Att vara smutsig, dålig eller bra sak??

Nu är då juldagarna över och snart blir det ett nytt år. Måste komma ihåg att köpa raketer, skall bli rena rama fyrverkeri detta nyår.
Min rubrik var kanske lite konstig, men jag satte den dit för jag kom att tänka på en sak. Eftersom säkert alla, då när det är skolvecka, så dushar man sig varje dag. Det gör jag med, fast på veckosluten, om jag är hemma, försöker man dra ner på dushandet. Såklart att man vill dusha sej om man skall någonstans, int vill man ju se smutsig ut. Men sen om man är hemma så gör det inte något fast man går omkring med smutsigt hår eller inte luktar så värst gott. Man tycker säkert att det är självklart att det är så, men nog skulle man lika bra kunna vara skitin någon annanstans med. Int skulle jag vilja vara det, det som jag bara försöker säga är att förstås bryr man sig int om smutsighet när man är hemma, för alla i familjen tycker om en som man är och bryr int sej så mycket om man har rent eller smutsigt hår. Det tycker jag är en av det bästa sakena man kan veta, de tycker om en oberoende hur man ser ut.


Hmmmmmmm......

......ja har inte så mycket mer att säga just nu än det vanliga. Har ätit god julmat och känner mej mätt och belåten.
På förmiddan var jag och vinterbada med min bror och syster. Har int varit det på länge och man känd att man var lite ovan, men skönt var det, ville nästan sova på vägen hem.
Fundera just med pappa, eftersom det redan är jul annandag att om julen typ e slut ren, fast det sägs ju att julen körs ut 20 dagen efter att julen börja. Det tycker jag att är rätt. Det finns säkert många som kastar julgranen ut redan imorron, det skulle jag aldrig kunna göra. Nu när man äntligen kommit igång med julen och vinten och allt så måste man njute av den så länge man kan.



Tror jag hade nån sådan min när jag gick i första gången XD

I feel good, tadadadada...

Har just fyllt magen med god god julmat och julstjärna till efterrätt.
Hade en superbra julafton igår. Det var stämmningsfullt i kyrkan när vi sjöng (pappa tog inte med kameran, så de blev inga bilder, tyvärr ;/) och efteråt åt vi första gången god julmat, öppnade julklapparna och såg på samusirkan joulutervehdys. Vi såg också på nån animerad film, hette dispicable me, var super rolig, skratta hela filmen. En lyckad dag måst jag sej. Fick förresten en systemkamera till julklapp, så har fotat med den idag, sen morgonen. Kan ta och visa några bilder här.
Ha en skön fortsättning på juldagen, min juldag skall fortsätta med chocklad, film och ljus.




God jul <3

Julaftons morron med doften av risgrynsgröt, julmusik och julprogram på tv:n. Granen skall kläs och lysa upp våran sal.
Kommer senare idag bilder från julkörs upptredande.

En riktigt skön och fridfull jul till alla <3


Tik tak tik tak tik tak.......

......klockan tikkar och varje minut som går betyder, snart julafton.
Har inte hunnit uppdatera på sistånde, har haft fullt upp med julstädning och andra julförberedelser. + så hade jag en super rolig dag med kaverina igår, de kom till mig och vi for och åka pulkka ner för mastbacken, löpte som tusan.
Som sagt, nu har jag mitt rum städat och putsat, klapparna klara och också varit på julkörsövning. Imorron är det då upptredande som gäller. Enda som fattas här hemma är ännu granen. Jag vet, vi har int julgranen inne än och det blir julafton om 12 min. Så brukar det bli hos oss, alltid i sista minuten, men bättre sent än aldrig. Och granen är alltid så ståtlig och fin, så den är värd att vänta på.


Im done!!

Nuu har jag fått mitt porträtt, av mig och min syster, färdigt målad. Pappa kommer att rama in den sen senare, men tycker själv att den blev okej. Vill endå höra era åsikter om den så jag visar bilder av den. Kanske jag kan sen ännu bättra nåt på den innan jag paketerar den ;).


Godmorning Finlaaand!!

Nu har man sovit gott, stigit upp och fått mat i magen. Snart skall jag dra iväg på en moron promenad med Nemo.
Sen, klo: 12:30, är det dags för skolans julfest. Hoppas man kan få någon julfilis därifrån. Roligt skall det bli, efter att den är slut så vet man säkert att nu har jullovet börjat. Kan nog int vänta tills det blir julafton och man börjar äta julmat, får julklappar och allt annat ljuvligt som kommer med julen. Bästa tiden på året.

Ha en skön 21 december!


Christmas, christmas it has come to light up the world with warmth, happiness and a happy new year

Igår var jag och julhandla med mamma. Äntligen har jag fått handlat mina julklappar, bara lite att fixa på dem ännu och så är det finito. Tänker int börja rabla upp någo mer om vad jag har till dem, men till min syster skall jag rita ett porträtt av mig och henne. Först undra jag om det alls var en bra ide, men har börjat på den idag och ser int så dum ut, kan kanske visa sen när den är klar.
Skall om en stund och öva med julkören till kyrkan igen. Dagarna går så fort, julen är snart här och allt skall lagas fören det. Maten, julgranen, städa mitt rum och massor av annat. Tillika känns det så fånigt för alltid när julafton har kommit, så flyger den dan förbi, när man vaknar nästa morron känns det som om julen kom och for. Jag skulle säga att ta vara på tiden som är nu, njut av varje stund för så skall man ele borde man ägentligen göra varje dag.

Joyeux Noel <3 (Glad jul)


Happy...exited....jumping up from the chair!!!

Har varit en super dag ida. Var julmiddag i skolan, som var mycket gott + att vi had lite food fight, hilarious XD.
Var ut på länk med Nemo i så fint väder, känns som man går ute med öppen mun varje dag när det är så fint. På kvällen had man ännu volleyboll, fast alla va lite på slött humör så det gick int så jätte bra, fast det var roligt endå.
Sku just börja läsa på franska ord jag har tills imorron, när jag håka att jag missar det, ska med mam o pap då ti Bruke på möte. Sen håka jag att ja har ännu till och med sovmoron imorron, så mu e ja helt happy happy. Bättre saker hela tiden. Det passar bra, när julen endå snart är här, så måst man va på bra humör.
Är med i en julkör med min kompis, och vi ska uppträda sen på julafton. Det är så fint och kiva att vara med. Det låter så fint och man får definitivt julfilis då. Hoppas nån kan ta foton då, så kan jag visa sen efteråt.

Salut!

Good to remember!


Childhood

Imorron blir det troligtvis att fa ti teijo, jeeee. Har int slalomåka ännu så det blir första gången för året ;). Vi tänkt med pappa att vi skulle pröva på snowboarding, fast int imorron, men nån dag. Det skulle vara roligt att pröva och se hur man handlar det.
Har lyssnat på samma låt nu i några dar http://open.spotify.com/track/6bzWp9PgSz1CtDVWijf7aa , jag tycker att den är fin. På samma gång håller Måsse och Chaplin på och leker,bråkar med varandra där i köket. Fast de är kattor så påminner de mig om när man var liten och man bara lekte dagan i enda med sina vänner, utan någo större bekymmer. Bara levde en dag i taget, eller en stund i taget. Saknar dom tidena ibland, int skulle jag någonsin villa gå igenom allt pånytt, nångong skulle det bara vara skönt att int behöva ha så många problem och frågor, som man aldrig vill få svar på. T.ex Vad skall jag bli när jag blir stor? Vem är jag i grund och botten egentligen? o.s.v. Nog kommer det väl med tiden, puberteten är väl den mest kompliserade tiden.

Förra årets sportlovs resa. Super fint väder den dan.


Wonderful winter day!

Åååh, vad det har varit fint, coh är fint idag. Solen bara skiner, lyser upp hela den vita marken och också vårant hus. Jag var på länk med Nemo på förmiddan och det var som om man var i ett drömland, såå himla fint. Fast det är kallt så jag bara kan int sluta och njuta av det fina vädret, såna här dagar skall man vara hela dan ute.
Vi skulle kanske fara och julhandla men får lite se om vi hinner eller far, skall fara med pappa och åka pulkka också + att jag har läxor och pianoläxor att göra.
Bara en vecka kvar och så är det nästan jul.

Så här fint får det vara på julen med!


Utvilad och redo

Nu har man sovi en ordentlig natt, alla krafter samlade. Idag skall jag planera alla mina julklappar och kanske börja på någon, det är endå bara en och en halv vecka kvar och så har vi redan julafton. Vart försvinner tiden?
Snöar som bäst ute, roligt att det kommer ner tillika, att det int sku regna och att allt skulle smälta iställdre. Men för min pappa, och också andra som hamnar att ploga snön, är det inte så roligt att det kommer snö hela tiden. Det finns väl alltid två sidor i allting, alla kan int vara nöjda.
De sade i radion här en dag att julen har blivit mera en stressig tid än en lungn och fridfull tid. Det måste jag säga att jag håller delvis med. Nog märker man att föräldrarna stressar ibland i butikerna, när de julhandlar för barnen, när säkert barnen har ganska långa listor. Men sen igen tycker jag själv att jag int upplever julen som stressig. Alltid på julafton känns det som allting stannar till och man kan ta det lungt och bara njuta av julen. Men det beror helt på hur man brukar göra på julen.

Stred med Måsse på moron, int påriktigt stred, men han får int ligga på soffan, nog lär han sej väl nångång ;).


Aktive in the feeling with linkin park and Jay-z!

Nu kan man äntligen pusta ut. Har nog varit en jobbig vecka, int med skolan direkt men när man har slarvat med sovandet så har man ba blivit tröttare efterhand. Idag hade vi någon föreläsning i Villa Landet (kimitos "biograf") som handla om när kriget pågick och ryssarna kom till Finland. Ögonlockena ville int rikit hållas uppe hela tiden.
Efter maten stack jag till Actiwell, för jag hade dubbelhåltimma. Det var jätte skönt och man fick energi av det. Radion var på kanalen yle-x nånting, katcha int hela namnet, och dom spela upp en låt där linkin park och jay-z had mixa ihop sina stilar. Den var faktiskt bra, heter Numb/Encore. http://open.spotify.com/track/5sNESr6pQfIhL3krM8CtZn

Resten av kvällen har jag bakat fullt med pepparkakor. Tror nog att jag nu har fått nog av bakning för an tid. Känns nästan som bakverken skulle rinna ur örona på en, nästan ;D.
Nu och sova, gonatt!

Här bakar man i full takt. Mamma var fotograf den här gången.


Recipe for gingerbread

Idag var det kort dag i skolan. Skönt, fast först hade jag planerat dagen så ja hade trott att jag slutade först 4, men det var en kiva överraskning. For ut med Nemo på länk, var mycket kallare idag än vad det var igår, men det var skönt, som alltid (oftast iallafall). Piano lektion hade jag på kvällen, övade på ett stycke som jag skall spela på konsär imorron, wish me luck.
Har just bakat pepparkaksdeg, för årets jul. Kiva pepparkaks doft här är nu. Tänkte laga ut bilder och text på hela processen så vet ni hur det går till, om det är obekant.

Du behöver: vetemjöl, grädde, sirap, socker, matsoda, smör, kanel, kardemumma, nejlika och slev (+ andra redskap förstås, som kastrull)


Smöret, sirapen o sockret smälts.


Kryddorna sätts i kastrullen. Sedan blandas sodan o grädde ihop och ini kastrullen.

Vetemjölet till sist och så är degen klar, sedan får det stå till nästa dag.


Självständighetsdag!

Har haft en super dag idag och framför allt ett super veckoslut. Har int haft på länge ett så lyckat och skönt veckoslut, allting har gått bra. Mari kom hem igår och jag och pappa var efter henne till tågstationen, vi hade simmat fören. Vi for alla och åt goood pizza till Antonio och sedan glass till efterrätt.
Idag har man mest tagit det lungt, när det endå är heli dag. Ritade en julteckning, fick lite sån filis och Mari och jag for med Nemo och åka pulka till mastbacken. Det gled int så bra i början men det börja nog gå så småningom, och kul var det. Man blev ganska bra blöt också. Har två klappar uttänkta men två ännu kvar, ni säkert undrar hur det kan ta så lång tid att komma på nåt men jag är sådan som vill göra nåt speciellt, int bara välja det första jag ser i butiken eller bara välja det som man först kommer att tänka på. Det känns kivogast och ge julklappen också då när man har en tanke bakom den. Tre veckor kvar till jul, det är bara och börja räkna.


Get jiggy with it!!

Andra december och två ljus är tända och femte luckan i julkalendern är öppnad.
Har haft en härlig start på dagen. Var ut och gå med Nemo o just när vi steg ut började solen titta fram, sååå fint.
Vi gick via träsket och där var det så fint. Tog flera bilder på vägen och hemma på gården kom kattona med ut.
Snart skall jag och pappa dra iväg till salo simhall och sen efter Mari, som kommer hem, vahuu.



For och hälsa på Mirre på vägen, lilla gumman ;)

 


Great winter day!

Har varit en super dag idag. Var ut med Nemo på länk på förmiddan, det var roligt att se när fullt med snöflingor kom ner, fast man fick lite snöflingor i ögonen imellan. Sen kom Cessan till mej och vi pratade om olika saker och hon fick också se våra kattungar. Det var länge sen vi träffades sist så det kändes kiva att se henne igen.
Vädret har varit mest fantastiskt idag. På hela förmiddan snöade det fullt, sen blev himlen klarare och solen tittade fram, på kvälls sidan blev det dimmit. Fyra olika väder sorter på en dag, ganska roligt.
Imorron blir det simning i salo simhall med farsan och syrran, ha på känn att det blir ett bra veckoslut.




(Nemos fotspår)




Begining the day....

....by playing with Måsse.




Har lite roligt med Måsse XD
(Bilderna är tagna med mammas kamera)

Har hela veckoslutet redan planerat. Idag skall jag träffa Cessan, en god vän ti mej som jag int har träffat på länge. På söndan kommer Mari hem och jag och pappa skall på samma gång fara och simma till salo simhall, mari kommer också med. Efter simningen går vi och äta nånstans någonting gott, mmmm.
Måndag är den enda dan jag int har något speciellt än planerat, tänkt att man kanske då skulle kunna fundera lite på julklappar och bestäm sig vad man sku ta o ge till de andra i familjen.
Snart ska jag ut med Nemo i snövädret.

Salut!

Memories!

Nu har jag äntligen fått en chocko kalender, och för bara 45 cent med, int illa. Det råka finnas just av de gamla goda chocklad kalendrarna, som jag också hade när man var mindre. Roligt att ha sådan igen, kivoga minnen man minns.
Har just bakat i en timma pepparkakor, men inte till oss här hemma. Jag fick baka pepparkakor för barnen imorron, när vi skall fira lilla jul. Ska bli jätte roligt att se dem med tomteluvor på och kanske man får någon julfilis, vem vet. Måste förbereda lite för lillajuls firandet imorron ännu, så ja får ta och berätta hur det gick imorron sen.

Salut!



För två jular sen, våran fina julgran, lyser upp hela rummet.

Christmas in my head

Som sagt kan man sej att jag har julen i huvudet, men inte i hjärtat än, så de är väl på väg dit så småningom.
Har haft en rikit bra och skön dag. 3 perioden började idag och mina första lektioner hade jag musik. Det är så länge sen jag haft musik så det kändes roligt, fast jag måst nog medje att det inte riktigt fyllde mina förväntningar idag, men kanske det alltid är lite "tråkigare" på det första timmarna.
Efter skolan var jag på en skön länk med våran cockerspaniel, Nemo, i det fina vita landskapet. Jag måste nog sej att det är väldigt vackert ute nu, med vit snö på marken som lyser så fint.
Vi skall fira lillajul med våran barngympa grupp i fredag och jag skall hitta på nån kiva juldans de kan göra. Har redan fått ihop en men dansa till en låt via spotify, så har int hittat den på cd än. Hoppas vi har den hemma på cd för annors kan jag int spela den i stereon som vi har med till gympan. Nog får man det på något sätt. Julklapparna har jag inte kommit nåt längre med men det är ännu tid kvar tills julen är här ;).



Här är våra gullisar: Nemo, Måsse(framför) och Chaplin.

Här är låten jag har en juldans till ;)

1 December!!

Nu är det första december. Nu ska man räkna varje dag som kommer, tills man kommit till den 24, julafton. Nog börjar man väl så småningom få den där julfilisen, ända som jag saknar nu är en chocko kalender men kanske jag hinner skaffa en än.
Nu ska jag dra till skolan. Ha en bra första december!!


RSS 2.0