Friday <3

Kom just hem från barngympan. Har ända sen morgon varit upptagen, på dan skola, sen blev det att cykla hem och jag fick också förstås motvind ;/ och ja resten vet ni.

Äntligen veckoslut, blir shopping med kaverina och firande av vappen, men jag kan int endå gömma mej ifrån skolarbete. Har ett par skolarbeten som måste börjas på, sad but true. Fick höra att det är bara 25 dagar kvar av skolan, räknat från måndan, tills det blir sommarlov. Härligt! Me like summer <3

Har någon sett en pansarvagn gjord av balonger förut?


Den ser ganska rolig ut, men så hemskt effektiv tror jag inte att den är ;/ ;D

Imorron bär det av till Åbo, vi far iväg på morgonen så är int säker om jag hinner höra av mig innan vi far. Tills dess: Glada Vappen! och en skön helg ;)

Just an ordinary day!

Japp, en helt vanlig skoldag, inte så mycket att tillägga. Men jag skulle berätta om hur det hade gått på konsären. Jag tror att alla som spelade hade sina småfel, och för mig blev det också småfel, men störande fel. Jag till och med stappla på såna ställen som alltid har gått bra. Det lät helt okej så det får väl bli ett okej resultat, ingen katastrof den här gången ;)

Imorron blir det en lång dag för mig, tidig väckning på morgon, iväg med mamma och pappa till bruke -> skola -> cykla hem (på skoj ;) -> barngympa -> sen chill. Får ta och höra av mej på kvällen sen igen, om jag int hinner tidigare.



Detta är nog en cykel man borde pröva på:


Okej, man skulle säkert skada sig ett par gånger och sånt men äcsh, det skulle vara super roligt ;D

Vappen är också påväg och för mig blir det att åka med kaverina ti Åbo på lördag, lite shopping och firande av vappen. Vet int ännu om jag blir övernatt till söndag, men det får jag ta och bestämma sen. En skön torsdag kväll till er alla <3


The time is running out...!

Gääh, skall om en timme och 40 min spela på konsär, som tur är det bara elever och inga föräldrar, men endå. Har bara ett stycke, hoppas bara att man int feilar totalt. Det gör inget fast man sku göra hundra mistag här hemma, men om man gör nåt fel med publiken framför kan det bli black out och då vill man int va där. Nej, nu ska jag vara positiv och tänka positivt :)

Har ännu läxor att laga tills imorron, men jag måsta göra ett inlägg här emellan för detta är säkert enda gången jag har tid idag. Men jag hör av mej mer imorron, kan också säga hur det gick på konsären om det inte var helt hemskt ;)

Så här blir det sen när det går dåligt!


Tea time!

Har just druckit en varm kopp te. Jag vet, 16 grader varmt ute, men stoppar int mej från att tycka att te verkligen gör gott för halsen och magen. Som en egen privat läkemedel ;D
Blev en lång dag i skolan idag, ända till halv 5. När man äntligen var hemma och hade ätit var det bara att hoppa i shortsen och sticka ut. Så skönt väder, träna lite volleyboll för mig själv och kände att jag hade så mycket energi att jag ännu for på en länk efteråt. Konstigt hur vädret kan ändra från dagen till kvällen, på dagen är det så stekande hett ibland att man dör, men sen på kvällen är det skönt och svalt.

Imorron blir det en liten elevkonsär för mig och andra elever i musikskolan. Skall spela låten "River flows in you". Läraren gav mig tipset att sätta in mig i låten och vad den vill berätta innan jag börjar. Det går helt bra när man är ensam, men med andra som hör på kan det bli lite svårare, måste bara försöka lära sig att tuna bort den där tanken att "andra ser på dig". Wish me luck ;)



"Time to jump!"

Vad skall jag välja??

Sitter sombäst i skolans bibliotek och försöker komma på om vilket land jag skall skriva om i finska arbetet. Jag vet det finns miljontals och det är bara att välja, men den här gången är det int så lätt. En hel annan del av arbetet skall handla om egna åsikter eller erfarenheter om landet och jag har int rest nästan något under hela mitt liv så jag måst välja ett land jag int varit till. Då måst jag skriva om varför jag vill dit och allt sånt, men problemet är att jag inte har nåt speciellt land eller ställe som mitt hjärta så hopplöst vill komma till, det finns flera vackra och ljuvliga platser, men just nu skulle min dröm vara att få segla runt världen och se flera olika ställen tillika som man får njuta av det fridfulla och vackra havet. Om jag int har fel så är havet inget land så jag står lite stilla just nu med mitt beslut.
Hoppeligen kommer jag på något snart ;)

Förlåt men jag har alltid älskat naturen, vet int varför, men så har det bara blivit. Säkert inte så vanligt att ha en dröm om att segla världen runt, åtminståne int för någon i min ålder. Vad vet jag, kanske det finns ;)




Kanske pirate filmerna gjord det?! ;D 

Annan dag Påsk <3

Att ha skola på en måndag och ännu tidig väkning brukar int vara det bästa, men att vara helt ledig på hela måndan är int så illa. Inte länge kvar tills portarna öppnar sig för de ljuvliga sommarmånaderna som snart kommer, snabbare än man tror. Med denna värme som har varit hela lovet nu och solskenet kan man int få annat än sommarfiilis, börjar väl så småningom förstå att sommaren faktiskt är på väg.

I Love It <33

Våra fina äppelträd som blommar, tror det är förra sommaren, int helt säker


Sister is home!

Eller hon kom egentligen redan tidigare på eftermiddan. Har själv int gjort så hemskt mycket extra idag. På förmiddan, hela förmiddan, låg jag ute på en filt och lyssnade på awesome musik. Sedan på eftermiddan, vet int vaffö, så somna jag till en tid, var nog meningen ba att vila, men tydligen had kroppen andra planer. Var här just med syrran och cykla, var och hälsa på Mirre och Mimi, markus kattor.
Har igen varit en super fin dag, fast lite svårt att bestämma vad man ska ha för kläder, kan int ha fö lite fö då kan man bli sjuk, men om man ha fö mycky storknar man, hpfmm...

Här kommer några bilder från min cykelresa och lite från tidigare idag:





Den molnfria himmeln <3



Uppifrån ett berg

Trevlig söndags kväll <3


Early wake up!

Godmorgon till er alla och en ytterligare solig påskdag tycks det bli idag. Vakna till att jag hörde de andra i familjen vara uppe redan vid en 7, halv 8 tiden. Nog fick man sömn igen och steg upp först en timme senare.
Man blir en aning sekasin över tiden ibland när på kvällen blir det bläkmörkt först en 11 tiden och på morgon blir det super ljust redan en 6 tiden. Man vänjer sig, men det härliga med det är att dagen känns så mycket längre. Det gör inget fast man far ut klockan tolv ännu en sommarkväll. Det är endå bara skönt då och känns varmt i luften. Int kan man annat än älska sommaren <3

 Några sommarlåtar för att få dagen igång ;)





Kan lägga upp flera idag senare, enjoy <3

Those lovely sunshining days <3

Har varit så varmt idag, men skönt. Solen har skinit hela dan och när jag var på länk här tidigare blev det vid ett skede så varmt att det kändes som om det var mitten av sommarlovet. Man vågar endå int ha för lite kläder på sig än, när det har börjat först nu bli varmare och man int ännu är van vid värmen kan man lätt bli sjuk.
Fick också mitt skolarbete klart gjort, vi har jobbat i konstguppen med olika kulturer om t.ex indianer och fördjupat oss i två olika konster som hör till kulturen. Jag har läst och skrivit om Totempålar och Drömfångare. Måst sej att de faktiskt varit intressanta, älskar alla såna mytiska berättelser. Indianerna har så intressanta och speciella tankar om naturen och allting som hör till den. Kan kanske senare lägga upp en berättelse om Drömfångarens ursprung.

Imorron kommer min syster hem och hälsa på och blir här resten av påsklovet. Har inte något extra planerat, men är det inte så som det ska vara, lite spontant får det väl vara ;)


Föremålet som hon håller i är en drömfångare. Vargen är en av de vanligaste symbolerna som används av indianerna på totempålarna.


Korpen är den andra vanligaste symbolen.

Lovely easter <3

Godmorgon :) Steg upp för en timma sedan och skall snart ta och äta minmorgongröt och sedan också laga lite på ett skolarbete. Jag vet, skit att ha sånt på påsklovet, men det är inte nära på lika skit som att man skulle ha nåt prov att läsa på. Men nog om det, blir att äta goda påskägg och memma idag.
Solen skiner och det finns int ett ända moln på himmeln. De har också lovat i nyheterna att de från söndagen framåt skulle bli upp till 20 grader varmt. Håll händerna uppe för att jag har på känn att sommaren kommer med en ryslig fart.

Glad Påsk <3


Im back ;) Never been gone ;D

Har int uppdaterat på två dar och ber om ursäkt för det. Onsdan skrev jag mina förnyade prov och satt i skolan till en halv 6, första gången i mitt liv jag varit så länge i skolan i ett sträck. När jag kom hem var det bara att chilla och äntligen pusta ut, for int heller på volleybollsträningen, får ta och träna hemma iställdre nu på påsklovet.
Igår var det helt vanlig skoldag till halv 4, sedan skulle jag åka fort hem för vi skulle få gäster till oss på kvällen och mitt rum var som ett bombnedslag. Hann städa och reda upp det någolunda och sedan var det bara att hoppa i dushen fören de skulle komma. Det var en super start på påsklovet, hade super roligt med min goda vän Sofi, rolig som bara vad <3 Vi har blivit bekanta via att hennes mamma och min mamma varit kompisar sen skoltiden och sedan har deras familj kommit hit och hälsa på och därifrån har det börjat.

Ibland brukar jag riktigt ta en stund och tänka över hur lyckligt lottad man varit att man har fått träffa alla de vänner som man har idag som är helt enkelt det bästa. Skulle inte klara mig utan er <3

Vänskap är som en blomma, it will allways grow <3



Påskhäxan var förstås med på festen! ;)



Chaplin och Måsse var lite mer på den där "lets take a nap" fiilisen ;D



Ett skönt och ljuvligt påsklov till er alla <3

Hello again! <3

Varken kom ihåg eller hann uppdatera bloggen igår. Läste på kemi provet, såg också på sidan om på en film XD och spela på mina pianoläxor och allt möjligt annat. ´Nu är man hemma och solen lyser och värmer så skönt där ute. Har varit soligt hela veckoslutet och är det fortfarande, kan det bli bättre ;)
Var också och körde med mopeden, får så sommarfiilis av det. Sola vågar man inte än börja med, graderna är endå såpas svala ännu att man lätt kan laga sej sjuk, tror att det var orsaken till varför jag blev sjuk då tidigare, så jag säger ti er att vara försiktiga.

Sommarn är påväg med stora steg och det gillar jag <3


Sunday <3

Solen skiner som bara vad där ute, måsta använd solglasögona här tidigare när man var ute. Har just sett på American Idol uppträdanden på repris och nu kommer röstningsresultaten efteråt. Vet int om någon annan brukar se på det, brukar själv heller alltid kolla men detta år är alla tävlare lika bra, helt sjuka röster.
Läste också på kemi provet här tidigare, läst faktiskt igenom allt som är ti provet, men måst ännu gå igenom det nogrannare. Kan int ba vänta tills det är över, också 5:te perioden för att sen börjar SOMMARLOOOOV!!! Har fått sommarjobb, skall fara på läger ti Danmark och skall helt enkelt njuta av sommaren, så kan int tills det börjar <3



Sköna sommarkvällar <3


Lovely Spring <3

Innan jag visar bilder från idag skall jag visa min pärm, som jag lovade att visa, till mitt intensivstudiearbete:

Iden med skon kom från Step Up 3 filmen, genom hela filmen had de Nike skor med.

Var för en stund sedan ut med Chaplin och Måsse i solskenet, man kan ärligt int få nog av dem, så roliga:





Blev lite fight också, men inget allvarligt ;)





Kan se lite brutalt ut, men är faktiskt bara på lek ;)


Chaplin var endå helt chill efteråt ;D

Till slut en liten jämförelse av hur vårant hus ändrats från vintern till nu på våren:



Lovely spring <3


Now i know!

Vet varför ja int är lika nervös ele stressad för proven som skall skrivas. Är helt enkelt trött på dem. Har just läst över halva av det som jag har ti biggan och det finns allt kvar där i huvet sen jag senast läst på det, men kemin börja jag aldri läsa på så där krävs det lite mera koncentration. Tror att många andra också skall skriva förnyat förhör på onsda så jag önskar lycka till till alla dem, tror åtminståne att det behövs hos mej. Om jag skall vara ärlig skulle jag vilja skriva dem imorron redan, de enda jag tänker på är att få dem undan för att jag vill börja vänta på sommaren och njuta av allt det som händer i naturen just nu. Int läsa på prov, som man måsta missa (fråg int varför) men de ba måsta hända så.
Man brukar ofta sej att allt har sin mening, men ibland blir jag nog som ett frågetecken. Händer det ofta till er?

Skall fortsätta med läsandet, som tur blir det lite bileet ikväll så då kan man få tankan på annat. En skön och solig lördag önskar jag alla <3


Time out!

Time out från lektion. Sitter i elevutrymme och väntar på att timmarna i skolan skall ta slut så att veckoslutet kan börja. Måst tyvärr läsa på två prov, som ni vet från förut blev jag sjuk och missade två prov så får ta dem pånytt nu i onsdag. Två prov låter mycket, men har läst på biggan bra så behöv bara repetera och kemin går väl någolunda. Konstigt nog har man int sama känsla nu om att skriva prov än när man är inne i provperioden. På något vis int lika stressad ele nervös, kanske det är något som kommer ännu.
Efter skolan blir det att hålla gympa för barn och sedan är man ledig ;)



Ha en bra fredag :)

Sleeepy...Zzzzz!

Tror nog att både intensivstudieveckan och hela veckan man var sjuk före det har nog tagit på krafterna. Idag kände man sej trött på timmana, int trött på skolan ele nåt sånt, bara som om man sku ha vila fö lite. Kan bra hända att man aldrig rikit fick ordentligt samla ihop krafterna och ta de lungt efter att man var sjuk, åkte ju i princip derekt till Hesa efter att man blev frisk. Nåja int är det så paha, känns ba skönt att kuna lägga sej ner och faktiskt kuna vila utan att måsta gör något.

Ser ganska skönt ut <3 och sött ;)


Soon done! ;)

Som rubriken säger har jag inte mycket kvar att göra på mitt arbete. Skall ännu rätta till fel och göra de sista färdigt på arbetet. Blev också mycket nöjd över min pärm, laga lite egen stil. Kan kanske visa bild på den senare.
Sitter som bäst i skolans bibliotek. Har egentligen finska nu, men skall tenta kursen så behöv inte vara på timmarna. Det betyder då inte att jag int skulle läsa på styckena eller sånt. Det blir en bra övning på själv disciplin ;)
Skall vänta ännu 15 min tills mina vänner får sluta, sedan blir det mat <3

Ha en bra dag <3



Btw har piano lektion ikväll + arbetet att avsluta så kommer troligtvist int att hinna blogga mer idag. Om int så hörs imorron ;)

Våren är här!

Var ut och fota på kvällen. Snön har verkligen börjat smälta, åkrarna börjar synnas och gräset börjar bli grönt.

Spring is here <3


I Dont Want To Miss a Thing <3

Lyssnar på denna låt, av Aerosmith, just nu. Börja lyssna på den nu efter att det blev tal om filmen Armageddon med pappa. Tror att samtalet fick början från det att vi såg på American Idol och han som är solist i bändet är en av domarna där. Hur vi sedan kom att tala om filmen och soundtracken till den vet jag int. Ibland fortsätter samtalen på ett lustigt sätt. Brukar ni nångong göra så att ni tänker tillbaka, efter att ni avslutat samtalet med någon, varifrån ni börja samtalet och sedan till hur ni börja tala om det ni avsluta med? Kanske lite invecklat skrivet, men jag själv tycker att det är ganska roligt att göra det ibland. Ibland kan man ha hoppa lite hit och dit under samtalet.

Har just sett filmen och den var jätte bra. Okej det handla om domedagen för männskligheten, men storyn och slutet var endå bra + det är Bruce Willis som spelar i filmen + flera andra bra skådisar.


Godmorning godmorning! <3

Har morgongröten och koka och snart skall jag fortsätta skriva på mitt arbete. Har redan ihop en 8 sidor, men har ännu kvar att skriva fatkan färdigt om stilarna. Det har varit super kul att dansa i Hesa, men har lite ont om tid att få ihop de timmar som krävs för att få en kurs. Skall förstås försöka, men om det i slutet räcker vet jag icke. Åtminståne som en upplevelse blir det som ett roligt minne ;)

Skall som sagt börja med arbetet nu, men ha en bra och skön måndag ;)


I Rugnola igen :)

Kom hem idag, eller var hemma, halv fem. Har som sagt spenderat tre super dagar i hesa med min syster och min vän. Vi dansade på torsda och freda morgon och förmiddag i Maris skolas gympasal. På torsda dansade vi dancehall och på fredag HipHop. Det var roligt fast inte lyckades man riktigt med alla övningar vi gjorde, det var kul endå. Förutom dans var vi också med Ida till skeittihall, där jag var fotograf och sedan skeitta Ida också lite på gatorna. Förutom det har vi shoppat och på torsda kvällen var vi på bio. Vi såg på filmen Rango, rolig film ;)
Orsaken till att jag inte hört av mig på bloggen är att vi aldrig fick någon kontakt till internet i lägenheten med våra datorer och om jag varit på datan har jag skrivit på mitt arbete. Jag vet, det är hårt att måsta skriva och skriva och skriva, men det är något som måste göras.
Förutom den sista biten har det varit super kul och en super upplevelse med både skeittihallen och dansandet.
Nu blir det att fortsätta här hemma med mitt dans projekt och också skrivningen. Ha en bra lördag! <3

Ready, set, DANCE!!



Vahuu, happy to be myself again! :)

..almost atleast. Har fortfarande lite hosta och en aning snuva, men annors känner jag mej rikit bra. Skall imorron fara med Ida till Helsingfors, skall bli så kuuul. Vi kommer att skejta och dansa tillsammans + att vi far på bio och hängar med min syster, när hon int har nåt annat för sej. Blir en super start på att vara frisk, efter en lång tid av att ha vari sjuk.






Feeling better <3

Som rubriken säger känns det bättre idag. Har haft 36,8 och senast jag mätte var det jämt 37. Ibland kan jag också sätta mätaren dåligt o då blir också värdet lite fel. Hur som helst känns det bättre. Känner mej nog lite trött och utmattad efter att ha vari 5 dagar redigt sjuk, men hoppas att det börjar gå åt rätt håll nu. Talade också med min vän Ida i telefonen idag. Vi pratade lite om Hesa resan och när vi skall till min syster, skall verkligen bli kul och hoppas att man fått någolunda krafterna tillbaka tills dess. Skall endå hålla i minnet att inte laga en slut, när man endå just varit sjuk är det bra att ta det lungt en tid efteråt så att kroppen hinner bli sej själv igen.
Skall berätta sanningen att detta är andra gången jag har en långvarigare feber. Förut har jag alltid annors haft feber i ba tre dar. När man haft det nästan en vecka känns tre dar som ingenting.
Skall fortsätta med min "behandling" här hemma ;)  Ha en skön måndag.

Salut <3


I am sooo tired!!

Ho ho, det här med feber kan verkligen ta på krafterna, både fysiskt och psykiskt (kanske mer fysiskt). Hade i morse 38 jämt så det blir att bli hemma imorron också. Ååh jag sku såå kuna slå mej själv, för att vems annans fel skulle det vara att man blir sjuk än ens egen, sku va helt dumt o skyll på nån annan. Jag drar i med hårda händer, ger aldrig upp. Ska dricka finrexin, äta havregröt och helt enkelt göra allt det behövs för att få mej frisk igen. När man varit så här länge sjuk längtar man bara mer och mer till att bli frisk och att få slippa tillbaks till verkliga livet igen.
Som sagt, jag skall hålla huvudet högt och kämpa ;).


Im sick of being sick!

Febern har verkligen variten bergodalbana för mig den här gången. Fick som sagt feber på tisda kvällen och har det fortfarande. På torsdan hade jag bara lite över 37 grader feber men sen på kvällen steg den mittiallt ti en 38. Nästa morgon hade jag 39,4 grader, great. Vi åkte med pappa till hälsocentralen, int för något allvarligt, men för att ta ett blodprov så att man sku få veta hur stor infektionen skulle vara. Jag hade under 8 så det var ingen panik, bara ett vanligt virus. Idag på morgonen hade jag 38,7 och jag känner mig lite bättre. Jag tycks tydligen ha fått en lite långvarigare feber denna gång.
Tycker att jag har druckit som en galning, men man skall ju dricka ;). Börjar också få lite leidon på att bara va i soffan o antingen läsa eller kolla på nå filmer. Man orkar int så mycket mer heller, men efter 4 dar börjar det bli lite långtråkigt. Man har lite mer krafter idag, men jag vill definitivt inte anstränga mej något mycket. Det enda som gäller nu är att få en frisk.

Kanske jag är galen, men jag faktiskt saknar skolan och alla mina vänner. Skulle mycket hellre vara där och vara frisk än att ligga hemma och göra ingenting.


RSS 2.0