Paradise! <3

Våran beskyddare från sommarens stekande hetta och sol är definitivt träsket. Idag derekt efter jobbet stack jag med cykeln till träsket för att simma, sååå skööönnt<3
Fast träsket ger den bästa njutningen på sommaren är den egentligen och strålar på sitt sätt hela året runt. Om man inte simmar kan man njuta av vyerna och på vintern när isen är framme kan man skrinna där eller skida. Our very own paradise <3



Hoppas ni också har ett litet smutron ställe där i hemma knutarna att fara till och slippa av med alla vardagliga problem och nolla en själv för en stund, jag tror verkligen att det är viktigt för en att kunna koppla av både kroppen och själen :)

Fortsättning


Här är då den vita hästen men som ni kan se så slapp jag inte närmare med zomningen och vi var just då påväg bårt från helsinghamnen.





Vi hade flera segelbåtar bredvid oss på vänstra sidan, men den andra segelbåten bredvid oss hade en jätte gullig vit hund ombord med flytväst på sig. Den gick flera varv runt sin egen segelbåt, lite som om denvaktade och såg att allting var okej, en sann vakthund ;)



Igår åkte vi till Hangö och klippninen gick bra, efteråt for vi och äta pizza och det var goootttt ;)
Vi åkte dit med min brors cab, mn kan ha taket uppe och det var skönt, men jag tror att jag fick lite drag från det så idg har jag tagit det lite lungt eftersom jag haft lite i halsen. Tänkt fara på en cykellänk, när det en gång är så varmt, jag får se.
Ni skall ha en skön onsdag och njut av värmen <3

The boat trip!!

Här kommer bilder från våran båtresa, skulle lägga ut dem igår, men igår krånglade också min mokula med mej. Hoho nog kan det ta på kraftena de här med internet, som tur så är det soliga vädret och alltid piggar upp en ;)

Här är vi i Hangö i Östra hamnen.




Här svingar jag omkring;D snett till vänster (man kan int se den i bilden) i havet så står Europas enda vatten karusell. Den funkar lite på samma sätt som den ni ser på bilden.


Här emellan åkte vi till Kasnäs, men det fanns inget speciellt att fota där.
Tillnäst åkte vi till Helsingholmen, en bit utanför Kasnäs. Naturen var ljuvlig där och det är en familj som bor där året runt och de har också en vit häst där med blåa ögon, fick se en glimt av den när de red den.



Jag skall fortsätta att ladda ner bilder, men det går så super trögt nu så jag fortsätter sen senare.
Ikväll skall jag och pappa iväg till Hangö för att klippa oss, vi måsta ta en tidigare tid för att frissan skulle vara på längre semester sen i juli.



Im back again!

Det har säkert varit en vecka ungefär sen jag senast uppdaterat bloggen, men orsker har jag nog. Okej nå hela midsommaren, ända till söndan, har jag varit ute på sjön med våran båt. Vi åkte till Hangö, Kasnäs, Helsingholmen och innan vi stack hem körde vi via ett par bekantas sommarstugor. Skönt att ta det lungt och bara njuta.

Jag skulle höra av mej flera gånger innan vi skulle åka iväg, men förstås funkade inte internet i flera dagar. Just nu använder jag dna mokulan, har inte ännu prövat om vårant internet är bättre men tror faktiskt att jag inte för tillfället skulle orka med det.
Det är väl lite sådant med elektronik när man bor på landet, inte den bästa kvaliten.

Skall kolla igenom mina bilder från resan och senare så kan jag sedan visa några av dem, tills dess skall ni ha en skön måndag ;)


Awesome long summer days!

Jag ber om ursäkt hundra gånger för min dåliga uppdatering. Vårant internet har haft någor super konstigt fel de tre senaste dagarna och jag har inte alls kunnat gå på internet, har varit på jobb hela veckan, men imorron är det sista jobbdagen för denna vecka. Sen kommer midsommaren emot, vi har inte våran färd ännu klar planerad men mot havet är vi på väg iallafall ;D

Bakade ikväll en rabarberpaj igen, men det är av pappas önskning. Kan inte tänka mej en bättre orsak till att baka än att baka åt en som älskar ens bakverk ;)

Smulpaj a la Me ;D



Och förstås vitsås med ;)



Om allt fortsätter väl med internet så hör jag av mej imorron igen, Godnatt <3


English swedish finish, all at the same time!!

Har varken kommit ihåg eller hunnit uppdatera på hela dagen. På förmiddan var jag på lånh länk med Nemo, det var lovat regn på eftermiddaan så jag tänkte passa på så länge det var tort. Sedan blev det lunch och glass till efterrätt.
Senare kom Mari hem med två kaverin, de hade varit på road trip och kom via oss och hälsa på, fast det blev nog här och äta och bada bastu och allt. Vi hade en super kiva kväll tillsammans och det kändes som om vi bara skrattade hela tiden.
Först nu blev det lite tid över så jag tänkte höra av mej. Imorron skall jag på jobb till klockan tio och, eftersom våran simningstrip med mamma inte blev av på lördan, tänkte vi fara imorron efter att jag kommit från jobbet när det endå har lovats regn imorron. Såg också nyligen på vädret och regnet skulle börja redan en 12 tiden.

Skall man kalla detta smart eller ej??

Kanske man tar det mer på humor XD

Kan hända, om allt går väl med simningen den här gången, att jag inte hinner uppdatera imorron, men isåfall hör jag av mej på tisdan ;)

Godnatt och dröm sött <3


Home again ;)

Eller vi kom hem redan en fem tiden, men jag var på länk med Nemo just och hade lite min egen träning. Jag vet skulle vi inte vara och simma? Det sku vi också och jag väntade ivrigt på det, men till min goda lycka har de förstås under sommaren stängt på veckosluten så det blev ingen simning. Får se vi kanske far på nytt under nästa vecka och denna gång på en vardag.
Vi for endå och shoppa och jag lyckades hitta åt mig ett par sommarskor, sommarklänning, farkku shorts och toppi. Är helt nöjd över alla köpen, inget onödigt ;) (kan visa bilder imorron)

Fick just höra att systern min kommer hem imorron avoan för att hälsa på. Allways a pleasure to have her back home <3

Får se hurdant väder det blir imorron och vilka planer, men skall njuta av dagen för att på månda blir det jobb igen, ända till midsommar.

Vårant internet har varit ganska hopplöst på sistånde så om det imellan blir lite längre tid innan jag hör av mej så kan det bra vara pågrund av det!


Crocodile dundee!!

Skall kolla på filmen nu klockan nio på fyran. Det är egentligen tvåan, men dom e så bra och humor ;D

Imorron skall jag på morgonen åka iväg med mamma till Salo, jag fick med henne på ideen ;D. Vi far och simma till simhallen på morgonen, far och äter någonstans efteråt och sedan skall jag shoppa lite kläder. Skall bli en kul och chill dag, passar också bra att fara om de en gång har lovat regn tills imorron, kanske hela dagen. Har inte hittat på något speciellt till söndagen än, men snart kommer också midsommaren och då blir det åkandes och farandes. Min syster skall också kanske komma hem då så att hon slipper med på båt resan. Kan inte tänka mej ett bättre sätt att fira midsommaren <3

 

Hinner säkert inte höra av mej imorron innan jag far så jag säger gonatt och önskar en skön lördag ;)


Hard planning!!

Försöker här lite planera mina tre lediga dagar. Imorron skulle det regna och samma väl också på söndan. Jag hoppas att det inte pågår hela dagen. Idag hade jag tänkt fara på en cykel länk och på samma gång via byn. Kanske hyra nån film till kvällen eller nåt, får lite se. Imorron skulle det bli regn så jag tänkt att man skulle sticka iväg till salo simhallen och sedan shoppa, skulle vara jätte roligt, men busstiderna var ganska dåliga så får se om jag skulle få med mamma på ideen ;)
På söndagen vet jag inte alls vad jag skall hitta på men det kommer väl med tiden.
Nu skall jag laga mig färdig för cykelresan, så jag hör av mig senare på dan. Tills dess skall ni ha en skön och rolig fredag <3



Kanske man skulle åka nånstan lite längre bårt för att simma ;D

I learned more than I told!!

Hade en giudning idag och ena av personerna som jag guidade hade bott förut på musee området så den kunde en hel del mera än jag. Så jag lyssnade mera på historierna än vad jag själv berätta, ganska roligt XD.

Har skönt skönt ledigt nu, men nästa vecka blir det lite mera jobb fören midsommaren kommer. Bara vi fått ut våran härliga båt kommer vi på midsommaren att åka eller köra båt till hoppeligen flera bekantas sommarstugor. Det har nästan blivit en tradition för midsommaren ;), och det härligaste med det är att man åker med båten på det öppna havet, stannar hos gamla bekanta och äter allt möjligt gott och sedan rullar det på så under hela midsommaren. Om man inte känt sej ledig förr, så man gör det åtminståne då ;D

Våran båt, många soliga minnen <3


Skulle uppdatera bloggen imorse, men med mitt super långa minne så glömd jag det förstås ;/ nåja man har väl så mycket annat man tänker på också så måste väl hjärnan också koppla av emellan ;D


Im being spontaneous!!! (om det skrivs så XD)

Fick såå den bästa ideen just, men avslöjar inte den. Kanske sen senare när jag har utfört den ;D

Imorron har jag jobb och på torsda men sedan har jag ledigt resten av veckan. Skönt att ha lugn och ledig vecka imellan efter förra veckans hårda jobb. Man skall inte slita ut sej för mycket, så mycket är inte pengarna värda.

Nu skall jag sticka, om jag hinner så hör jag av mej imorron på morron. Tills dess säger jag färdigt gonatt och dröm sött allihopa <3


Job calls!

Skall till klockan 12 åka till jobbet för ett snabbt möte. Jag skall vara med om en pjäs, men det tar kanske bara en 30 min. Skall gå igenom lite kläder och andra grejer. Ganska roligt att man är med i en pjäs och det hör till jobbet, inte så illa ;D

Har nyligen bakat en smulpaj med rabarber. Vi har fullt med rabarber hemma och min första paj var en önskning av pappa och nu hämta han mera så det blev en till. Roligt att baka när ens bakverk duger att äta och att det ännu önskas mera. Har flera gånger tänkt på att det skulle vara roligt att bli en bakare i framtiden, men med lönen och sådant kan vara ett litet problem. Isåfall kanske det blir mera som en hobby.

Hör av mej senare idag, men nu skall jag fortsätta med morgonsysslor ;)



Tänkte att ni vill höra på en fin morgonlåt, för att kicka igång dagen ;)


Lilo & Stitch fever!

Kollade igår Lilo & Stitch filmen. Var sugen på att kolla en disney film och tänkte att jag skulle kolla den, har inte sett den på länge. Idag såg jag tvåan, men i samband med det hitta jag några roliga clip där de har satt stitch med i andra disney filmer som t.ex skönheten och odjuret. Jag tyckte att den versionen var nästan bäst så ta en titt och sej vad ni tycker ;)



Också versionen från Aladdin filmen var ganska bra XD (tyvärr kunde jag inte få den till bloggen, men om ni far på youtube och skriver fast namnet från videoclipen ovan så borde den också komma fram)

Disney är nog det bästa någonsin <3


Today is a happy day <3

Idag blev det klart, jag jobbar till den 3 juli och sedan får jag njuta av resten av sommarlovet. Mitt jobb är och har varit helt bra och man har lärt sej mycket + att personalen varit jätte trevlig, men jag själv känner på mig att jag behöv ledigt en längre tid och nu när det gick bra för min arbetsgivare känns det riktigt bra :)

Hoppas ni andra har haft en bra sommar hittills och ett trevligt sommarjobbs ställe ;) I juli månaden blir det för mig sedan att sticka iväg på ett läger till Danmark, får se hur det går, men jag väntar med spänning på lägret.

Imorron är jag ledig så det är skönt ;) då hinner jag också skriva lite mer ;D Tills dess skall ni ha en solig söndags kväll <3


I need time to think!

Man jobbar och jobbar, från 10-17, och man hinner nog göra annat roligt efteråt, men jag tror att för min del så blir det bara en månad. Jag hoppas att det går för min arbetsgivare + jag har ju rätt att säga min åsikt, det har man väl alltid.

Inte är jobbet något så hemskt + jag får helt bra lön, men jag har ingen aning om vad jag vill bli som stor och nu när jag äntligen har ledigt från all skolarbete så tror jag verkligen at det skulle vara bra för mig att fundera riktigt djupt över vad som intresserar en och sånt för redan på tvåan skall man gå sådana kurser som man kanske sen har behov av inom den branchsen man tänkt sej.

Jag vet inte säkert men det bara känns som om det skulle vara en bra sak, lite pröva en själv på olika saker och sånt ;)

 


The sound of wonder....

Skulle efter jobbet fara till träsket och simma och äta lite gott. Hann simma lite, men när jag skulle börja äta så kom det förstås ett regnmoln. Jag måste säga att det såg ganska fint ut när det stritta på vattnet, men synd tillika att min picknik/simning blev lite förkortad.

Har inte uppdaterat bloggen så effektivt den senaste tiden, har haft mycket att tänka på, långa dagar på jobb och också har vårant internet här hemma lite stärvat. Men nästa vecka har jag lite mindre jobb så då borde jag komma tillbaks till mina rutiner och lite chilla. Det är bara den här förtsa veckan som det varit ganska mycket extra.

Guud jag har nog tråkiga inlägg, hoho. Nåja jag har lite mina egna problem för tillfället och allting är lite huller om buller, men skall nog bli bättre igen. Alla har väl sina dåliga perioder.

Ha en skön fredag kväll ;) <3


Where did my freetime go??

Hej, det var länge sen, eller så känns det. Låga uppdateringen beror faktiskt på att jag varit så upptagen med alltmöjligt annat, och jag borde ha sommarlov. Nå okej, jag har sommarjobb och jag kommer att jobba hela juni, men i juli tar det slut så jag har egentligen jobb då bara en månad som är super skönt. Men de här två första dagarna har jag varit från nio till fem på eftermiddan. Min egentliga arbetstid är från 10-17.00, men det har varit lite annat extra. Har inte guidat någon ännu, håller på att lära mig lite om byggnaderna ännu, men annors är mitt jobbställe helt kiva att jobba på. Jag har också lediga dagar emellan, eftersom man också jobbar på veckoslutena ibland, så arbetsfördelningen verkar bra och rättvis. Min lön vet jag inte ännu, men jag får reda på den imorron, alltid är man ju intresserad av det ;D

För ett par sommar sedan, vi åker med våran juvliga båt <3



Det är alltid roligt att tjäna sina egna pengar. Minallra första gång jag fick pengar som jag själv hade förtjänat, kändes det så bra att köpa saker med dom pengarna. Sakerna blev ännu mer värdefulla för en själv. Fast det är bra med sommarjobb, man lär sig mycket och sånt, men så länge man inte studerar eller har ett stort behov av pengar tycker jag att man verkligen inte skall slänga bort hela sommarlovet till jobb. När jag förra sommaren också bara jobbade en månad kändes det passligt, man förtjänade pengar, men man hann och fick också njuta ordentligt av den ljuva sommaren ;) Om erant sommarjobbs ställe känns fel eller hemskt att vara på så sej till till arbetsgivaren då och förstör inte sommaren med att hänga på ett ställe som man inte äns trivs på, sommaren är för värdefull för det och allra mest livet.

Jag kanske hinner höra av mig imorron, men jag lovar inget. Om inte så ha en skön onsdag kväll och en underbar torsdag <3


Soon the work beggins!!

Imorron skall jag på mitt första möte med mitt jobb som guidare på ett museum. Är glad att jag får vara guide och umgås med folk, men får se imorron vad allt jag skall kunna. Skall bli både spännande och intressant ;)

Jag skulle ha fått börja jobba redan när sommarlovet började, men jag skall på onsdan fara på en guidning kurs och jag fick själv välja om jag skulle komma tidigare och jobba eller efter att kursen var gjord. Jag tyckte att det lät bättre att komma efter kursen för då har man fått mycket mera kunskap om vad man skall göra och hur man skall bära sej åt. Om jag lyckas bra vet jag inte, men jag tror nog att det kommer att gå bra. Tycker att det är skönt när man får umgås med människor och tala med dem iställdre för att man skulle hamna att sitta inne och göra pappersarbeten. Men mest av allt är jag glad att man lyckades få något jobb överhuvudtaget, speciellt i den här åldern är det inte så lätt alltid.


Summer of 2011!

Vilken härlig och skön dag man haft och så skall det vara när sommarlovet börjat. Man skall känna sej avkopplad och utan oro över någonting, äntligen kunna ingenting utan att känna sig slö.

Var ut med Nemo på en 10 kilometers länk och efter det lite egen träning hemma ännu. Jag vet inte varför, men kändes att man hade energi plus vädret har varit jätte skönt idag, svalkande. Två glassar har man ätit, till sommarens ära ;D, och solat och ritat ute under den heta sommarsolen. Jag har nyligen bakat scones, super enkla att laga och jätte goda. Skall njuta av dem ikväll, men nu skall jag sticka iväg med cykeln en runda och sedan blir det scones.

Älskar det här när man kan hitta på vad som helst och ingenting är planerat, då är det bäst ;D



Ett bra motto att ha! ;)

Another door closes....another one opens...

..and this time it opens to the freedom of summer!
Skol avslutningen över och första året i gymnasiet avklarat med en nöjd känsla över mina egna prestationer i skolan.
Fast jag inte själv ännu har förstått att det verkligen är sommarlov nu så är åtminståne vädret och bevisar att sommaren kommit. Nästan hela veckan har man gått ute med toppi och shorts utan att alls frysa och till och med tagit ens första dopp i träsket för i år. Ett mycket friskande dopp och en bra början till sommaren.

Här kommer några bilder från våran Hangö resa. Jag var och fotade på stranden, som ligger nära frissan. Jag skulle visa bilderna tidigare, men jag har inte överfört bilderna till datan fören nu. Bättre sent än aldrig ;)



Hann få ett foto på fågeln när den flög iväg



Fick inte zoomat längre in på svanen ;/




(mitt hand avtryck, om ni undra)

En trevlig början på sommarlovet <3


Helg i Hesa!!

Har inte hunnit uppdatera min blogg på sistånde, inte för prov och sånt, men igår var jag hela dagen och övernatt till idag i Hesa hos min syster. Och idag kom jag hem från Hesa tidigt på morgonen för att hinna till skolan, fast vi hade skoldag till bara halv 1. Efter det for jag hem till Ida och sedan kom hon hem till mig så det har varit full rulle på i två dar, men super kul har man haft.

I Hesa var jag och kolla i finnkino på filmen Hangover 2, den var så bra, men man måste se ettan först för att hänga med i tvåan.
Tjecka trailern och se vad ni tycker, jag sätter också ettans trailer så får ni en hum om den också.





Man skulle inte vilja vakna upp nästa morgon och ha framför sig en sådan kaos.

Imorron blir det skolavslutning och efter det är det officiellt sommarlooooov!!!! VAHUUUUUUU!!! ;D

Last official day at school!!

Sitter som bäst i skolans bibliotek och väntar på att kaverina skall bli klara från timmarna. Efter lunchen far vi och köper glass till ära för skolans sista dag.
Vi har egentligen skola på fredag, men jag har bara två timmar då och vi slutar dagen redan halv ett så jag räknar inte den som en full skoldag.

Efter lördagen blir inläggen bara om den juvliga sommaren och kanske något om mitt sommarjobb, om man har något intressant att berätta ;)

Nu skall jag laga lite på en enka power point och sedan blir det mat

Hörs kanske senare idag!



RSS 2.0