New idea and a good one to :)

Idag är det sista november och imorron börjar första dagen av december månaden, julens månad. Vi har en julkalender som vi fått från salon seudun sanomat, men där är bara numror för om man vinner nåt eller ej. Funderade sedan vidare på vadför kalender jag skulle skaffa, en med bilder eller en med chocklad. Har inte ännu skaffat någondera, men sedan kom jag på en mycket bra ide. Jag har ju blogg så varför inte hålla min egen julkalender under december månaden ända tills den 24:de! Får se hurdan den blir, men ni måste också komma ihåg att öppna en ny lucka varje dag ;)



Idag när jag körde hem sjöng jag hela vägen för mig själv. Ibland får man bara kick att sjunga och eftersom jag inte har någon radio i min hjälm så varför inte skapa min egen radio ;D (jag sjöng bland annat låten ovan ;D) Om ni hör en sjungande mopedist så vet ni iallafall vem det är XD

One door closes, another one opens

Hade en känsla av att matta provet inte gått så bra, kanske jag därför inte heller blev så överraskad över resultatet. Jag fick endå en chans till att förbättra det, blev nog godkänd, men för min egen skull vill jag försöka en gång till. Brukar inte så ofta få dåligt i proven, men fast det låter dumt så tror jag att det är hälsosamt att få dåligt emellan. Jag lär mig då också bättre att förstå att man inte alltid kan få bäst eller vara bäst i allting och ärligt talat så skulle jag inte vilja vara det heller. Man lär sig att uppskatta det goda i livet på ett helt annat sätt.

Tidigare, när jag var ett par år yngre, kanske till och med på ettan i gymnasiet, skulle någonting som gått snett ha varit en mycket stor besvikelse för mig för då var jag ännu omogen och förstod inte att inte ta saker allt för allvarligt. Det känns som om jag nu under denna sommar och på tvåan blivit flera år äldre fast jag egntligen har bara fyllt ett år mer. Hemma känns det som om jag är den vuxna ibland, jag tar hand om mig själv på alla möjliga vis, jag gör och har gjort svåra beslut men som endå har blivit bra sist och slutligen. Jag har också lärt mig att vad än som händer så bara jag är trogen mot mig själv så klarar jag mig. Livet är inte alltid lätt, believe me I know, men det ger inte en orsak att kasta yxan i vattnet derekt som något går snett. Jag tror att livet har en stor mäning för alla, man måste bara hitta sin egen mening och följa det man tror är rätt.




Fri som en fågel <3

Alla prov över!! Okej mattan gick så där ci comme ca. Vid ett skede kändes det som om jag var på tippen att bli godkänd eller ej, men när jag gav upp mitt prov så kändes det inte totalt hopplöst. Vi får ut dem imorron så ni får veta sen om jag hoppat av glädje eller dött av sorg.

Nu skall jag börja tänka och babbla om julen 24/7!! Nu har jag inget som kan hindra mig, nu skall det pyntas, planeras julklappar, spelas julsånger både på piano och stereo. Skall fylla hemmet med julfiilis och hoppeligen om jag är flitig nog och också ni andra så kan vi få fram lite vit snö på marken till julen. Det har kommit redan i mitten av landet så nu skall det komma hit till södra delen också.

 Kommer varje julafton <3



Think of the lovely christmas joy every day in december <3

Första advent <3

Nuuu har jag kommit igenom hela matta provet, okej egentligen kom jag för en timma sen men endå, sådär bildligt sett ;D Hoho, nog finns det mycket fakta, men jag måste nog medge att många saker som tidigare verkade helt konstiga och ofattbara känns helt klara nu. Är endå nervös inför provet imorron, men mest av allt vill jag ha det undanstökat för att sedan vill jag börja totalt tänka på julen och allt det roliga, det skall bli som en belöning efter den hårda provperioden.

Hoppas alla har kommit ihåg att tända det första adventsljuset idag! Måste nog säga att det inte har varit ett häft väder för första advent, har bara hällt ner hela dagen. Visserligen är det inte så dåligt om man tänker på att jag endå har bara suttit inne och läst idag, men nog skulle det pigga upp med lite vit snö på marken iställre för rinnande säpel och sand.
Vi är på väg på vinterbad senare, men det har varit lite strömavbrott emellan så får se hur det slutar. Är inte så mycket till att bada och stenarna är kalla.

Ett par mycket begåvade cellospelare, lyssna gärna mera av dem:



Lets bring the Christmas spirit to life! <3

Jag har, som jag sade, inte gjort något annat än läst. Tyvärr så kommer detta att fortsätta ännu över lilla julen för jag har det sista provet kvar, mattan!! How will one survive?

Ve inte, men väntandet på julen är en av de bästa grejerna och eftersom den tiden är inne nu så varför inte ta lite energi från det. Lilla julen är här, men tyvärr har inte den vita snön ännu täckt vårant landskap här nere i södra Finland, men nog skall man skaffa julfiilis för det. Sjung julsånger, lyssna på julmusik, baka pepparkakor och julstjärnor, pynta hemma med julpynt, fa och julhandla och köp någonting fint till familjen...Vad än som får dig att känna julglädjen så det skall du göra med detsamma för nu är det dags.

En hel bunt med julsånger til att börja med ;):







Listen and enjoy <3

Bonjour, ca va?

Jag läste på en sida en ganska rolig, men bra mening. Den gick så här: "If nothing goes right....go left!! Man kan ju pröva det på skojs skull om det skulle funka. Om allt går dåligt, blir man på bättre humör att svänga till vänster?

Såhär blir man sen när man läser på prov varje dag, nothing you say makes any sence!! Har rella provet imorron på morgonen så behöv inte gå omkring hela dagen med fakta snurrande i huvudet.
Var också idag på körlektion med kaverina. Fick köra in till Salo och pröva lite på stads trafiken. Alla var hela och levande när jag var färdig så tog det som ett gott tecken XD.

Kommer körandes med denna nästa gång!!


One love..one life...one need!

Så mycket att vara tacksam över i livet och för mig känns det som om julen är en super tid för att tänka på allt det varma och goda i livet. Passar bra ihop med stämningen och tryggheten av julen <3

Jag ber om ursäkt för min frånvaro från bloggen, men jag varnade om att jag har prov och det är i princip vad jag gjort hela veckoslutet. Tänkte att jag måste höra av mig idag och säga att hela veckan fortsätter samma faderulla så jag hinner knappast skriva nåt mycket, nåt intressant iallafall ;)

Sov gott och hoppas ni inte behöv spendera lilla julen med prov läsning <3

Lotta, min lilla mor <3 brukade kalla henne för det, kändes alltid som om hon såg efter mig när jag var liten, skyddade mig på sitt sätt <3

One done...severall to go!!

Fysik provet avklarat, helt okej känsla men tänker inte comment något desto mer. Nu blir det att gå till la france!! Håller på och läser redan, har det endå redan på måndan så. Sådant är det när man har prov period, it never ends!!

Skall inom en ca halv timme åka iväg till byn på bio. Skall tjecka filmen breaking dawn med kaverina. Borde egentligen läsa på franska lite mer, men jag lagar mig helt slut annors plus jag behöver en liten paus och vad är bättre än att spendera pausen med sina allra bästa kaverin <3


F - G = mg....m=massa...g=tyngdacceleration...

Detta plus tuuseen andra saker inom fysik snurrar i mitt huvud dygnet runt. Krafter, acceleration, hastighet mm. Sådant är det när provperioden är inne. Fst jag tycker att en vecka går snabbt, och den gör det också, så har jag på känn att nästa vecka kommer endå att gå långsamt eftersom all min fritid kommer att gå till läsande. Därför säger jag nu färdigt att jag knappast kommer att blogga så hemskt mycket under den tiden, om inget extra och intressant händer ;D

Lite julmusik och glögg håller mig hoppeligen på gott humör så jag inte tappar all min energi, lovade som sagt att inte laga mig totalt slut.

Kom hem för en halv timme sedan från vinterbadet, känner mig som en ny människa igen med nya krafter. Nu fortsätta läsningen, sleep well and have sweet sweet dreams about whatever is deep within your heart tonight <3


Im going all the way now...hello CHRISTMAS!!

Beslöt att jag låter tankarna föra mig, inga några regler eller förbjudningar. För tillfället har jag endå så mycket annat att tänka på, prov efter prov, skola, bilskola mm. Om jag inte får tänka på något uppigande som julen så är jag rädd för att totalt bränna mig slut så jag låter det komma. Jag kommer officielt att tänka bara på julen sen när jag har alla prov undan så det får vara på ett "mini läge" för stunden.

Både idag och igår har jag läst på prov. Både franska och fysik på samma gång, som tur är de inte så nära varandra så man behöv inte oroa sig för att blanda ihop dem. Bakade också en farsdags kaka till min lära pappa, fast jag hamna att använda syltsocker eftersom vi inte hade vanligt hushålssocker hemma så får se hur det smakar.



Fortsättning följer då med fysik och garfield i släpet!




Swing is here!

Hittade en gång av misstag en grupp som heter swing republic. De mixar och swingar om gamla låtar. Låter jätte bra och en av mina favoriter är "On the downbeat", swing republic feat. Bing crosby!



Nu när det en gång blev tal om Bing Crosby så måste jag bara spela en favis låt av honom. Det är förstås om julen, men den är bara så vacker och hans röst är så mjuk och djup. Passar perfekt för den stämmningsfulla julen <3



Åååh, Im soo in the mood for christmas!! Seriöst, hur kan någonting ha en sådan inverkan på en??
Hjälper inte så mycket situationen häller efter gårdagens kuutamo uinti. Det var första gången för mig och gissa hurdant det var. Jo, mysigt, magiskt, stämmningsfullt....Inga lamopr var på utan bara facklor och ljus påtända överallt. I vattnet flöt ljus på styrox, lugn musik i bakrunden, i bastun var det så pas mörkt att man just såg vem som satt bredvid en, men just passligt med ljus för att få en mysig känsla. Efteråt fick man en supergod bulla och varmt att dricka. Could not have wished for a better start to the weekend <3 And I wish you a happy saturday <3

Bon week-end!

Hade franska ända till halv fem idag. I know, inte det skönaste att ha på en fredag, men jag lärde mig mycket om Limperatif och passè composè (gramatik ;D). Jag började egentligen min dag först kvart före ett så jag fick ta det lugnt på morgonen hemma. Enda problemet där var att jag åt morgonmål först efter 10 tiden så jag åt min allra första varma måltid nu på kvällen när jag kom hem från skolan så jag var ganska hungrig kan man sej. Det är tillika konstigt hur när man först är hungrig så kurrar magen, när den inte får mat börjar det så småningom ta sjukt och riktigt knipa när magen inte får mat, så är det för mig om jag är fö länge utan mat. Bäst att inte göra det till en vana!

Kommer att ägna all min tid detta veckoslut till att läsa på fysik prov, franska prov och också finska prov om jag hinner. Jag vet att jag tidigare inte skulle nämna nåt om julen för det var dags, men efter att jag sagt det kom jag på att jag lovat mig själv att få tänka på julen och lovet som en energi källa för att orka läsa. Så när jag läser ch det vid något skede skulle kännas tungt kan jag tänka på att julen snart är här och efter alla prov så blir det ljuva vintern och stämmningsfulla julen.

One of my favorites <3



Skall sticka snart med brorsan och farsan på kuutamo uinti. Det brukar alltid vara vinterbad bara på onsdag och söndag, men detta är extra. Det pågor ända från 7-11 eller var det till midnatt. Ni kan tycka att det låter som något galet, att vinterbada, men som jag sagt tidigare, det är mera som terapi.


Signs of winter <3

Imorse var temperaturen nere vid minus fyra hos oss. Packa på mig dubbelt med kläder och jag frös faktiskt inte ett dugg när jag körde, bara mina fingrar blev is. Jag försökte sjunga, få tanka bort från mina frysande fingrar. Funka imellan, men inte tillräckligt.
Hade tio minuter extra tid på morgonen så stack ut och fotade den fina morgon frosten som täckte hela landskapet, ingen dålig syn.

Man fick en ordentlig känsla av vintern idag. Kunde faktiskt känna ända in i benmärgen att det var kallt ute. När jag frös om fingrarna imorse påminde det mig också om hur det alltid brukar vara på sportlovet där uppe i backorna. Super kul att åka, men mina fingrar blir alltid kalla. Men vi skall gå in på vintertiden med varma steg och glatt humör <3


Quick hello!

Tar en snabb hälsning här för dagen innan jag sticker iväg. Skall åka med mamma till salo nu, ska fa och simma och sedan lite och shoppa. Kommer säkert lite senare på kvällen hem tillbaka så hör säkert int av mig mera idag. Skall ta och packa nu, men ha en skön och solig dag <3


Levande ljus <3

Kanske man borde börja använda mera ljus än vanliga lampor. Det är mycket mysigare, sparar en hel del på elräkningen + det håller en varm. Det ända negativa kan vara att ljuset inte alltid är tillräckligt starkt för t.ex om man skall läsa någon text. Okej inte är jag påriktigt och bara använder levande ljus här hemma, det bara kom upp i tankarna.

Hade ingen bilskola idag, kan bli lite längre paus också nu eftersom en ny kurs har nyss börjat. Skönt på det viset eftersom proven börjar nästa vecka så blir man inte helt slut. Jag vet ju hur förra veckan sluta, fast då hade jag flunssa också. Btw har flunssan gått ganska bra bort så nu känner man sig en hel del piggare :)

Det kan hända att jag inte har berättat detta tidigare, men i ett inlägg där jag skrev att en tragedi hade hänt så det var våran ena katt, Chaplin, som blev på körd av en bil. Han fick en rädi smäll i huvudet, men som tur kom föraren och sa till pappa om vad som hade hänt så vi fick begrava Chaplin hel. Nu har vi bara Måsse kvar, egentligen i hela byn eftersom min brors kattor också försvann. Tog bara detta upp eftersom jag kom att tänka på kvällen igår när vi lekte med Måsse, man har märkt att han varit mera kälsjuk sen Chaplin for bort. Ibland känns det såå fel när sådant händer, jag brukar alltid tänka att allt händer av en orsak men imellan blir jag nog och undra vad orsaken är.

 En vacker låt, tänkte att den skulle passa till inlägget <3 (sjunger melodin i mitt huvud 24/7)


Sunday night!

Vart for detta veckoslut?? Fast jag suttit och legat för det mesta hela veckoslutet tack vare flunssan och stegringen så har det endå gått fort. Vad än man gör så går tiden alltid framåt, men det känns alltid som om den bara flyger förbi, förutom ibland på timmarna i skolan, då kan den nog krypa fram om den så vill.

Nu känner jag mig uppvilad och hoppeligen redo för nya veckan. Imorron är det måndag och för mig blir det skola ända tills 20 före fyra. Börja veckan med en lång dag!

Såg på kalendern här tidgare och räkna att det är bara tre veckor tills det är första advent redan. När advents firandet börjar så vet man att det bara behövs tändas fyra ljus och när det fjärde ljuset brinner är julen redan inne.



Förra årets julgran <3



Sori, jag borde int tala om julen alls än, men när det skall med jämna mellanrum komma i den där sablars TV:n om jul så är det förstås och påverkar en! Ironiskt nog så ser jag inte mycket på tv men de få gånger jag sätter den på så skall det just då komma.

Okej som mål för tillfället skall jag hålla julen borta från mina tankar i åtminståne tre veckor, om jag lägger ett inlägg om julen har jag misslyckats!! Nu måste jag nog skriva upp det, för säkerhets skull ;)


The sickeness continues!

Har faktiskt inte mätt febern, känner mig inte så paha men jag vet int. Är lite motvillig att göra det tillika, om den visar stegrings så då är man halft sjuk, men om jag inte mäter så kan man känna sig en aning friskare. Dum teori, jag vet, dricka bara och vila. Jag blir alltid en officiell tea-freak när jag har flunssa, jag dricker extra mycket då, kanske ibland till och med tre-fem koppar per dag.

Har snart färdigt läst min finska bok, har kanske en 20 sidor kvar. Tycker faktiskt om boken, måste vänta och läsa hur den slutar. Jag vet inte hur det är med andra, men alltid när jag läser sista sidan i en bok så får jag alltid en sorts sad känsla, typ att "jaha, så var den slut". Om det är en bra bok så önskar man ibland att den inte vore ta slut, att man alltid kunde läsa ett par sidor framåt innan man går och sova. Lite som en bra film eller en teater eller konsär, om den varit bra och mn njutit av den hela vägen så känns det alltid lite sad sen när den tar slut. Förstås kan inget fortsätta i all oändlighet, men man kan alltid drömma <3
Lite samma sak med julen, hela december månaden väntar man på julen. Man gör olika förberedelser, firar advent, hittar på julklappar o.s.v. När julafton och julen äntligen kommer vara det bara i tre dar och sedan är det över ren. Man kan förstås alltid trösta sig med tanken att det kommer nästa vinter igen. Därför är det så viktigt att njuta av varje dag, en påmminelse värd att komma ihåg!



En av mina favorit sånger på julen <3 Allways so beautiful <3




A well deserved weekend!

Inte bra att kombinera flunssa med långa dagar i skolan och allt möjligt annat där emellan. Fick känna det igår! Idag har det varit helt okej, var i skolan som vanligt, har förstås snuva och allt det andra trevliga, but Im still standing!! Var också ut på länk och hade lite träning för mig själv, inget hårt eftersom man inte riktigt är sig själv, men jag tänkte att det kunde pigga upp en. Vet ni va, jag tror att det faktiskt gjorde det, åtminståne orka jag bra följa med på timmarna utan att känna mig döds trött.

För veckoslutet tänker jag inte planera nåt extra, tänker ta dagen som den kommer och samla krafter för nästa vecka. Hoppas också vänta-på-julen-känslan kan ge mig lite kick också, lite som en extra puff i baken när det käns tungt. Imorse berätta de i nyheterna om de allra första snön i lappland för i år, tar en tid förstås innan det kommer hit ner ti södra Finland, men tror att vintern är närmare än man tror. Därför ta vara på de ljuvliga höst dagarna nu, allt har sin vackerhet <3

Ett höst foto från albumet

Läste i annonsbladet igår om att Breaking Dawn filmen skall komma i Villa Landet på världspremiär nångong nästa vecka, kommer inte ihåg exakta datumet. Såg nyss trailern, när man läst boken så är det alltid ganska intressant att se filmen efteråt då får man se om ens egen fantasi stämmer ihop med regissörernas eller ej.


Im sorry! <3

Har varit en usell bloggare på sistånde, haft så mycket, sprungit hit och dit, haft det ena och det andra. Hade fulla dagar både på tisdag och onsdag. Idag var jag på morgonen på matta timmarna, i början kände jag ingenting men fick så småningom en konstig känsla i huvudet. Efter timman tänkte jag bara på att slippa hem, hade som tur håltimma. Bad pappa ringa till skolan och säga att jag skulle bli borta idag. Mätte febern men hade inget, kände inte mej så heller men ville tjecka för sökerhets skull, kände mig bara super trött. Tror att tisdan och onsdan tog ganska bra på krafterna. Tills imorron borde jag ha samlat nya krafter igen så skoldagen borde gå ;)

Hoppas ni har haft en piggare torsdag än jag <3 Spelade just på pianot, känner mig alltid så fridfull då när jag får spela för mig själv. Någonting som man kan göra enbart för ens eget nöje!


Taking a break!!

Har håltimma som bäst, sitter hemma och tar det lugnt. Hade en ganska lång dag igår. Jag kom hem först en halv sju tiden på kvällen, först var det smarbetsdagen med brusaby, sedan stack jag iväg till Heidis för att rida ( såå roligt när det var så länge sen sist ) och efter det bilskola. Har kännt lite i halsen på sistånde och jag fick på bilskolan igår en konstig känsla, fundera om jag var sjuk, men känner inget längre så antar att det var bara nåt tillfälligt ;)

Blir lite lång dag idag igen, har bilskola halv fem, piano kvart före ett och kanske volleyboll på kvällen. Nu skall jag göra lite läxor och ta det lugnt en stund, bye!


RSS 2.0