det är alltid en gobba som är julgubben och så tar han emot samtal från 8 åringar neråt. Tillika visar dom olika ritade filmer som snömannen och annat. På juldag och jul annan dag tar vi det mest lungt och bara njuter av julen och snön. Till kyrkan försöker man också fa, ger nog en julfilis det också. På julaftons kvällen kommer det också alltid varje jul på trean samusirkan joulutervehdys, som vi ser på efter att vi har öppnat våra julklappar. Kan int säg nåt mer, får sån julfilis annors, måst ta och vänta har endå en provvecka kvar än, ush. Man har nåt att se fram emot iallafall ;).

Några bra jullåtar: White christmas av Bing Crosby, Driving home for christmas by Chris Rea, Walking in the air, let it snow let it snow let it snow och massor av andra.



Country music.....

Nu har man då läst igenom fysik provet och räknat och övat och räknat och övat och.......haha, nästan så många gånger men int rikit. Såpas myky att man förstår det. När fysikprovet är över finns det ännu flera att skriva innan perioden e slut, men sen kan man börja tänka på julen och allt det goda som kommer med det.
På julafton brukar man alltid vara med familjen, men i år kanske min systers pojkvän kommer hit då på besök. Ingen av oss i familjen har än träffat han, men av vad mari har berättat verkar han helt kiva. Han tycks tycka om country music o han ha spela ett par låtar för mari som hon sedan spelat fö mej, de bästa låtana. En som jag tyckt och tycker bra om är Whiskey Lullaby. Blir intressant o se hur denna jul blir.



Farsdag!!

Man har nog ätit lite det ena och det andra de här veckoslute. Igår var jag, mamma och pappa till Westers och åt 5 rätters middag. Det var en intressant upplevelse men jag tyckte inte riktigt om nån av de där rätterna. Först fick vi förstås fisk, som jag inte alls gillar, men det var gös så det gick någolunda att äta. Sen fick vi pumpasoppa med kycklinglever, när jag fick höra att det var lever så sa det stop i mitt huvud derekt. Som huvurätt var det anklår och potatismos med nån sorts ost, det gick helt bra att äta. Fören efterrätten fick vi en ost sätt. Det var två olika ostar, en form av mögelost och en annan ost som jag int minns namnet på men den smaka int gått i min mun, lite för söt på något vis. Till efterrätt var det chocklad kaka med mandel glass, fast kakan var 70 % chocklad så det var ganska stark smak men det gick nog att äta.
Idag, som min gåva till pappa, lagade ajg hemlagad pizza (mmmm ;) ) och till efterrätt skall vi äta kladdkaka med vaniljglass. Som sagt man har ätit lite extra mat de här veckoslutet men om det är gott går det alltid bra att äta ;D.
Nu hamnar man att läsa på fysikprov resten av dan, kan nog int vänt tills alla prov är över. Man får ba pina sej tills dess.

 zzzzzz....!!!!


Christmas is on its way!!!!

Idag hade man då första provet över för den här perioden. Vi hade matta prov. Det kändes helt okej men sista upp. hade jag feilat med totalt så få se va slutresultate blir. Nåja de bli va de bli, har bättre saker att tänka på, som t.ex farsdag. Vi ska med familjen imorron och äta middag till Westers (ett restaurang ställe nära oss) och fira farsdag på det viset.
Redan har det kommit årets första snö och varje dag som går får man känslan att julen närmar sej. Fick nå julfilis i skolan en dag och googla på olika bilder och songer om julen, och vi e först i november. Man ska int börja med det fö tidigt, de förstör själva julen sen. Håller med me pappa att de ofta i TV:n och i butiker har lite för tidigt saker om julen. Kommer ihåg när man va liten och man alltid vänta vid fönstret och vänta för att få se när julgubben kom. Man har nog int rikit den samma känslan mer, men jag tycker endå lika mycket om jul nu som jag alltid gjort, bäst är färdig kokad risgrynsgröt på julaftonsmorron. Om man int ha fått julfilis fören det så kan jag garantera att när du känner doften av gröten är det som om julen cirklar runtomkring dej.

Samusirkan joulutervehdys, varje jul på trean. Best ever!!!!!




Snowman

Problems.....decisions.....never end!!!!

Några dar tror man att man förstått en sak och vet vad som pågår, nästa da blir det helt annorlunda och allt blir från en helt annan synvinkel. Jag tänker inte säga någons namn elle peka ut nån ,men vad sku du göra om du sku borda tänk på dig själv och lösa dina egna problem när andra, som du bryr dej mycket om, om int mer än dig själv, har problem med varandra och du vet int ägentligen vad som står på men du vill endå hjälpa. Jag vet, det låter hopplöst men sant. Jag trodde att jag förstod lite vad som pågick och vem som kanske hade rätt och vem som hade fel, men hu i all helsinge skulle ja veta vem som hade rätt och fel, jamena ja e ingen vuxen, ja e ba en tånårsflicka som studerar. Ibland känner man sej som nån psykolog som fösöker lösa andras problem men det är svårt och undvika att göra det när det också påverkar än själv hur de andra omkring en beter sig.
Gandalf i sagan om ringen (filmen har inget att göra med det jag säger nu men) sade till frodo att: Man måste besluta vad man ska göra med den tid som givits åt en just vid denna stund, och det är ett ganska bra tips men att besluta vad man borde göra just då är ofta ganska svårt. Man måst bara se vart vägen bär en.
sia-my love

Trötthet.....zzzzz!!!

Snart är en till vecka av skolan förbi men endå flera på kommande. Idag på sista timmana, där vi till och med hade matta (där man borde vara pig och lyssna), hade åtminståne min energi stålpe gått ner så jag var på ett slött, skrattande humör. Förstås är inte skratt en dålig sak, men när man börjar skratta för små saker, nästan ingenting, kan man ju börja undra. Man borde faktiskt skärpa sig med nattsömnen på vardagarna, men när klockan är 10 på kvällen, int vill man fa o sova då, då vill man göra något roligt och bara vara när läxona ibland tar hela kvällen. Int vill man hoppa i säng derekt efter att man ha gjort läxona färdiga, int jag iallafall.
Över till något annat. Jag gjorde med Heidi och Jullan i rellan ett videoklipp om Japans skapelsemyt, Jullan satt den på youtube idag så den som är intreserad, varsågod.
Nu ska jag ta och läsa på min bok, eclipse (har ägentligen läst alla böckena redan men jag läser pånytt, på skoj).
Imorron blir det av till Hangööööööööööö!!!!!

RSS 2.0