"You know my name"

av Chris Cornell. Pröva att sjunga med, gjorde det själv och melodin och tonläget är ganska bra för att hänga med ;)



Jag har hört på sången från filmen Casino Royale, såg på den på veckoslutet och låten fastnade i huvudet.

Bara tre dar kvar av skolan, tror inte riktigt att man fattat det ännu att det verkligen är sista veckan nu. Redan nästa vecka får man börja med sommarjobbet och njuta av sommarlovet och framförallt FRIHEEET!!!

Under sommaren har man många planer, men för min egen del skall jag sätta mål för mig själv. Olika saker jag vill lära mig som att spela gitarr (skulle vara härligt att spela gitarr och sitta vid träsket och spela <3), bli aktivare med hemmasysslorna, utveckla mitt spelande i volleyboll och massor av annat. Jag tycker att det har sin egen charm att sätta mål för en själv och när man nått dem känner man sig duktigare än någonsin :)



Hoppas jag inte lyckas med detta iallafall:



Ha en bra måndag ;)


Dum..dumdumdum..dum..dum..dum...!!

Rytmen till låten "I who have nothing" av Shirley Bassey. Såg på American Idol och där var en som uppträdde med låten, hon sjöng jätte bra och tycker kanske lite bättre om hennes röst i låten än Shirley Basseys.

Ni kan själv höra så får ni själva sej vad ni tycker:





Fastna vid låten, men jag tycker att den har en intressant melodi. I like it ;)

Tror att jag har lite förklaringar att berätta när jag inte uppdaterat min blogg sen i fredas. Jag undrade om jag skulle höra av mig sent på freda kvällen igen, men klockan var mycket och jag skulle iväg tidigt på morgonen. På lördagen var jag som sagt till Helsingfors på 4H mötet, jag skulle vara där 10:30. Jag fick hem sjuts med en bekant, men vi stannade på vägen och åt + att de skulle fara och hälsa på sina bekanta på vägen så jag kom hem först nångong efter 6 på kvällen. Efter det var jag ut en sväng och sedan var man ganska trött.
Idag sov jag länge och steg upp ganska sent. Måste ta igen mej efter 3 nätters slarvighet. Jag har varit på länk, i ruskiga vädret, ätit mat och först nu hade jag tid att sätta mej ner och skriva.
Det blev lite långt, men nu vet ni iallafall ;)

Från och med imorron är det bara 4 dagar och en halv dag kvar av skolan. Med en halv dag menade jag att vi på fredagen slutar halv ett så... Härligt, man kan inte väl säga så mycket mera än det


Im of to Hangö!!

Vi skall starta iväg om 15, 20 min. Ganska bra väder att köra i egentligen, okej att se ut i regnet är inte kanske uplyftande, men man får inte känslan att vilja vara ute som när det är soligt. Ganska skönt egentligen att sitta i bilen då.

Skall packa ihop det jag behöver med och sedan är det dags. Om någon har missat så skall vi till Hangö till frissa + träffa faster + äta något gott från Nadin ;D

Ha en bra Fredag <3


Monumentet i Hangö för ett par somrar sen. Hangö är härligt under sommartiden ;)

Weekend!

Har hela veckoslutet program, endast söndag är ledig, än så länge. Imorron efter skolan skall jag med pappa till Hangö, vi skall ti frissa, hälsa på min faster och äta något super gott från Nadin.
På lördag skall jag åka till Hesa, på en träff med andra ungdomar som kommer att åka på sommaren till samma läger som jag. Det är 4H som ordnar ett läger ti Danmark. Skall bli super att åka dit och träffens poäng är att man skall lära sig känna varandra lite fören man sedan åker till Danmark.

På söndag har man inget extra planerat, men jag tror att jag gärna tar en chill dag imellan. Det är alltid roligt att ha program och fara någonstans, men att sitta i mjuka soffan hemma och titta på en bra film medan man äter något gott, supeeeer ;)


Its over now!!

Nu är alla proven skrivna för denna period och alla prov och kurser avklarade för hela läseåret, ganska skönt.
Helt sjukt att tänka att man redan gått ett helt år i gymnasiet, det känns som om det var gårdagen man började gymnasiet och nu är det redan sommarlov, hänger int riktigt med här...

Jag kan inte säga annat än att det verkligen är skönt med lov nu, känns verkligen som om man förtjänat det. Men är själv nöjd över mina egna prestationer i skolan och jag hoppas stort att man under sommaren skulle få någon känsla om vart man är på väg i denna värld, än så länge har jag inga planer.

Något med musik, teater, segla på sjön, göra något utomlands, leva i vild och fri (hehe)...........
Finns mycket världen kan erbjuda, mer än man tror, men att kunna välja det allra bästa för en själv.....låter definitivt inte som ett simpelt val. Int riktigt som att välja vad man skall äta till frukost t.ex ;)

 


Läsning...läsning...

Håller på och läser på finska provet. Har det mesta redan läst, men har också ett arbete som jag skall laga färdigt tills imorron så.... Men det blir mitt sista prov, sen är man ledig, jipiiiii :D

Har mysket planer för helgen, men måste fortsätta nu med mitt arbete så det får bli till senare ;)



Gör ett arbete om Norge, ett mycket vackert land om jag själv får säga

Dance fever!!

En av de bästa uppträdanden från programmet So You Think You Can Dance! Koreografi till låten: Sweet Dreams!



Har int sätt på programmet så mycket, men den säsongen följde jag med. Dansen är så bäst, helt otroliga!

Arghhh!!! A Pirate Life For Me..

Igår var jag på bio med kaverina till Åbo. Vi såg på filmen Pirates of the caribbean (har nog tror jag sagt det ett par gånger redan ;D). Den var super bra, annorlundare än de tidigare filmerna, men på ett bra sätt. Rekomenderar varmt att se den, och Johnny Depp alltid bra, som vanligt ;)



Skönt att göra någonting roligt imellan, komma bort från provläsande och sånt. På tal om provläsning så steg jag upp tidigt idag för att läsa på enka provet, tog en paus nu för att uppdatera min blogg ;). Läste inte något igår, så tänkte att det var bra att stiga upp tidigt och få så mycket gjort som möjligt. Bara två veckor kvar till sommarlovet ;D och sedan gäller sommarjobb och framförallt..LOV!!!

En riktigt skön söndag till er alla, nu skall jag fortsätta läsa ;)


Lovely summer <3

Idag var matteprovet då avklarat. Måste nog sej att så här osäker om ett prov har man int varit förut, så vet int riktigt vad man skall förvänta sej. Nog med det, imorron blir det av till Åbo på bio, Pirates of the Caribbean ;D, med kaverina. Skönt att ta en paus från läsandet och stressen.

Bara ca. två veckor kvar tills det blir sommarlov, oooohh vad det skall bli skönt. Tror faktiskt att man lär sig under gymnasie tiden att verkligen uppskatta ledighet på ett helt annat sätt, än man gjort tidigare. Skål för det ;)

Några foton från idag:

Äppelträna börjar redan blomma <3



Up on the road!





Ha en underbar fredag och ett ännu underbarare veckoslut <3


Im rolling in my musicbox....

...while reading for my math exam tomorrow!
"..yeasterday...all my troubles seemed so far awayy...", "...Ohh, think twice....its another day for you and me in paradise..."

Finns tusentals bra låtar, men att kunna orden till sångaerna tycker jag att lagar sången ännu roligare att lyssna på, för då kan man själv sjunga med (när man är ensam behöv man inte heller fundera på att någon skulle höra en ;D)

Jag tror att musik har en stor betydelse för alla i någon form, och för min del är ett liv utan musik inget liv. Om man har svårt att få sorg tårarna eller glädje tårarna fram kan garanterat musiken göra det. På mina allra dåligaste dagar har glad musik ofta lyft upp ens humör (förstås också många andra saker kan göra det, för mig t.ex att följa med kattorna, är ingen katt freak, men de är bara så roliga, ni sku bara veta ;D)


Time to breath!

Nu kan man äntligen pusta ut en aning. Har mitt första prov avklarat nu, nästa i tur är då matta provet. Jag vet int varför, men det känns som om man redan kan pusta ut. Inte var hk provet något spediellt, men det är alltid  en aning jobbigt att skriva essä prov. Man skall alltid skall skriva allt man vet och kommer ihåg och ibland få man också kramp i handen.
Idag blir det att se på matta provet och räkna några uppg. sedan på kvällen blir det volleyboll. Blev beslutet idag att det kanske blir bio på veckoslutet. Skall fara med en vän och se den nyaste pirates of the carribean, skall bli nice att se den, Johnny Depp är så bäst ;) (min åsikt då förstås ;D)

I takt med musiken skall jag fortsätta med dagen och njuta av det fina vädret (körde med pv:n ti skolan idag och när jag skulle komma hem hade man ganska bra sidovind, for uppför en backa med 30km/h, skratta när jag kom upp, måsta sakta ner för det blåste värst där)

Ett gott skratt förlänger livet ;)


Another day in paradise...

..are not. Kan inte riktigt kalla provläsning ett paradis, men.... Skulle så ha lust att åka till Hesa tillika. Det skulle aldrig gå nu mera, men vilken upplevelse det skulle vara att vara på torget och fira med finlands ishockey lag, det skulle vara någonting. Man kanske kan fira det lite i efterskott, i samband med att man också är klar med alla prov.

Här får ni en update på vad som väntar en de två följande veckor:

- på onsdag hälsokunskaps prov
- på fredag matta prov
- nästa veckas måndag engelska prov
- och på onsdagen finska prov

Är det inte ganska kiva planer man har fått, jaa det tycker jag med. Nej men veckorna går fort och sedan är det sommarlovet som gäller.
Håll er positiva och glada för sommarlovet, arbeten skall inte komma ivägen för att man skall kunna njuta och ha roligt ;)



Så här klart vatten skulle vi kunna ha i Finland också



En skön måndag till alla <3


Finlaaand VAAANNN!!!

6-1 för Finland och vilken match, påriktigt. Best Eveeer. Tror nog seriöst att jag måst fara o sova, men måsta ba skriv detta innan jag sticker ti sängs.


Leedighet..pleaseee!!

Var på förmiddan och plockade och städade med andra från ettan efter våran fest. Sen dess har man i princip ätit och läst lite vidare på hk provet. Nu skall jag börja med mattan, men jag skulle ärligt talat helst bara vara fri från alla prov redan. När sommaren är så nära och man känner at det inte är mycket kvar, sen skall man ännu samla ihop sej såpas mycket att man orkar koncentrera sej till provläsandet ännu. Måst nog sej att det börjar verkligen kännas nog med sånt så småningom, ett sommarlov sitter nog bra vid det här laget.



Free like an eagle



Trevlig söndag till er alla <3 och missa inte guldmatchen ikväll ;D


Ihanaa Leijonat..ihanaa!!

Var definitivt en av de bästa matcher man sett igår. Finland mot Rysslnad och om någon missade det har den missat någonting sjukt bra, speciellt Finlands första mål av Mikael Granlund. De visade också efteråt Arto Mertaranta, han som talar i bakrunden under matchen, min och hur han ropade när första målet kom, helt sjukt.
Ärligt så har jag aldrig riktigt varit en stor ishockey fan, men om det kommer flera sådana matcher i framtiden kan det bra hända att man snart blir XD

Och han är bara 19 år, gör sådant mål och...it is just crazzyy!!


Annors hade de lovat regn tills idag, men tydligen är det endå osäkert om det kommer något eller ej. Tillika hoppas jag på att det skulle komma regn för det skulle fukta upp luften, den känns så torr just nu.

Nu skall jag fortsätta med skol prov och arbeten, wiii....


Så var det veckoslut....aj just det prov!!

Jepp, dit far väl mest av veckoslutet, till läsning och sånt. Kommer att vara fest imorron på kvällen, 1:orna som ordnar. Borde helst bli hemma så att man int lagar en trött till nästa dag, man ska ju endå orka hålla ögona öppna när man läser. Men jag kommer säkert att fara, lite paus måst man väl ha, fast jag skall sedan på söndag och städa, nice.

Har ätligen fått min bok läst i moddan, vi ska till nästa vecka skriva en rapport om boken man läst. Jag läste boken: du har inte rätt att inte älska mig av Peter Kihlgård. Bar bok, men mycket annorlunda än andra böcker jag läst. Skall laga rapporten färdig idag så kan man koncentrera på proven sen.

Ha en super fredag kväll <3



Happy Days: en gammal komedi serie, men en av de bästa ;)

Har kommit och borde komma på tv:n i repris ibland

True colors <3

Har lyssnat på Phill Collins låt: True Colors varenda gång jag är eller varit på sptify. Lyssnar på mycket annat, men den har bara fastnat i huvudet ;)
Tycker att låten har ett fint budskap, han berättar (förmodligen till en kvinna) att han ser hennes riktiga inre som lyser fram som en sol, en regnbåge i olika färger. Oj om alla skulle vara så idag, alla medier och alla människor. Man skulle bara helt enkelt se det bästa hos varje person, inte alltid det yttre och har den håret bra eller sminken bra eller är den smal eller ej! Alla är inte sådana, men jag tror att många tonåringars liv skulle vara en hel del enklare om inte människobilden skulle vara fokuserad på bara hur man skall se ut.

Skall sticka till skolan om 20 min och sedan blir det dags för flora fest. Det är en fest som hålls varje år i gymnasiet. Man har picknik, spelar låtar och sjunger och sedan utses det en flora och fauna, personer som sprider glädje (någonting ditåt ;)

Ha en skön och trevlig fredag <3 Hör av mej senare idag ;)


Biking, running, walking...maybe swimming?...

..kanske inte riktigt än ;) Man har hunnit göra så mycket utomhus de senaste dagarna. Lagade hunnit tjockt för att det verkligen är ett mirakel att man funnit tid för allt kul i denna skolarbets kaos. Det har varit såå härligt, jag till och med glömde att updatera blåggen igår ;) Man har helt enkelt ingen lust att sitta inne. Antingen går man ut och sitter där en stund eller sen bara springer man omkring med Nemo XD Imorron har de tyvärr lovat regn ;/, men en positiv sak om det är att då skulle luften bli lite friskare och polen skulle lite försvinna. Åtminståne till mej blir det en aning tungt att andas om det är både torr luft och ännu pollen i luften.

Härligt, härligt...just nu hittar jag inte på något annat ord ;) Sommaren är snart här, också sommarlovet <3



Have a nice and sunny day ;)

 

 


Ooh summerdays <3

Im feeling mutch better now ;), kände mej ägentligen redan igår bättre (har int haft feber! bara såna där omat ongelmat ;). Jag skulle uppdatera bloggen igår, men internet verka lite trögt för mej och jag fick inte min sida riktigt att funka ordentligt.
Här är jag igen och om det är någon som int varit ute än idag, är det på tiden att fara. 23 grader varmt och solen bara skiner, man kan knappt tro det. Vi hade en lång vinter och vintern kom också snabbt, men det känns som om sommaren kommer att komma ännu snabbare, om det fortsätter såhär som det har varit nu de senaste dagarna. Under veckoslutet hann man förutom skolsaker vara ut och cykla, länka, dansa och lite annat smått. Så härligt att kunna vara ute och fara ut utan en massa kläder på.
Det ända för mig som är tungt den här tiden är pollen. Jag är inte säker om det finns pollen i luften så mycket än, men en aning tungt att andas är det ibland. Inget allvarligt, men om man just e på länk eller cykla kan det kännas lite tyngre imellan.

Äntligen skall jag lägga ut några bilder som jag tog på lördag kvällen:

Träsket <3





På min brors gräsmatta ;)



Ha en trevlig måndags kväll :)


When yo feel messed up....

..you are messed up, atleast in my case.
Är int på nåt dåligt humör, åtminståne int än. Känns bara för tillfället som om allting i princip e skit eller ha gått helt snett.
Har hänt så många weirda saker med min kropp de senaste dagarna och man känner int sej alls som sig själv, värsta är att jag inte ens vet vad det beror på.

I know, pretty messed up right!



Som tur så skiner solen, kanske den kan lyfta upp mitt humör :)


The story of the phone!

Här kommer storyn om mig och mobiltelefoner. Minförsta kännykä var mammas gamla, surprise, men det var super kul att ha sin första telefon. Jag ringde alltför många onödiga samtal XD. Också min andra telefon var mammas gamla, men min tredje blev min första helt ägna telefon, en snäck telefon. Jag tror jag hade den i över 3 år, något sånt. Hittills hade jag inte haft något problem med telefoner. Tillnäst köpte jag en ny snäcktelfeon, men mycket smalare och modernare än den förra. Jag valde den ut med pappa och sedan fick jag den som en födispresent. Det var ett STORT misstag! Jag hade använt telefonen kanske ett par veckor tills jag en dag glömde den i misstag i våran skolgympasal och nästa dag var den bårta, någon hade troligen tagit den. Dit for den och eftersom priset på samma kännykän hade blivit sänkt, tänkte jag köpa en likadan, bara annan färg. Jag gillade modellen och tyckte annors att den var bra. Så blev det en ny igen då. Den fick jag använda kanske ett halvt år, flera gånger glömde jag också den på ställen, men lyckades alltid få den tillbaka. Ödet för telefonen fanns endå redan färdigt. När jag var sjuk och låg i feber, vaknade jag till på natten och jag hade ett vatten ämbar bredvid mig och när jag skulle ta telefonen för att se nåt, plumsa den förstås i. Efter en lång tid av väntan, fick mamma höra idag att den inte går att fixa, vattenskadan var för stor.

Egentligen är jag inte något hemskt ledsen över det, tillika känns det på något vis roligt. Som om någon skulle vilja säga klart för sig att jag verkligen inte skall använda just den modellen. Tror att det är bäst att jag lyssnar på och inte köper den modellen igen ;D



Kommer Hancock filmen ikväll på TV:n, har nog sett den förut men det är ganska länge sedan.

Skriver mer imorron ;) Ha en super skön och rolig fredags kväll <3


Go with the feeling!

En lång skoldag till avklarad. När man har lång dag, typ ti 4, hinner man faktiskt vara hemma bara 6 timmar, om man int räknar sovandet, tills det är dags att åka till skolan igen. Man spenderar två timmar mer varje dag i skolan än vad man gör hemma, om man då har lång dag. Ho ho, int e livet lätt, ovh det kan man säga om många saker.
Vi hade i moddan där vi skulle skriva en uppsats och jag skrev och männiksors tro och trots mot Gud, en materialbaserad uppsats. Jag kom att skriva frågan: Varför lider vi? och sedan att man kan tänka det som ett straff eller någonting som man kanske kan lära sig av. Jag är faktiskt flera gånger, om dagen till och med, och undrar att varför det ibland känns som man bara skulle vilja gräva ner sig under marken eller flera väggar som kommer emot där man int slipper förbi dem. Jag undrar om man ibland helt enkelt tänker och tror livet på ett alltför komplicerat och svårt sätt, kanske allting skulle vara en aning lättare om man inte funderade för mycket eller oroade sig för mycket. Man kan säga att man lever en dag i sänder, men kan man faktiskt göra det sen i praktiken?

Man har hundra frågor om allt sådant, men när skall man kunna få svaren?

 



(Skrev inlägget redan tidigare idag, men hann inte publicera det innan internet kontakten for på våran data. Är nu på mini läppärin, störande alltid när sånt händer)

Godnatt i förväg ;)


Och den stora kasan med arbete fortsätter!!

Ägna också nästan hela min fritid igår till skolarbete, jag vet, det slutar aldrig. Hade tänkt fara på länk, men somna i soffan en timme så dit for det. Man känner sig ibland lite unfit när man bara gör arbeten och arbeten och int gör något fysiskt. Bara en månad kvar av skolan så är det lov, bara att hålla ut och kämpa.


When skit happens...it happens!!

Och jag menar det, varje ord. Är lite arg på mig själv och min data för att när jag kom hem och hade ätit började jag skriva på ett arbete, som vi har i hälsokunskap. Jag omvandla en text från en bok till mina egna ord. När jag var klar skulle jag spara det, det sparades men av någon anledning var det tidigare dokumentäret (innan jag skrev vidare på det) också uppe. Utan större eftertanke spara jag det också, spara för säkerhetsskull allting, när jag redan hade gjort det håka jag: Vänta, de var ju under samma namn! Då hade jag sparat de gamla dokumentäret över det nya och tatadadaaa, allting jag gjort försvann! Stack derekt ut och tog frisk luft för att jag visste int vad jag skulle göra, man blir faktiskt ganska arg över sånthär så jag rekomenderar att int ställa till det för dig själv.
Somtur pigga Mirre och Mimi upp mig med deras charm så nu är man en aning gladare, återstår bara att lösa problemet.

Hoppas humöret är bättre imorron :)


Glada Vappen! :)

Glada glada vappen <3 Mjöd och munkar och allting annat som hör till vappen. Man har många orsaker att fira vappen, sommaren börjar och det blir varmare för var dag som kommer, första maj som betyder att det är 25 skoldagar kvar och 34 dagar tills sommarlovet börjar och för mig blir det också att fira att man snart har avklarat första året i gymnasiet (fast det firas kanske mest sen när skolan är slut)

Kom hem igår en halv sex tiden. Skulle ha gått med senare buss hem, men nästa buss skulle ha gått först 9 tiden iväg. Köpte inget extra, men hade super roligt med kaverina och det var ett bra sätt att fira vappen.
Nu känner man sig utvilad och skall snart ta och kolla lite på skolarbeten och annat.

En skön vappen till er alla ;)


RSS 2.0