Förkyld...sjuk...inte något som man gärna vill få!

Blev egentligen sjuk, eller fick feber, på tisda kvällen. Det kom ganska plötsligt för att jag hade varit i skolan på dan, men först hemma började man känna sej konstig. Det var lite bad timing för att bli sjuk eftersom jag skulle ha haft bigga provet igår och imorron är det kemi prov, som jag också kommer att missa. Okej man kan skriva dem på förnyat förhör, men min dag för frihet kommer att skjutas upp för tillfället. Jag hade planerat att endå fara och skriva provet, när man endå hade läst på det hela dan före, men det var bra att jag int for. Huvudet kändes väga mer än kroppen så tror att det är ett tecken på att man definitvt int är i skick för att skriva prov.
Hade under 39 grader feber hela dan igår, men nu imorse hade jag 37,7, så känns lite bättre idag. Det blir väl att se på lite filmer, läsa en bok och hitta på något annat som inte är så ansträngande ;)

Lite minnen från ett par sommrar sen (är int säker på årtalet):

En fin sommarkväll när vi var med båten till våra bekantas sommarstuga



Våran båt fastbunden till deras brygga



Påväg hemåt (antar jag, är inte helt säker ;)



Till alla mina vänner en stor lyckospark för de kommande proven <3

Och läsningen fortsätter...

Förlåt att det bara blir inlägg om provläsning och allt annat skit (om det nu är rätt ord att använda ;)
Men på fredag är jag fri, eller rättare sagt efter att klockan slagit tolv på dagen då är jag fri.
Det kommer att kännas som om man skulle sväva i luften, helt säkert. Fast det är bara tre dar tills dess känns det endå så långt ifrån.

Sökte nån bild som skulle passa och hitta denna:



Tillika är den lite creepy när trädet växer ut från handen, men tillika är den ganska fin. Vad tycker ni?


Reading!!

Japp, med halsen sjuk och huvudet lite bårta måste man gör nåt annat imellan  för att orka läsa. Tråkigt men sant ;)





Har inte tagit bilden idag, men tänkt att den sku passa in.
Would realy want to scream at the book sometimes.


Blev liksom alla sjuka på en gång?!!

Japp, rubriken säger ganska bra hur söndagen var här hemma. Först kände jag i halsen, sedan berätta pappa att han hade känt i halsen förra kvällen och mamma mätte feber och hon hade lite stegring. Det slutar inte där heller, Måsse hade kännt sej lite flau på lördan och Chaplin hade för ett par dar sen stött sina ena tass (okej han är int sjuk, men kan endå nämnas ;D ). Så efter dessa observationer skulle jag konstatera att Nemo är den enda som är frisk i hushållet för ögonblicket.
Ganska roligt tillika att det kan hända så, alla på en gång.
Förutom detta hade jag franska prov idag. Att känna hur halsen bränner och ha ett tyngre huvud än vanligt, medan man skriver prov, är inte rekomendabelt. Men att ha det över är nästan värt det, fast har ännu två prov kvar men ett mindre iallafall ;).

Tänkt först sätta nån bild om feber eller nåt liknande, men äcsh vem vill nu se på sånt. Alla vet väl hu man känner sej när man är sjuk, hellre då se på söta djur :)




Ha en bra måndag <3


Summertime!!

Och jag menar det bokstavligen, dags att byta till sommartid igen. Åtminstone senast tills imorron, annors missar man skoldagen, fast det skulle knappast harma så mycket. Ägentligen skulle det harma för mig, när man har franska prov imorron, är nog skönast att få det ur världen.
Kan nog bara int vänta tills nästa veckoslut och framför allt till nästa vecka. Då börjar intensivstudieveckan och då åker jag till Helsingfors med min goda vän Ida. Ser verkligen framemot det, kommer att få danslektioner av min syster, jag borde ha berättat om det i ett tidigare inlägg.

Hoppas ni får en lungn och skön söndag <3

Sommaren 2008, ute på sjön. Vi hade lite roligt med Nemo där bakom i båten ;)


Party in the night!

Var fest igår och man var hemma först lite efter 2 på natten så blev en lite längre sovmoron idag. Att vila ut sej är ingen dålig sak, men när man stiger upp så sent känns det som man missat halva dan, åtminståne för mig.
Nåja ska fortsätta nu med provläsning, har just ätit och tagit en paus från lesandet så nu bli det att fortsätta igen.
Detta blir sista veckoslutet som man måst pina sej ti att läsa, nästa veckoslut bliiir sååååå skönt <3<3


Mörkt i huset, hmmmm....

Japp, sitter som sagt i ett mörkt hem just nu. Som tur så har man mokula och en bärbar dator så kan man ändå uppdatera på nätet en stund, innan akun på datan tar slut.
De kom för en stund sedan med bilen här utanför och kolla elledningarna, om något här hade farit på tok. De tycks med andr ord inte veta ännu var som strömmen har farit av. Hoppas det inte är något värre, blir alltid problem med vessan och vattnet när elektriciteten är bårta länge. Det längsta strömavbrott vi haft har varit kanske ett par timmar, om jag minns rätt. Att inte kunna spola, dusha ele int ha vatten för den tid som strömmen är bårta är int så roligt, men ibland när det varit strömavbrott på kvällen, när det är mörkt ute, och det är bläckmörkt inomhus tycker jag att det är ganska mysigt när man har levande ljus på och man hör hur det håller på där ute. Man känner sig trygg inne med ljusen som värmer en.
Hurdana är era upplevelser av strömmavbrott?



Strömmen kom just tillbaka för 2 sekunder, får se hur det blir..... ;/ :)

Välipäivä minulle ;)

Får ta en mellandag idag från provläsning och sånt. Har först nästa vecka följande prov så idag får det bli en paus. Fast har på känn att denna dag kommer bara att åka förbi, skall nu fara ut med Nemo sedan halv sex är det piano och efter det kanske volleyboll, om Ida är på väg och om jag orkar fara ;).
Fysik provet kändes helt bra, men hur det har gått vet jag inte, det får man se sen. Inte bra att börja grubbla över sånt för mycket.




Är det möjligt att känna sig bra inför ett prov...

..fast man bara har läst på det i två dar? Eller är det ett tecken på att "Okej, du inbillar dig"! Som jag nämde tidigare så är det fysik prov imorron. Läst på det två gånger igenom igår och idag hade vi lång timma i fysik, där vi gick igenom det som skulle till provet. Har en bra känsla över att jag kan det som vi har i provet och känner mig inte lika nervös för detta prov, som jag kanske annors är när det skall vara prov. Är jag månne blind för sanningen eller kan det vara sant? Man får nu väl ba lita på ens känslor och hur det känns.

"I wonder........"


Done with one, than the next one comes!

Har för en dryga halv timma sen läst färdigt på fysikprovet för idag. Läste två gånger igenom allt och förstod det mycket bra, bättre än jag hade trott. Hoppas bara provet går lika bra ;/
Nu blir det att se lite på film och sedan hoppa i sängen, lång dag imorron, suck :/.
Om man ska nåt bra att vänta på blir det intensivstudieveckan för mig, när jag åker till Hesa för att lite dance ;)


Signs of spring <3

Kreativ och rita på den snön son finns kvar, varför int ;)

Snön på träden har så gott som smulttit



Samma gäller för asvalten (thumbs up for that ;)



Snön från taket börjar droppa ner på trappan



Sweet spring <3


Sweet Mars!

Tänkte berätta om olika betydelser för ordet Mars, när vi endå är i denna månad. Först månaden Mars, den har fått sitt namn från latinets Martius, helgad åt stridsguden Mars, som var Roms specielle beskyddare. Förritiden i Sverige kallade man Mars månaden för vårmånad, i Danmark tordmåned och på de slaviska språken "björkmånad".
Planeten Mars fick sitt namn efter romerska krigsguden Mars, kallas ibland för röda planeten. Röda färgen beror på stora mänder av järnoxid som finns i atmosfären. Mars har en tunn atmosfär och är en av de fyra stenplaneterna. Mars har två månar, Phobos och Deimos (namnen betyder skräck och fruktan..iiih!!) , det spekuleras att de är asteroider.

Men sedan till något som säkert alla älskar, chocklaaad. Rättare sagt Mars chocklad. Den skapades 1932 i Berkshire, Storbritannien och tillverkas idag av Mars Incorporated, amerikanskt företag.

Själva Mars stången går helt okej att äta, men jag tycker mycket mera om Mars glassen. Vad tycker ni?


Sunday....

..allways the one to blame (not really ofcourse). Egentligen är det andra saker som förstör söndagen. T.ex det är alltid skola nästa dag, man hamnar att göra alla läxor färdiga eller läsa på prov en sista dag, om man har det följande dag och andra "trevliga" saker som vill förstöra söndan. Inte är det så dramatiskt, bara lite synd när man nästan alltid får den samma fiilis varje söndag. Fast jag hamnar att läsa på prov idag skall jag endå fara ut och njuta av vädret, int kan man väl sitta hela dan inne.

Nemo håller med ;)


Blommor som vi har på köksbordet


Fortsätta med matta igen då.....


Nu var det dags för prov igen då...

Igår var jag upptagen nästan hela dan. Hade skola ända till 20 före 4, var till butiken med pappa efter det och sedan på kvällen var det en konsär jag måsta fara på (det var ordnat via musikskolan, som jag går i).
+ Jag var såå trött igår efter hela denna vecka. Hade en mera chill dag igår för att samla krafterna tills idag och imorron, till provläsning rättare sagt.
Det blir mest att läsa på matematik provet, men skall försöka hinna lite med fysik också, om mattan går bra.
Det blir säkert i framtiden inte så hemskt intressanta inlägg, åtminståne två veckor framåt. Sedan efter proven blir det intressant, då är det dags för intensivstudieveckan. Är så excited för att jag kommer att få lära mig dansa både lite hiphop och dancehall. Skall berätta mera sen senare, men tillsvidare får det bli såhär.

Ha en bra och skön Lördag, lycka till med provläsning om någon annan har hamnat för samma öde som jag.

Tänk på sommaren så länge ;)



Länge sen sist!! ;)

Som sagt har inte kunnat uppdatera fören nu. Vi var HELA dan igår ti Himos med en bunt med elever från skolan. Vi starta 6 på morgonen och kom hem klockan nio på kvällen. Det var ingen i backorna när vi kom dit och backarna var just lagade så vi hade det riktigt lyxigt. Synd bara att man själv inte hade sån stor filis att åka, när endå våren är påväg och jag själv hade ju varit där på sportlovs veckan. Vi hade endå kul med kaverina.
När vi åkte sittliftarna var det en man med blå rock som kuta förbi oss, säkert 3 gånger, på ankarhissarna bredvid. de hissarna gick lite fortare än våra sittliftar. Vi hade så roligt åt det, varje gång XD.

Idag har det varit en helt random dag. Var ti Actiwell på håltimmarna, så fick man lite göra annat än bara skola, och i mattan hade vi lång timma idag så jag kom hem först efter halv 5.

Länge kan jag endå inte pusta ut, har matta provet att läsa på och såååå mycket annat att göra. Undrar när det blir för mycket och man bara kolapsar? Hoppas aldrig, sku int vara så trevligt.

Sku säkert se ut såhär, sku int förvåna mig!


Har födelsedag idaaaag!!! <3<3

Nuuu är man 17 år. Måst sej att det int känns så hemskt annorlunda än en helt vanlig dag, kanske int ha rikit fatta det än. Det blir åtminståne glass och godheter att äta med familjen senare idag. Sen på kvällen blir det filmkväll. Jag skall pröva mina nya högtalare som jag fick av pappa till present. Av mamma fick jag en farku väska.

Detta var på morgonen:

Me happy and thankful <3


Need some rest, to get some energy!

Har för en timma sedan ätit gooda quesadillas, berättade i förra inlägget om dem. De blev mycket goda och lyckades helt okej, hade kanske lite för mycket sås, de vila lite falla ut när jag stekte, men de blev bra endå.
Var till Actiwell efter skolan med Ida och efter det har jag tagit det lite chill. Skall nu ta och läsa på matta provet, kanske fråga pappa om jag behöver hjälp (som jag säkert behöv), men måsta pårikit ta det lungt en stund. Kan helt enkelt int jobba 24 7 utan att vid något skede kolapsa. Man måste bara helt enkelt låta hjärnan, kroppen och själen vila så att man sedan orkar vidare igen. En bra regel att ha är att minst en gång i veckan ha en rikit chill dag som man int gör något extra. Det får bli ens uppgift tillsvidare ;)

Träsket på sommaren, aaaaaah<3<3


Träsket nu, egentligen för ett par månader sen:

Båda är endå lika vackra, fast man just nu väntar på sommaren, men man kan int undvika det fina och vackra sidor som vintern för med sej.


Ser igenom gamla bilder

Och förstås från sommaren. Också på bilder av våran kära katt Lotta, Il allways miss her <3




I miss summer, the sun, the beach....


Beginning of a new day!

Har ätit morgonmål och sett på filmen, Treasure Planet. Har länge tänkt kolla den och nu har man gjort det. Den var aftiskt bra. En liten figur somm heter Morf i filmen var supergullig och rolig, kan visa bild:



Har faktiskt int något extra planerat för idag. Det här veckoslutet blir nog en sån där, Vad skall man hitta på? veckoslut. Förresten mamma o pappa kom helt oskadda hem igår och allt var okej. Jaktlagen skall sedan se efter hjorten och försöka hitta den.

Har förrseten hittat ett gott recept på köttfärsquesadillas. Skulle gärna vilja laga såna, men vi har int för tillfället ingredienser för det. Det är superenkelt att laga. Du lagar köttfärssås, eller använder en färdig sås som ni har i kylskåpet hemma. Du fördelar såsen på två vetetortillor, sätter riven ost på och sedan en vetetortilla på som lock. Sedan steker man båda sidorna av tortillorna bruna och så skär man dem i fyra bitar. Ganska enkelt va, coh det ser super gott ut.


När nåt händer så händer allt på en gång!

Först så hände den hårda jordbävningen och tsunamin i Japan, för ett par dar sen. Idag berättade de också i nyheterna att ena kärnkraftverks fabriken had explodera, men som tur var följderna av explosionen inte någo hemska.
Sedan här i Finland, Kimito på ena våran Kemi timma skulle vi göra olika experiment i olika grupper. Min grupp, vi skulle göra en Wasserstoff rakete, med vätgas och syrgas i en tub. Så en grupp höll på att mixa ihop en massa, som skulle bli en rökbomb, och värmde massan med en gasbrännare. Mitt i allt själpte burken, med massan, från ställningen ovanpå brännaren, på bordet och gasbrännarn fortfarande på. Sedan steg en bred och stor lila flamma upp, såg ut som om bordet skulle ha brunnit och efter det var hela klassrummet full med rök. Vi måsta förstås gå ut och kunde int ha lektion mera, men ingen blev skada som tur.
Och nu ikväll ringde mamma till mig, när de var på väg hem från begravningen att de kört på en hjort. Ingen av dem blev skadade, som tur, men hjorten vet de int hur de gick med. De måsta bli och vänta där för de ringde till polisen när de hände, och polisen skulle ringa tillbaka sen o sej om de fick komma hem eller om de skulle vänta där tills polisen kom. Så de har int ännu kommit hem, men ¨så länge som inget hänt dom så är det okej.

Jaah skulle man int kuna sej att det varit en ganska händelserik vecka, både i ens hemmaby och ute i världen.

 


Home alone??.....VAHUUUUUUUU ;D

Nu är det lördag, efter en lång men super kiva fredag. Åt massor med goda saker igår, såå mumsigt.
Skall bli hela dagen ensam hemma med djuren, för mamma och pappa skall på begravning. Jag vet det är alltid sorligt med begravning, men jag kände inte personen så hemskt bra och det är mera mamma och pappa som haft kontakt så jag blir hemma.
Det skall bli såå skönt, skall kolla filmer,byka, kanske nå skolsaker ;/ och sen bara hitta på olika saker att göra. Tänk hela huset för mig själv, wuiiiiii :D.


Träning-check, skola-check, chill-håller på, läxor-noooooo

Tror faktiskt att min orsak till att jag int bloggat nu på två dar är helt enkelt att jag glömt bårt det. Så kan det väl gå ibland.
Iallafall så idag hade jag lång dag i skolan, men var endå till Actiwell på håltimmana så det blev lite annat än bara lektioner. Imorron blir det sovmoron för mig, supeeer och på kvällen blir det tjejkväll hos en kompis. Kan int bli bättre fredag, ele jo de kan det. Vi slutar också tidigare imoron för att vi inte har matta de sista timmarna. En super fredag.
Veckoslutet är öppet ännu, har int någo extra planerat.
Såg förresten på Tangled på tisdag kväll (kom ihåg just, att mamma gilla min present ;) ) iallafall filmen var jätte bra, bra story. Det handlar om Rapunzel, flickan med det långa håret som bor i det höga tornet.... Har faktiskt aldrig sett den orginala versionen eller läst berättelsen, men filmen var endå bra. Rekomenderar varmt.


Dancing = I love it!!

Nu har varit på gymmet med Ida igen. Också har jag skaffat present för mamma, som fyller år imorron, hoppas hon gillar det som jag skaffat åt henne.
Intensivstudie veckan blev så att jag och Ida gör tillsammans olika saker. Vi kommer att åka till Hesingfors för en tre, fyra dagar, så länge min syster orkar med oss. Där prövar vi båda på longboarding, men Ida kommer också att skriva om...ja jag skall int säga, hon får berätta mer själv ;D.
Jag kommer troligen inte att skriva om longboarding, utan jag kommer att hänga med min syster på ett par av hennes danstimmar, om jag får lov. Till slut kanske jag sätter ihop en egen koreografi av det jag lärt mig och lite av det jag redan kan. Inget är 100 % säkert än, men har en känsla av att det kommer att bli kuuuuull ;)

Nu läxor och sedan blir det något annat, Adios amigos!


This homework thing really bugs me!!

Nu ska man ännu få läxona gjorda. Har matta och franska att göra. Undrar varför det nästan alltid är "orka" när det kommer till att göra läxor. Är man bara så trött eller är det för att man int förstår det helt? Who knows.

Annors har det varit en fin dag igen. Solen har skinit sen klockan 8 imorse, men blåsigt har det också varit.
Också har jag haft det lite roligt med våra husdjur. Dem kan man ju inte lämna ;)

I present to you:

Nemo!


Måsse, "Look im so cute"



"Jeah right!"



Och till slut den fina kvälls solen (inifrån ;) )


Börjar dagen med havregrynsgröt i magen och ett smile på facet :)

Idag har man int nåt extra planerat. Skall byka massor av kläder, så känns det iallafall och förstås måste också läxona göras.
Söndag har alltid varit en helgdag, också då när andra har skola eller jobb på lördagar. Men till mig är lördagen bästa dan för att då har man ännu en dag ledigt kvar och ingen skola nästa dag. Så min åsikt är att läxona och måndagen som är skoldag förstör halva söndan med det.
Men det ska int göra det idag. Ba tänka på positiva saker,som den fina solen som skiner nu. Jag kommer int äns ihåg hur många fina soliga dar vi har haft denna vinter, hoppas sommaren blir lika fin.


Fireflies - Owl City

BBC - naturprogram, kommer varje morgon. De har allting så fint filmat






Putsat, städat och fresht!

Nu har man rummet i skick igen. Alltid lika skönt att få det städat, doftar alltid så rent sen efteråt.

Slutresultatet:



Me happy! Spotify med musik hjälpte mycket till.

Var också ut och fota kvälls solen, lika fin som alltid ;)


Rango

With Johnny Depp. Såg just på trailern och den verka humor + att det är Johnny Depp som röst till huvudpersonen. Niceee! Tror den kan vara bra, men den är så ny än så kan int ladda ner den. Måst bara vänta.

Äter som bäst fastlagsbulla, supeeer gott<3<3






Yet another morning <3

Nu har man sovit länge. Okej för mig är det länge när jag oftast brukar vara igång redan en halv nio, nio tiden. Steg upp tio imorse. Men jag tror att en ordentlig nattsömn var bra, under denna vecka har min nattsömn blivit just och just 7 timmar, om ens det. Hoho man borde nog skärpa sig med det, undrar varför detta är alltid problemet till många?

Nu skall jag sticka upp till mitt rum och laga rummet i ordning och städa lite. Sedan blir det säkert av att fara ut på länk eller nåt liknande.

Salut <3


No to work!!

Back again ;D

Nu är allt "obligatoriskt" gjort för dagen. Nu är det bara att chilla resten av kvällen och njuta av lite lugn och ro.
Måste snart börja samla krafter för alla prov som skall komma och för intensivstudie veckan. Vet int ännu heller vad jag skall göra, fundera med min kompis om vi sku göra nåt tillsammans men vi har int kommit på nåt än. Har ett par ideer annors också men vet int vilket som sku vara bäst.
I söndag är det fastlags söndag så det blir att äta goda bullor med sylt och grädde, mmmmmm<3

Ha en skön och mysig kväll <3


Filmkväll skulle inte vara en dum idee heller.....;)


Music, like a drug?

Var med Ida till gymmet igår. Vi körde förstås fullt på och de hade spinning på samma gång i närheten. När de hade paus i spiningen skruva de ner volymen på musiken. Jag håller nog med me Ida att det var jobbigare att träna när ingen musik hördes. Konstigt hur mycket musiken gör och påverkar en. Också om man far på länk ensam är det trevligt att ha musik på, speciellt om det är mörkt ute. Musiken är kanske som en drog ibland, om man nu kan kalla det så. Men definitivt en hälsosam drog ;)

 

Snart bär det av till skolan för mig, har haft sovmorron som tur. Har också barngympan idag så kommer lite senare hem. Skall höra av mig sen. Salut så länge <3


In school, not having anything to do....

only because a play we were ment to see today was cancelled in the morning so now im workless.
Hade ju faktiskt satt senast ett inlägg om att man bara har jobb hela tiden, så borde man int va nöjd nu, men om jag skulle ha veta om teatern skulle man ha tagit med böcker och gjort färdigt läxor tills imorron. Nåja int e det världens ände. Skall som tur fara med min vän till actiwell idag efter skolan, så får man göra någonting aktivt och roligt imellan. Inte bara skola.
På veckoslutet blir det städning av mitt rum, träning ofcourse och ätande av fastlagsbullar, mmmmm<3
Int är det länge kvar till min födelsedag heller, fast jag kommmer säkert att glömma den själv när det då börjar närma sej provperiod och massor med andra saker. Hoppas de andra kan påminna mig ;)




Work work work, all you gotta do is work work!!!

Har varken haft ork ele tid att blogga nu de senaste dagarna. Vet int verför. Känns som om man haft mera läxor att göra, mera uppgifter o.s.v. Idag på kvällen blev det lungnare, efter läxorna blev det film och relaxing en stund. Senare blev det att prata en som jag varit vän med sen jag var liten. Vi går i skilda skolor, så det blir lite att ses. När vi båda går i gymnasiet, och som alla vet så tar gymnasiet och skola mycket av ens tid. Ibland är det som om man bara har med skolan att göra varje dag. Att allt detta jobb är värt att göra för framtiden vet jag inte, men man skall alltid försöka göra sitt bästa och vad än man vill bli måste man väl läsa och bli bra på det också.
Såna dar som man är trött och inte alls har någon lust med skola är allt annat än lätta, men om du eller någon annan råkar vara pigg och glad av sej, visa det åt andra för det kan faktiskt sprida sej vidare och en annan kan få en happy kick. Positiva saker i livet, som något spännande man väntar på, är alltid värda att ha i minnet när man är nere och plocka ut dem sen när de behövs.



Allways look on the bright side of life <3


RSS 2.0