Have you missed me?? ;)

Kom hem igår sent på kvällen, örona var låsta från landningen med flyget och näsan var helt täppt och magen var sekasin. Tog en kall dush och efter lite vila kände man sej bättre. All denna röra med kroppen kommer absolut inte från att lägret skulle ha varit dåligt, tvärtom en av mina bästa upplevelser, men det som var dåligt där var den ensidiga kosten. Vi fick bara bröd och bröd, till lunch och frukost (i Danmark äter de aldrig varmmat ti lunch som vi här i Finland) och till middag fick vi alltid potäter, rödbeta och köttet var det ända som hade omväxling. Min mage var inte som hemskt glad över det, men all program på dagarna fick en endå att glömma det.

Har såå mycket att berätta, men tror att det skulle bli lite för långt om jag började babbla allting här så jag tar de bästa delarna. Vi var på olika trips till olika ställen och i nöjesparken, sohojlandet, prövade jag på klättring och det var super nice ;). På tisdagen hade vi på kvällen Green Sensasion och då skulle alla ha någonting grönt på sig. Meininkin var helt sjuk, alla bara hoppa och dansa och man bara drogs med musiken och rytmen.

Hela veckan var alla indelade i olika grupper. Man fick en ID armband som var antingen grön, blå eller röd. Jag hörde till röd 3 gruppen och våran grupp var nog bäst ;D.

På torsdagen var vi till Viborg. Vi gick in till staden med gruppen och under vägen hade vi olika uppgifter att göra. Den roligaste var nog tror jag då när man skulle laga den längsta repet av kläder. Rekordet blev till slut 223 meter, men min grupp vi hade just slått rekordet 203 meter när gruppen bredvid oss kom med rekordet, det var lite synd. Alla tog av sej så många klädesplagg man våga och sedan knöt man alla kläger ihop. Tror inte att någon skulle tro att ungdomar skulle stå mitt på en gräsmatta med bara underkläder. Inne i staden Viborg gjorde vi sedan STOMP rekordet och vet ni vad..... VI KLARADE DEEET!!!!!



Han som står i mitten där på en mini scen så det var han som drog allt ihopa. Jag spelade på en vatukanna med en pinne, sen var det andra som spelade på stora plast tunnar med diskbårstar och andra som spelade på metallburkar. Alla tre olika instrumenten hade olika rytmer att spela, min var: nordic camp, we are here together (ni vet inte rytmen, men så kunde man sjunga den i huvudet).

På frrdagen på kvällen hade vi avslutningsceremonin. Den började klockan 11.00 vid lägerbrasan som fanns ute vid en gräsplan. Ceremonin gick ut på det att alla fick ett litet ljus och en persons ljus skulle tändas. Sedan skulle denna person tända den nästa persons ljus som satt bredvid och så skulle det fortsätta. Under tiden som alla tände varandras ljus sjöng alla lägersången, "Do you dare" och vi sjöng den ända tills alla hade sina ljus tända. Har inga bilder från det för att min acku var slut då, men om ni tänker er att 1200 människor sitter och sjunger med ett tänt ljus i handen under en bar sjärnhimmel så kan ni tänka er hur vackert det var. Skulle ha kunna stannat vid denna stunden förävigt <3


I am in Denmark now!!!

Jag visste inte att vi skulle ha tillgång till datorer, men det har vi så jag hinner sæga ett par ord hær ( det kan hænda att det syns i danska bokstæver denna text, men jag har icke blivit dansk ;D)
Kort sagt så har detta hænt: Vi anlænde till lægret på lørdag eftermiddag, allt gick bra med resan och det var kul att flyga. Mitt bagage dæremot gick sina egna vægar och jag fick min væska først igår ;/ somtur så hade andra att låna saker till mej, vet inte ænnu vart min væska har varit men kanske det kommer fram.
Idag regnar det och jag skall vara på STOMP, får se hur det går ;)
Ha det så kul dær i Finland ;)

Goodbye Finland!! Hello Denmark ;D

Var det värsta stormvädret igår. Vi var utan ström i 5 timmar och det kom 100 ml vatten, ungefär. Alla diken var helt översvämmade och säden på två åkrar har blivit plattade med marken. Pappa sade att det inte kommit så här mycket regn på det 20 åren som han bott här!
Nu är allting okej igen och ingen blixt slog ner i vårant hus.

Idag har jag varit till byn och förberett lite för lägret, men jag skall strax gå upp och backa allting färdigt för imorron klockan 8.00 skall vi vara på flygfältet. Har inte velat tänka så hemskt mycket på lägret tidigare så att man inte skulle bli alltför nervös, men nu när tiden äntligen är inne så känner jag bara hur fjärilarna börjar komma. Har bara flugit en gång förut så det blir mycket nytt för mej ;)

Kommer knappast att hinna höra av mej något desto mer, kanske en sista hälsning ännu idag. Sedan blir det en hel veckas paus för mig tills jag sedan den 30 juli kommer tillbaka. Ni skall ha det skönt och super roligt tills dess och njut av sommaren, simma mycket ;D

That says it all ;)


Morning training!!

Hej svejs efter en liten paus igen ;) Var igår och utgjorde ärenden till byn och efter det stack jag iväg och hälsa på en vän, hon skulle åka hem idag så jag ville träffa henne ännu innan hon åkte iväg. Vi pratade om allt möjligt och hade roligt som vanligt och vi gjorde också stora planer för framtiden, får se om de blir uppfyllda ;D

Var imorse på en morgonlänk, det låter kanske lite dumt att på morgonen träna direkt, men jag har alltid varit en morgonperson och jag måste faktiskt säga att morgon träning ger en bra kick för dagen. Man blir ordentligt väckt och det bara sätter kroppen igång på ett skönt sätt. Varje morgon skulle jag inte orka med, men nångon nu och då är det skönt speciellt nu när det blir så varmt mitt på dagen.
Har inte någo större planer just nu för dagen, men det är bara tre dagar kvar nu tills jag åker iväg till Danmark. Har lite fjärilar i magen, men tror seriöst att detta kommer att bli en super upplevelse. I ett brev, där det står information om lägret, stod det att vi kommer att försöka slå rekordet på STOMP, får se hur bra det lyckas ;)

STOMP!!!!




Summer parties!

Här kommer några foton från veckoslutets fest ;)

"The food is mine, muahahaaa" XD

Vi måsta också ha en volleybolls turnering. Det var både bronsmatch och guldmatch. Pojkarna vann guldmatchen 17-16, men det var superkul. Vi spelade också mot gruppen +60 ;) Vi har alltid lika roligt när vi är hos dem <3

Hoppas ni haft ett skönt veckoslut också ;)


"Low Rider"

Den låten har jag lyssnat mest på på sista tiden. Hörde den från en film och tyckte att den var bra. Ni kan lyssna och se vad ni tycker ;)



Har varit ett ganska busy men super roligt och skönt veckoslut. Systern var hemma hela veckoslutet och vi träffade bekanta, hade roligt, åt allt möjligt gott och bara njöt av sommaren och framförallt ledigheten. Har massor av bilder, men har inte gått igenom dem än, men jag skall ta och visa några idag senare.
Skall sticka snart iväg med Nemo på länk och senare efter lunchen kanske träffa en kompis ;)

...and out came the Sun!!!

Okej min prognos för vädret idag gick helt åt skogen. Tog inte länge för solen att komma fram, men det är bara bra. Skulle vara tråkigt att fara på fest till en sommarstuga om det hälde ner regn.
Vi skall sticka iväg om en ca halv timme så kommer att höra av mej först imorron. Förrseten så for vi aldrig och bada. Det kom flera bekanta på besök och vädret blev mycket bättre så det blev länk och träning iställdre, men imorron skall vi fara och bada ;)

Nu skall jag ta och laga mej klar, ha  en kul lördag kväll ;)


Its raining rain, haleluja....

Ända sen 7 imorse, vad jag vet, så har det bara ordagrant helt ner regn. Jag vakna den tiden och hela taket bara bullra. För tillfället verkar det lite ha lugnat ner sig, men jag har en känsla av att detta kommer att pågå hela dagen.
På grund av vädret bestämde vi just med pappa att vi skulle ta och sticka till kokkila, man kan bada och simma där. Jag tycker att det är en bra ide att bada när det är sådant väder, man är färdigt blöt fast man går ut + så är det skönt ;)

Senare idag skall vi sticka på en invigningsfest till våra bekantas sommarstuga, troligen kommer hela våran familj med både systern och brorsan. Det kanske låter fånigt, men det är ganska länge sen hela våran familj var nånstans tillsammans, så därför skulle det vara ganska kiva ;)

Blir åtminståne inte av att åka dit med båten när det regnar.

Ha en skön lördag <3


Sunset...sunrise...no,wait just clouds!!

Japp skall bli en molnig dag idag, men hela dagen igår var super. Vädret var fint och på kvällen var det en av de finaste kvällsrodnader man sett på evigheter. Sprang ut och tog lite foton av de också ;)





Skall nu efter detta inlägg sticka iväg till byn, massor av ärenden skall uträttas. Senare skall jag sticka till gymmet och på kvällen kommer min syster hem, äntligen ;) Kanske jag hinner höra av mej idag ännu, men kan bli en ganska busy day, ha en skön och kul fredag ;)

Denmark is calling!!

Japp, Danmark börjar närma sig. Nästa vecka gäller det, hoppas allt går bra med resandet, det var tal om någon streijk här men den verka vara över innan vi skulle iväg.

Läger platsen kommer att vara i Viborg, jag kan varken prata danska eller nånsin varit dit förut men det som jag fått höra hittills verkar bra ;)

Viborg



Skall senare idag åka upp till byn med lite ärenden och kanske också börja fundera färdigt vad man skall packa till lägret. Vi skall åka med flyg dit så jag får endast ta med mej så mycket att de väger 23 kg och in till flyget fick man ta 8 kg, så det blir att ta fram vågen då.

Imorron kommer det troligen att regna så ta vara på dagen idag och gör saker utomhus, det är bra när man kan i förväg lite veta vädret för nästa dag. Skulle harma om man dagen fören planerat en ute dag och sen så regnar det hela dagen iställdre.

 

"Sunny side up" ;D


Dose one have to die to realy become famous?

Bli inte rädda över min rubrik, inget som jag själv funderar över min egen skull men något som jag bara undrar över. Alla kommer säkert ihåg när Michael Jackson dog och efter det spelades hans låtar mera på radion än tidigare och flera, inkluderat mig, började lyssna på hans musik först efter att han var bårta.
Också Heath Ledger dog alltför ung, men efter att han dog tycker jag att flera har börjat tala och prata om honom. Åtminståne känns det så och jag själv har sett flera av hans filmer nu än då när han ännu fanns, fast jag tror att var också lite på grund av hans fantastiska uppträdanden som Joker i The Dark Knight.
Det behöv inte vara som rubriken säger och det finns ju många skådespelare och musiker som är super populära, men kanske det är så att när en kändis dör så finns det ännu fortfarande kvar filmer eller låtar där man kan se eller få lyssna ännu på personens verk och då kanske det inte känns som om den personen verkligen är borta, man kanske då känner att den ännu är kvar.
Hoho måste låta lite galet dethär, men ibland funderar man på lite allt möjligt ;)

Heath Ledger


För alla tar livet slut nångon, men jag måste nog säga att det känns lite fel att någon som bara är 28 år måste dö. Ofta brukar man säga att allt har sin mening, men ibland har man lite svårt att förstå meningen.


"New Divide" by Linkin Park

Hej igen efter en lång tid ;) Imorse satt jag vid datan och skulle höra av mej, men förstås började internet krångla med mej. Det blev inte endå något farligt och nu funkar det okej igen. Var på en cykeltur fören vi skulle äta med pappa. Vi lagade tillsammans maten idag, pappa lagade ärtsoppa och jag smet till plättar (pappa stekte dem förstås ;D) och det blev såå gott, både soppan och plättarna.
Jag skall berätta att enda sedan jag varit liten har jag avskytt ärtsoppa, men efter att jag börjat gymnasiet har jag bara mer och mer vant mej vid det och nu tycker jag faktiskt om det. Konstigt hur saker kan ändra ;)

Hör som bäst på Linkin Park "New Divide". Dels för att den är bra och dels för att den hör till den nya transformers filmen. De två första filmerna har varit bra och nu när denna film visas på 3D så bara måste man helt enkelt få se den på bio.



Som sagt kommer min syster hem på fredan och kanske också en av hennes kompisar och på lördag har vi blivit bjudna till ett par bekanta på någon invigningsfest så veckoslutet verkar vara ganska fullt. Jag själv skulle ha behov av att åka till Salo eller nånstans och skaffa lite grejer, fundera på morondan men jag får se. Iallafall skall ni ha en super skön tisdag kväll <3

Partei!!

Igår var jag nästan hela dagen hos en kompis. Vi bada bastu, åt plättar och hade mysigt under sommarsolen. När jag kom hem på kvällen fick jag börja städa och baka för att idag får jag ett gäng kompisar till mig. Idag har jag också i princip bara hunnit städa, baka och handla varor från butiken. Först nu fick jag tid att ta en liten break.

Skall försöka komma ihåg att ta lite bilder så kan jag visa sen senare. Nu skall jag ta och fortsätta, kanske hinner höra av mej idag men om int så imorron ;)

Ha en skön måndag<3

Okej såhär paha är det int, men tyckte att bilden var ganska humor XD


Bagels

Om dom blev goda har jag ingen aning, det tar jag reda på imorron men färgen blev åtminståne bra ;)

Att pröva något nytt är alltid lika intressant och lite läskigt, är inte så roligt om man skulle totalt feila med ett bakverk eller nåt annat, har hänt ett par gånger ;/ XD

Nu skall jag fara ut och cykla lite, det är ganska skönt ute nu så ;) Ha en skön och solig fortsättning på lördag kvällen <3


Sahara feeling!!

Japp det känns som om man lever i Sahara just nu, fast utan alla hektar av sand förstås ;) Att kunna vara ute med bara topp och shorts är skönt, men när till och med topp och shorts börjar vara för varmt ja då är det nog lite för hett. De skulle vara en hel del annorlunda och bättre om man inte började svettas så fort man stått i solen bara några sekunder, men man skall inte klaga. Man skall inte klaga heller sen när det är -20 eller mera på vintern för det blir aldrig bättre med att klaga. Man bara gör det bästa av ens tid och ens liv och inte fundera så mycket, och det är verkligen något som jag försöker lära mig varje dag enda sen man blev lite mera fönuftig.

Man kan tänka såhär, när vintern kommer kan man tänka på alla de heta dagar på sommaren som man bara svettades av värme och nu när det är sommar kan man tänka på alla de dagar på vintern då man nästan frös benena av en. Såhär så kan man kanske få en varm känsla under kalla dagarna och en sval känsla under varma dagarna, man kan alltid pröva ;)

Skall laga mina bagels idag och imorron till frukosten skall de ätas ;) Hoppas man lyckas!


The big bridge!

Vi var till balticen, gick omkring, åt glass och sedan stack. Int rikit men det hände inte faktiskt så hemskt mycke. Efteråt körde vi över Lövö bron, en ny bro till Kasnäs, iställdre för färjan. Det var ganska nice att åka över den och den var jätte hög.

På balticen sålde en såna här fågel dockor eller vad de nu heter, de har väl ett namn ;) Iallafall såg de jätte kola ut.

Skall sticka iväg till grannhuset avoan och efter det skall jag kolla Bandidas som kommer på fyran nu klockan nio, den filmen är såå bäst ;D

Gonatt på förhand ;)


Baltic Jazz

Dit skall vi åka med mamma och se lite vad som händer. När jag var liten var jag på balticen och jag minns när jag åt sockervadd och det fastnade hela tiden i håret, för att jag inte hade lagt fast håret X) Andra gånger har jag varit där och sålt grönsaker och sånt som sommarjobb. Så detta blir första gången på en tid som man far dit bara för att se sej omkring där ;)

Hoppeligen nästa vecka kan vi åka iväg med båten igen för jag önskade att vi kunde åka till salo på salo torget på torsdagar, alltid mysigt där. Får se men jag hoppas att pappa inte är för mycket fast med jobbet. Någon morgon här skall jag ta och laga bagels, blir lite som en amerikansk breakfeast ;) Detta kan låta konstigt men till mej känns det så att på morgonen så går det bra att äta bröd och gröt och sånt, men sen när det kommer till lunch tider är man helst och vill äta kallt, sånt som svalkar ner kroppen. Undra på att man äter så mycket glass under sommaren ;)

Hör av mej senare ikväll <3


Little jumping before bed time

Kom bara ihåg från filmen Casino Royale en scen när James Bond jagar en annan typ och de har nån värsta parkour pågång så jag tänkte visa den (inte den bästa kvaliten men man kan se vad som händer, hoppet han gör vid tiden 1:03 är helt sjuk)



Körde en liten kvälls road trip här med pv:n, tycker att det passar bra att fara och köra när det är så varmt för det flektar så skönt + det är roligt ;D
Skall snart gå och sova, ja vet klockan är inte ens 10 men bäst att vänja sej vid att gå i tid till sängs för då får man mera sömn och man kan stiga tidigare upp på morgonen och då blir också dagarna långa. Allra bästa skulle vara att ha tidiga mornar och sena kvällar, då skulle man få mest ut av dagen, men i långa loppet skulle kroppen inte orka. Jag själv har också märkt att efter en sen kväll så har kroppen inte riktigt varit villig att stiga upp tidigt nästa morgon, fast man skulle villa. Man skulle inte villa medge det, men ibland måste man lyssna på kroppen mera än ens vilja.

"Yesterday is history, tomorrow is a mistery but today is a gift" och sov gott ;)

Nyt leivotaan!!

Har i princip nästan bakat hela dagen, okej int på rikit ;D. Dagen börja med det vanliga, morgonmål, efter det fick jag inspiss till att baka så jag baka muffinsar med hallon och jordgubb:

Efter det stack jag med Nemo på 10 kilometers länk och tidigare har det varit svalare när vi varit men idag när det var 26 grader varmt så måste jag nog säga att det var lite tungt emellan att få tillräckligt med syre. Jag skall strax efter detta inlägg sticka iväg till träsket för att jag tror att det behövs på en sådan här dag ;)
Tillbaks till ämnet, efter maten lagade jag en till rabarberpaj men jag använde ett annat recept som jag hittade på nätet, ville pröva nåt nytt:

Stora bladena bredvid kommer från rabarberna och de funkar faktiskt ganska bra som hattar, solhattar fast ;D



Om man inte överhuvudtaget bryr sej om hur man ser ut i dem kan man väl säkert använda dem också XD
Japp så har min dag varit hittills och nu skall jag sticka och simma, bye bye <3


Blueberries <3

Idag har jag uträttat många saker. På förmiddan körde jag till byn för att först föra tillbaka mina kläder jag haft på jobbet (de måsta tvättas) sedan var jag också och hälsa på min jobb kamrat innan jag stack vidare. Sedan uträtta jag ärenden i banken och efter det och se på några cyklar, har planer att skaffa en ny till mej. Sedan var det att köpa ingredienser för tortillas ;D
Mums de blev goda och som efterrätt mixade jag ihop blåbär, vaniljyoghurt, sesamfrön och havreflingor ;) Blåbär är faktiskt goda, men allra bäst om de är nyplockade.



Har nyligen kommit tillbaka från träsket med Nemo. Så skönt att simma, en av de bästa sakerna med sommaren <3
Blir kanske någon shoppingtrip eller något med mamma, vet inte när men pappa skall vara bårta nästan hela veckoslutet så mamma ville hitta på något. Balticken skall också vara nu på veckoslutet så får se om man far dit en sväng ;)

History of pizzaa!!

För en vecka sen när vi var med pappa och Markus till Hangö var vi till Classic Pizza. Jag vet inte varför men jag blev nyfiken på att få veta pizzans historia och när pizzan kommit till vår värld. Letade på google och där stod det att redan år 997 (någo ditåt) hade de första "pizza bröden" lagats. Idag hittade jag på youtube ett clip om pizzans historia, jag tänkte att jag skulle visa den för er ;) (jag antar att de flesta är en stor pizza fan ;D)



Där står part 1 of 5 så det är troligtvis en 50 min långt, men jag har hittills sett bara första delen. Jag tycker att det är ganska intressant att få veta varifrån allt har börjat. Också att tomaten blev funnen först på 1500-talet.

Förresten nu är mitt rum tipptopp så man kan andas där lungt utan att behöva fundera över dammbollar. Så paha har det nu inte varit, men det doftar faktiskt mycket fräshare.

Tillsvidare är mina planer lite öppna för veckan men det är bäst så, då vet man inte vad som kommer ;)
Jag säger gonatt i förväg och dröm goda drömmar <3

Cleaning my room, finally!

Som rubriken säger så har jag äntligen börjat städa mitt rum. Jag väntade på flit tills jag slutade jobbet så att jag skulle ha gått om tid på mej. Jag städar det också grundligt nu så hålls det rent för en tid, alltid lika skönt att få ett rent rum ;)

Tänkte sticka senare idag iväg med cykeln ti byn och sedan fara på gymmet och träna lite där, lite extrem sport emellan ;D

Back to the cleaning then.......


My good, it has been too looong!!

(Skulle publicera detta inlägg igår men internet hann stärva innnan jag fick det publicerat, här kommer det iallafall ;) )Äntligen kan jag höra av mej, efter en alltför lång paus. I mitt senaste inlägg berättade jag om åskvädret och efter den smällen har både internet och TV sateliten strulat. Idag kom en man och fiksade satelliten och nu kan vi se på TV igen och internet verkar också okej. Det enda som inte klara sej var förstås min TV, fast det var en äldre modell och inte är jag precis och tittar på tv i mitt eget rum, men det känns ba lite sådär när allt annat klara sej men sen skall något som är mitt förstås gå sönder.

Vi var typ tre dar utan tv så vi fick springa till grannhuset för att se på tv. Jag måsta se survivors finalen, men den slutade förstås inte så som man skulle ha hoppats. Om någon inte vet vad programmet går ut på så det handlar om att en grupp med människor blir indelade i två grupper och båda får leva på en och samma ö men på skilda platser. Där skall de bo i 39 dagar med knappt nån mat eller det de kan få, men varje dag skall lagena tävla mot varandra för att vinna amunity idol (kom int på svenska ordet, på finska koskemattomuus..) och det laget som förlorar skall på kvällen rösta en bort från deras lag. Så fortsätter det tills lagen sammanslås och då spelar man och tävlar man endast för en själv. Till slut finns det bara tre kvar och då kommer jury (det bortröstade lagmedlemmarna) att rösta utav de tre som är kvar vem som förtjänar att vinna en miljon dollar. I kort sett beskrivet, men jag själv tycker att det är ett intressant program ;)
                                                       

Han är den som drar showen ;)


Black..light...and black again!!

Har haft fullt upp med jobbet och igår var jag sent ute på stranden med kaverina, det var skönt.
Förra natten var det värsta åskvädret och mitt i natten slog blixten ner och det kom via telefonledningen in i huset. Inget började brinna, men det luktade rök och också våran TV antenn har farit så för tillfälle kan vi inte se några kanaler på TV:n. Datan hände det inget med heller så på det viset hade vi tur.

Det kan hända att när sateliten är sönder så funkar inte internet så bra för att jag får inte nån bild uppladdad, men jag hör av mej imorron igen. Vi skulle få på måndagen en och kolla sateliten så efter det blir hoppeigen allt bättre.

RSS 2.0