The rythm has got me!!

Lyssnar på skrillex som bäst, inte något dumt plus rytmen fastnar lätt vid en. Cant stop shaking!!

Hade skola bara på förmiddan så har kunnat njuta mest av dagen hemma. Har tagit det lite lugnare eftersom man tidigare haft lite i halsen och ännu lite så försöker sköta det nu så det inte blir något värre. Var ut på en promenad med Nemo och tog min kamera med. På en såhär fin dag var det bara ett måste! Fick faktiskt ganska bra bilder med ;)



Solen är ett fint fenomen bara man också ser den på rätt sätt ;)

Imorron skall det bli en lite annorlunda skoldag, fast jag skulle ha sovmoron så måste jag till byn endå redan 8:45 för vi skall ha en extra dag med brusaby skolan. Vi får sluta redan tre och annors skulle jag ha sluta dagen först fyra tiden så det är ett plus, men endå...sovmorgonen määäähhh!!! Ibland måste man göra saker man inte vill, livet får inte vara lätt hela tiden annors skulle vardagen bli ganska tråkig.


The time is turning!!

Nu är det vintertid, en timme bakåt från klockan tre inatt (fast inte steg man upp inatt för att ändra klockan int ;D)
Måste nog medge att man inte är van vid den nya tiden än, brukar nog alltid nästan ta en vecka minst innan man börjar vänja sig. Just nu känns det som om klockan är halv fyra fast den är bara halv tre! Man fick iallafall en längre natt att sova, men sen när den ljusa tiden blir kortare och kortare så är det inte så hemskt roligt, speciellt när man måste spendera hela den ljusa tiden på en skolbänk sittandes.

Men vintern har endå sina ljuvliga sidor <3 Denna period och prov period skall jag tänka på julen och jullovet så har man något att se fram emot, när man vet att man kommer att få vila så får man mera energi att orka läsa.

Nu skall jag fortsätta med lite läxor och annat smått och gott, pappa kommer att hålla över datan denna dag så jag får ha en liten paus med den ;)

 A little sunday music <3 En av mina favorit artister!


The morning after yesterday!!

Vilken fest!! Inget värre hände och man hade kul hela tiden. En lyckad fest enligt mig ;) Fick också träffa nya trevliga människor. Kom hem med taxi en halv tre tiden. Stack i duschen derekt för att få bort all smink från ansiktet och kroppen. Det tog ganska länge med tanke på hur många lager med smink man hade, jag skulle som sagt vara zombie.



Fotograf: pappa  Make-up artist: my sister The hair: Myself Kläderna: mammas och pappas gamla som jag söndrat ;D

En lyckad kväll, men tyvärr går detta veckoslut till att läsa på ett prov/förhör i rellan + några andra trevliga skolsaker. Är man för van att ha lov? Är det därför man alltid känner sig så trött på att läsa hela tiden eller har man alltid för mycket att göra? Svårt att säga!

Ha en skön lördag iallafall och vila ut er ordentligt, kom ihåg den viktiga vilodagen <3


Preparations for the party!!!

Dans moves kan alltid vara svårt att kunna eller veta när man är på fester men här är en man som kan ge dig det bästa och enklaste moves någonsin!! Akta er imoron för då sjekar jag för fullt ;D

Dansa med Leroy:



Efter detta är man mer än förbered för festen!! The zombie is coming to shake that dancefloor up and down.

I didnt drive in to the woods!!!

Hade min "första" kör lektion med riktiga bilskole läraren idag ( inte min bror ;D). Gick faktiskt ganska bra, förstås har man att lära sig, men som så där första gång så riktigt bra. Jag tror faktiskt att mitt körandes med mopon och växlarna har definitivt gett mig en bra grund för bil körning. Fast det inte är exakt samma så påminner känslan om att när man skall släppa koplingen och fara iväg så faktiskt ganska lika för mopon och bilen. Bara man sen kommer ihåg alla regler och trafik märken e.t.c så borde man väl utvecklas till en någolunda kusk.

Hoho men vad denna dag ha vari lång och krånglig. Fast jag hade bara två timmar på morgonen på hela dan i skolan så hade jag efter timmarna körlektion, sedan piano lektion kvart före 1 (och där emellan stack jag hem efter jumppa kläder och åt en fil). Efter pianot körd jag till Actiwell, höll på där i en timme ungefär och efter det hastigt hem för att laga mat. Sedan körde mamma upp mig ti bilskolan och klockan sex var det dags för föräldramöte i skolan. Vi kom hem en kvart före nio nu på kvällen så verkligen en lång dag. Som jag sa tidigare, bara samla energin till denna period och efter att den är slut väntar det ljuvliga jullovet <3

 

Denna låt har snurrat i mitt huvud nu på senaste tiden, den är så vacker <3

Halloween costume!!

Detta är nyheten för tillfället. Jag planerade att jag skulle vara den härliga Merlin, men min plan att färja min peruk till svart lyckades inte nåt vidare så jag fick gå till plan B.

Det blir....Zombie eller någon död person från graven. Skall hitta några trasiga kläder, meika facet, rufsa håret...make me as horrible as ever!!

and to get the halloween fiilis:

 



Sweet dreams, hahahaha!!!

Fortsättning följer!

Flera bilder från Åbo slott, som lovat:



De hade på en film med en fågel som flög från blomma till blomma, såg snyggt ut när skärmen var nästan en halv vägg



Nunnakapellet



Hon är sedan ingen docka utan en levande individ som spelar en prinsessa, antar jag! Såg häftigt ut!



Den heliga platsen



Fick lite helig känsla för mig själv med!



Ni känner säkert igen dessa stora prylar som man hade i håret förritiden, där stod att dessa var lagade av sköldpadds skin.



Finare ljusstak än denna har jag inte sett, skulle gärna ha kunna tagit hem den. Fast det kunde ha varit lite problem att hitta en bra plats åt den...



En nöjd kund efter touren i Åbo slott!



Och det var jag minsann. Jag gick också faktiskt flera kilometer den dan för jag gick från hansa kvarteret till Åbo slott, men det var skönt att gå i höstens friska luft. En lyckad dag ;)

Idag tidigt på morgonen stack jag, pappa och Markus iväg till Hangö. Vi hade klippning till klockan 11:15. Markus stack efteråt vidare till ett dop, men jag och pappa for och äta och efter det till faster för att lasta veden bort och hjälpa med andra saker hos faster. Vi kom hem först sent på kvällen, en halv 8 tiden, så har i princip varit hemma en dryga två timmar. Jag sa ju att höstlovet skulle gå snabbt! Nu är det bara söndag kvar och sedan är det redan skola igen, men jag trösta mig idag med den tanken att efter att 2 perioden är över så är det bara två och en halv vecka till jullovet så man har någonting att se fram emot. Men jag skall inte börja tänka på själva julen än, låt hösten komma först ;)

Sov sött och dröm nätt<3


Åbo slott!

Hade en lyckad resa till Åbo idag. Simmade i Caribia, fast det var ganska mycket människor där idag. Efter det gick jag till Hansa och åt friterad kyckling med ris, mmmm! Efter det stack jag iväg gåendes till Åbo slott. Har aldrig gått dit förut, jag har varit där tidigare men det var länge sen. Frågade vägen vid ett skede, kändes att jag hade gått för långt fast jag hade ännu en halv kilometer kvar. Ett gammalt par, väldigt söta, frågade jag av och de var mycket vänliga. Det verkligen lyfter upp ens humör när andra är trevliga mot en, ett gott råd till alla: var alltid artiga!
Efter det stack jag hem igen innan till en 5 tiden för att sedan få ytterligare körlektioner av min bror. Idag prövade jag på att backa och växla till lite högre väslingar. Jag kör med en pv som har växlar och jag märker tydligt att det hjälper mig när jag kör bil. Lite samma filis när man skall växla och sånt. Åtminståne har jag fått bra komentarer av min "lärare" ;D

Jag har flera bilder, men en tragedi hände nyss så jag har inte för tillfället lust att fortsätta, kommer mera bilder imoron.


Nu drar jag iväg till Åbo!

Pappa kör mig upp så ja hinner med 8:50:ans buss. Skall fara till Caribia och simma, efter det försöka få tag i några vänner som hoppeligen är i Åbo, om de inte rest någonstans. Fara och se på Åbo slott m.m. Lite spontan resa så att säga ;)

Hinner knappast skriva nåt mer idag så ha en skön fredag och ett skönt höstlov för dem som har <3

Had my first driving lesson!!!

Och det for bra ;D Brorsan, som kan allt om bilar, är ingen dålig lärare i detta tilfälle. Nästa vecka blir det att fara med bilskole läraren på en körsväng.

Höstlovet har börjat och en effektiv första dag har det varit. Jag var ut med Nemo på morgonen och njut av morgonnaturen. Efter det bakade jag bakelser åt mamma och pappa till kaffe bröd, blev faktiskt ganska söta. Efter det lagade jag tortillas med både kyckling och maletkött taco, och gott var det. Bykat kläder har jag och krattade bort löven från över halva gården, tog ca 2 timmar. Efter det stack jag på min körlektion och nu sitter jag vid datan och kopplar av.

Planerna för morgondagen är ännu lite osäkra, kanske Åbo eller Salo eller nåt. Har inte beslutat än. På lördagen blir det klippning! Har på känn att detta höstlov kommer att bara flyga förbi ;)

Av pappas foton, på någon bilmässa i Hangö. Skulle kunna ta denna som min första bil. I like the colours!


När man vill göra nåt, så får man det gjort!!

Måste faktiskt säga att jag varit ganska aktiv på sistånde, fått mycket gjort. Jag har röjt undan både matta och fysik läxan som skulle annors ha varit till nästa vecka, efter höstlovet. Kvar har jag bara franska läxa så på det viset får man lite mera fritid. Skall definitivt öva mycket på piano styckena också under lovet, nu när man för tillfället inte har något stora projekt eller nåt liknande.

Något stora planer har jag inte för höstlovet, men fast det kan låta lite konstigt så kan det hända att jag hittar på någonting på egen hand, lite fundera ut saker och ting. Har inte något än, men något i den stilen skulle inte vara nåt dumt.

Läser också för tillfället en bok i finskan, heter silmätyksin, skriven av en norsk författare Bjorn Sortland. Den är av den tjöckre sorten, men jag tycker verkligen om handlingen, ni kan själv söka upp om den intresserar ;)

Läste imorse i Salon Seudun Sanomat om en fotograf, Kai Fagerström, som vunnit en fotografi tävling av bästa naturfoto. Jag måste säga att jag faktiskt gillar den mycket, not bad at all!


The colours of autumn <3



 

Fotografierna är från veckoslutets lördag, jag skulle ha tagit flera foton än jag tog om jag skulle ha kollat tidigare att ackun var slut.

Kollade just Merlin säsong fyra: episod 3 klart. Säsongen har just kommit ut så därför kan man inte få hela på en gång, kanske det är bara bra annors skulle hela dagarna gå till att kolla serien. Okej man behöv int kolla de i ett streck, men när man tycker om något så....

En bild från fredagens pjamas party ännu här till slut ;)

My lovely friends <3


The best therapy ever: Vinterbad!!!

Kom hem för en kvart sen från vinterbadet i kokkila. Vinterbad, det låter kallt, men de som inte prövat ni sku bara veta hur skön känsla det är efteråt. Jag är så relaxed som man bara kan vara just nu. Hela kroppen är i trans tror jag. + Man kan verkligen kalla det therapi, vad än man haft för bekymmer under dagen flyter bort med vattnet när man doppar sig, så känns det iallafall.

Imorron blir det skola igen, inget extra, men denna vecka blir kort för på torsdag blir det höstlov!!!! Jag har egentligen inget extra planerat, men fast det låter boring så kan det hända att jag använder tiden till att göra skolgrejor och satsa på pianostyckena för 3/3 (sista grund delen i pianon). Det är endå inte så hemskt länge tills jullovet börjar och då skall det bli julmat, relaxing, pulkkaåkning, slalom mm. Jobba nu och njuta sen ;)

Little music for the night <3






Sov gott och dröm sött <3

Ive got some serious fever over here!!!

About MERLIIIIIINNN!! ( jag är inte sjuk då ;D )

Har sett bra serier, men om jag inte har fel så tror jag att Merlin blir den bästa jag sett. Okej det handlar om fantasi och monstrena är inte alltid lagade av den bästa tekniken, men jag vet int, kanske det är storyn eller dramatiken eller nåt annat som fångar mig. Jag helt enkelt kan inte motstå att inte tycka om det <333

Hade igår en super pyjama party med vännerna. Åt gott, hade kul och helt enkelt bara kunde chilla med det bästa sällskapet ;) Alla blev också förstås övernatt och jag tror att vi vakade till en halv fyra (inte riktigt alla då men nästan) I thank you for an awesome evening and night <3




Pyjamas are presented!!

And the party can begin, tomorrow evening!!!

Har lite städat placet här hemma färdigt till morgondagen, alltid en positiv sak med att ha fester, man får huset städat ;)
Körde hem emellan när jag var ledig, men vilken blåst altså!!! Jag blev bokstavligen igenom blåst varje gång jag körde upp och ner. Får se hurdant vädret blir imorron, om blåsten minskat eller ej.
Nu skall jag göra mina läxor tills imorron.

Sov sött <3


Jorney continues....



Efterrätt i Dylans, mmmmmm<33



Mari höll simlektioner för små barn på kvällen i tre timmar i streck, efter det stack vi till butiken efter mat. Kvällsmålet blev stekta biffar a la Mari (som var super goda by the way) med sallad och till efterrätt.....BEN & JERRYS, MMMMMM!!!! Vi såg på transformers 3



I väntan på mat!!



Nästa dag sov vi ut ordentligt och senare på förmiddan stack vi iväg till Töölö gymmet som var allt som allt tre våningar fulla med alla möjliga redskap, lite annat än här på hemma ön. Det var super fin och solig dag så vi gick över bron också på lite sight seeing ;)



Efter att vi hade tränat i två timmar, vi cykla ganska länge ;), så gick vi och äta till ett ställe nära Maris kämppä, Casa Mare. Om ni nångong kommer där förbi så snälla gå in och ät, pårikit det var en av de godaste pizzorna jag ätit + himla mysigt inret!!



My Italiano pizza <33



Där var kort och gott mitt veckoslut i Hesa.

Inget mera extra har hänt idag, hade skola på morgonen, piano senare. Sedan slapp jag hem och äta, lagade läxorna och kom hem för en timme sedan från byn för jag var och spela volleyboll. Kommer att ha lite omat pyjama bileet här hemma på fredan så imorron blir det att snygga upp lite i huset.

Sov gott inat och vila upp er ordentligt, bara torsda och freda och sen veckoslut ;)


Can I see your drivers license?? I dont have one yet.....

Japp har börjat bilskolan, började på måndagen. Har varit super nice hittills,  men har inte hunnit öva köra hemma än så måste snart göra det för snart får jag börja köra ren. Var beredda där ute i trafiken för här kommer jag!!!!

Ni undrar säkert varför det dröjt så länge innan jag hört av mig, men jag kom hem på söndag kväll (hade förresten en awesome helg med syrran) från hesa och både igår och idag så har jag bokstavligen varit igång från morgon till kväll. Igår hade jag skola till 4 och sedan bilskola 5 ända till 7 tiden på kvällen. Idag hade jag samma, fast jag hade sovmorron, men jag spendera morgonen med att sticka ut med Nemo på länk och lite träna, laga morgonmål och det vanliga. Nu hade jag äntligen tid att lite pusta ut och sätta mig ner. Jag berättar inte något desto mera om hesa utan låter bilderna tala för sig själv ;)

På lörda morgonen på väg till arbis på en träningslektion som Mari skulle hålla





Efter träningen till Dylan bistro på brunch, suuppeeer gott <3





Vi fick ett helt eget bord och långt med ;D



Cafeet är gjort enbart till Bob Dylans ära, ganska coolt

Jag har ännu en hel del bilder kvar så fortsättning får följa imorron ;)


The journey continues.......

..to HESAAAAA!!!!

Skall starta om en och en halv timma, skall hinna packa och se till att allt är med. Ska bli sååå nice, har inte varit till hesa på en tid nu så its gonna be great.

Hoppas ni andra också har kivoga planer för veckoslutet eller kanske bara chilla, Nu kommer jag Mari !!

Från förra vintras i hesa:



Kan hända att jag inte hör av mig under den tid jag är där men isåfall önskar jag ett skönt veckoslut <3


Where are those meatbolls??.....Black Out!!

Ni kanske tycker att det låter fånigt, men idag när jag skulle hastigt via matbutiken etfer lite mat så när jag stod vid kött delen och skulle hitta mina bullar så blev det mitt i allt helt bläck mörkt i hela butiken. Strömavbrotten kom bara och det har tydligen varit i nästan hela centrumet. Kändes ganska roligt att gå med telefonen i handen och lysa på hyllorna för att hitta något XD blev nästan humor!!!
Fast vädret inte varit det bästa idag så har jag annors haft en bra dag, fick mycket bra i både enka och bigga provet + också i ett matta förhör, ingenting att klaga om där. Idag blev det också bestämt att jag skall sticka iväg till systern i Hesa och ha det kul där denna helg. Passar mer än bra för mig. Skall ta och träna, äta lite senare och sedan får det bli lite städning av rummet, vågar int ens berätta i hurdant skick det är hoho!!!
Have a happy day <3

"Dissapointement haunted all my dreams"....

...but you can learn from your mistakes

Tror att jag lärde mig eller hoppeligen lärde mig en viktig sak idag om mig själv. Ibland bara glömmer man sig själv och världen omkring en. Man blir så fast vid en tanke att innan man vet ordet av så ha det fari fö långt. Kan låta lite roligt, men ibland behöver man påminnelser om att man själv har och behåller fria viljan till allt i ens liv, jag tror ba att jag verkligen ibland har svårt att fatta det!!!


The rain just keeps falling!!

Skall regna hela långa dagen idag. Sitter som bäst i elevutrymme i skolan och läser på engelska provet. Snart är den första perioden över, bara imoron och onsdag kvar.
Får se, kan hända att jag sticker till Helsingfors och träffa på syrran detta veckoslut, beroende på vad hennes planer blir. Skulle vara roligt att åka dit och träffa henne igen. Hitta på någonting roligt och bara njuta av veckoslutet.
Idag blir det mest att läsa på prov, men imoron är det äntligen över så sedan behöv jag inte skriiva om prov för en tid framåt igen ;)
(blir ingen bild, min dator har tydligen något fel för ögonblicket så)

Canon - You Can!!

Sägs alltid på Canon reklamer. Inte skulle man göra mycket utan en ordentlig kamera, skulle inte kunna dokumentera någo upplevelser någonstans och spara dem, ändast vad ens egna hjärna skulle minnas förstås.

Var helt perket att fara ut med båten igår, vädret var skönt och vi träffa bekanta i marknaden som jag inte träffat gud vet när, så det var en stor överraskning. Vi åt också en gooood pizza i koti pizzan och körde hem under sjärnklar himmel.

På väg ti båten!!


"pariser hjulet", marknads style!



Biggest fudge table ever!!



Vi var hemma lite över nio på kvällen, så jag kokade vatten, drack varm god te och såg på en film, tron legacy, och bara njöt av fredag kvällen. Liten tid sen jag hade så skönt, man lär sig verkligen att uppskatta bara mera och mera sådana tider när man vet hur tungt det kan vara ibland med allting i livet så jag tycker att man verkligen behöver de dåliga dagarna, annors skulle man aldrig få uppleva sånadär frihets känslor ;)

Tänkte att jag skulle visa nu på samma gång ett par bilder från en kväll här på hösten när vi hade en liten egen koko här på hemma planen. Fick ganska fina foton av elden:



Har fått mycket gjort idag, men har massor ännu kvar. Steg upp lite före åtta på morgonen, stack ut med Nemo på länk, åt morgonmål, bakade äppelpaj, städade sex hyllor i skåpena, putsade bårt all skit, damsugade köket, satt på tvättmaskin och jo så långt har jag hunnit. Okej hyllorna hörde till dagsverket för en två veckor sen, men man får ganska mycket gjort när man stiger upp tidigt. Nu har jag kvar att läsa på enka provet och skriva filosofi uppsats. Ha en super skön lördag, njut av hösten ;)


RSS 2.0